Jaunā Fiesta jau Rīgā (+ foto)

 
3.aprīlis 2013 17:00

Latvijā jau pieejams Ford Fiesta modelis, kuram, salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli, veiktas izmaiņas dizainā, uzlabota dzinēja veiktspēja, kā arī auto papildināts ar vairākiem jauniem drošības risinājumiem.

Tuvojoties Henrija Forda 150. gadu jubilejai, šobrīd Fiesta un citi Ford modeļi nopērkami par ļoti izdevīgām jubilejas cenām.


Jaunais Ford Fiesta ir iepriekšējā modeļa uzlabotā versija, kurai ir uzlabota dzinēju veiktspēja, īstenotas jauno tehnoloģiju sinhronizācijas iespējas ar mobilajām ierīcēm, radīts mūsdienu prasībām atbilstošs dinamisks dizains, kā arī pilnveidotas drošības sistēmas, kuras novērtējusi arī Eiropas vadošā neatkarīgā automobiļu drošības organizācija Euro NCAP. Ford Fiesta ir nominēta augstākajam piecu zvaigžņu vērtējumam, kā arī automašīnai ir piešķirtas balvas par tajā esošajām tehnoloģijām - Auto novietošanas stāvvietā sensoriem, Ford MyKey un Ford SYNC ar avārijas palīgsistēmu.
Lai brīvi varētu baudīt braukšanu ar Ford Fiesta, tā aprīkota ar SYNC brīvroku komunikācijas sistēmu, kas veicina drošību uz ceļiem, kā arī neļauj autovadītājam zaudēt saikni ar apkārtējo pasauli. Ar balsi kontrolējamā sistēma ļauj atskaņot mūziku, veikt un saņemt zvanus brīvroku režīmā, kā arī izvēlēties zvana adresātu tālruņa kontaktpersonu sarakstā ar vienkāršām balss komandām. Tā pat sistēma nolasīs priekšā tālrunī saņemtos teksta ziņojumus. Audio straumēšana ar Bluetooth ļauj straumēt personisko mūzikas kolekciju tieši no mobilā tālruņa vai citas ar Bluetooth savienojamas ierīces tieši uz automobiļa audiosistēmu. Kā arī, SYNC sistēma palīdz autovadītājam veikt zvanu glābšanas dienestiem vairāk nekā 30 Eiropas valstīs, sniedzot tiem informāciju par transportlīdzekļa atrašanās vietu vietējā valodā. Tā darbojas apvienojumā ar sinhronizējamu mobilo tālruni, kad tiek aktivizēts kāds gaisa drošības spilvens vai notiek kāds cits dzīvībai bīstams satiksmes negadījums.
Inchcape Motors Latvia piedāvātajās Fiesta automašīnās SYNC sistēma darbojas aptuveni 30 valodās, tostarp - angļu, vācu un krievu.


Trīskārtējais Starptautiskā gada dzinēja 2012 uzvarētājs - jaunais 1.0 L EcoBoost dzinējs ir pieejams jaudīgajās 100Zs un 120Zs versijās. Tā pārspēku veido virzuļu gredzenu smalkais pārklājums, kas samazina berzi. Savukārt dzinēja efektivitāte ir uzlabota pateicoties turbokompresoram, jaunai tiešās degvielas iesmidzināšanas sistēmai un maināmam vārstu pacēlumam. Rezultāts ir ievērojami uzlabota auto dzinēja veiktspēja.
Gan 1.25 benzīna, gan 1.0 L EcoBoost dzinēja versijas pieejamas ar piecpakāpju manuālo ātrumkārbu, lai varētu pielāgoties jebkuram braukšanas stilam un dzinēja versijai.
Pateicoties Ford ECOnetic tehnoloģijām, Fiesta jaunākie dzinēji ir ļoti ekonomiski. Jaunais 1.0 L EcoBoost 125 ZS benzīna dzinējs attīsta par 30 procentiem augstāku maksimālo jaudu kā lielākas ietilpības 1,4 L 196 ZS dzinējs, taču tas sasniedz par aptuveni 24 procentiem labāku degvielas ekonomiju un par 25 procentiem zemāku CO2 izmešu daudzumu. Jaunais 1,6 L Duratorq TDCI 95 ZS dīzeļdegvielas dzinējs ir vēl ekonomiskāks, turklāt tā CO2 izmešu daudzums ir vien 87 g/km.
Benzīna un dīzeļdegvielas cenas arvien pieaug, tādēļ ikdienas darbi un ērtības, ko nodrošina pārvietošanās ar dienesta vai personīgo auto, prasa arvien lielākus izdevumus.

Atsaucoties uz pircēju interesi, Inchcape Motors Latvia piedāvā iespēju iegādāties jauno Ford Fiesta arī ar auto gāzes dzinēju. Izvēloties Ford ar auto gāzi, automobiļiem izplūdes gāzes ir videi draudzīgākas, tajās CO2 izmešu ir līdz pat 25% mazāk. Iegādājoties ar auto gāzi aprīkotu auto, automašīnas uzturēšanas izmaksas ir ievērojami zemākas par ar tradicionālo degvielu dzinējiem aprīkotām automašīnām, turklāt, gāzes patēriņš ir tikai par 10% lielāks kā benzīnam, bet automašīnas jaudas izmaiņas ir minimālas - tikai par 4Zs mazāka jauda kā ar benzīna dzinēju.


Pašlaik Inchcape Motors Latvia autosalonā Ford Fiesta pieejama trīs komplektācijās – Ambiente, Trend un Titanium. Standarta komplektācijas sākumcena ir 8245 lati, taču par godu šogad svinamai Henrija Forda jubilejai, sākumcena ir pazemināta līdz pat 7055 latiem. Jubilejas cenas visiem Ford modeļiem ir pieejamas no 22.marta līdz par jūnija beigām.


 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti