CHEVROLET CRUZE universāla pasaules pirmizrāde 2

 
10.februāris 2012 13:21

Chevrolet Cruze universālis ir gatavs savai pasaules pirmizrādei 82. Ženēvas motoršovā marta sākumā.


Foto: Chevrolet

Universāla virsbūve ir jaunākā virsbūves modifikācija populārajai Chevrolet modeļu līnijai, kas pasaulē sedana un hečbeka versijās kopš 2009. gada, kad tā tika laista klajā, ir pārdota vairāk kā miljons eksemplāros.

Jaunais universālis izceļas ar savu ietilpību, gan jaudīgu, gan ekonomisku dzinēju izvēli, kā arī progresīvāko tehnoloģisko sasniegumu – Chevrolet MyLink borta izklaides sistēmu.

Jaunā un uzlabotā dzinēju palete visai Cruze modeļa līnijai būs pieejama sākot no 2012. gada vasaras. Šobrīd pieejamos 1,6 un 1,8 litru benzīna dzinējus papildinās jauns 1,4 litru benzīna turbo dzinējs, kā arī jauns 1,7 litru dīzeļdzinējs. Spēka agregātu piedāvājumu noslēgs uzlabotais 2,0 litru dīzeļdzinējs.

Standarta komplektācijā 1,4 litru benzīna turbo dzinējs, 1,7 litru un 2,0 litru dīzeļdzinēji ir aprīkoti ar Start-Stop tehnoloģiju. Bez tam visi dzinēji atbilst Euro5 izmešu klases prasībām.

Universālis ar saviem 4675 mm ir nedaudz garāks par hečbeku (4510 mm) un sedanu (4597 mm). Tā bagāžas nodalījuma ietilpība ir robežās no 500 litriem, ja tiek izmantota telpa līdz logu līnijai, līdz 1500 litriem, ja nolocītas aizmugurējo sēdekļu atzveltnes un bagāžas telpa piekrauta līdz jumtam.

Izsmalcināts dizains un jaunas tehnoloģijas

No pirmā acu skatiena universālis ir atpazīstams kā Chevrolet Cruze jaunā modifikācija. Virsbūves dizains veidots, izmantojot vienotu arkveida jumta līniju, to papildina standarta komplektācijā iekļautie jumta reliņi, kas nodrošina papildus ērtības un vienlaikus piešķir līdzsvarotu un sportisku izskatu.

2012. gadā visa Cruze modeļu gamma saņems vairākus eksterjera un interjera uzlabojumus. Šīs izmaiņas iekļaus modificētu priekšgala dizainu, jauna izskata priekšējās lampas un miglas lukturus, jauna dizaina vieglmetāla riteņu diskus, uzlabojumus centrālajā konsolē un plašāku sēdekļu apdares materiālu izvēli.

Jaunākie Cruze automobiļi ir aprīkoti ar bezatslēgu iekļuves sistēmu, kas ļauj atvērt automašīnu pat tad, kad atslēgas noglabātas dziļi kabatā vai somā. Šī pati sistēma ļauj iedarbināt vai noslāpēt dzinēju ar pogu priekšējā panelī.

Sākot no šī gada vasaras Chevrolet Cruze un Aveo modeļi augstākajā aprīkojuma līmenī tiks komplektēti ar jauno MyLink izklaides sistēmu, kas autovadītājiem ļaus izmantot viedtālruņu iespējas automašīnā.

Par Chevrolet
Chevrolet ir General Motors lielākais starptautiskais zīmols ar vairāk kā četriem miljoniem pārdotu automašīnu gadā vairāk kā 140 valstīs. Tas ir ceturtais lielākais auto zīmols pasaulē pārdoto automobiļu ziņā un ir viens no visstraujāk augošajiem zīmoliem pasaulē. Chevrolet automobiļi sevī apvieno drosmīgu dizainu, veiktspēju, jaunievedumus un praktiskumu. Tie sniedz ievērojamu vērtības un cenas attiecību. Chevrolet 1911. gadā ASV dibināja no Šveices emigrējušais Luiss Ševrolē (Louis Chevrolet), un 2011. gadā tika svinēta šī zīmola simtgade. Chevrolet Eiropā atgriezās 2005. gadā. To Rietum un Centrāleiropā pārstāv 2500 dīleru un servisa punkti. Chevrolet Eiropas modeļu gammā ir iekļauti: pilsētas auto Spark, mazā Aveo sedans un hečbeks, kompaktklases sedans un hečbeks Cruze, ģimenes auto Orlando, apvidus automobilis Captiva, leģendārie sporta auto Camaro un Corvette, kā arī elektromobilis Volt ar nobraukuma attāluma pagarinātāju. 2012. gadā Chevrolet laidīs klajā Cruze ar universāla tipa virsbūvi un vidējās klases sedanu Malibu.

 
Visi komentāri
 
285287. viesis 11.februāris 2012 9:57
0 0 Atbildēt

Izsmiekls, ne chevrolets. Vienīgie īstie chevroleti tika ražoti ASV. Šitās tādas parodijas...

285289. viesis 13.februāris 2012 1:02
0 0 Atbildēt

b6 passat, šitais, kkādas mazdas un hujdai, visi vienādi izskatās

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti