Ātrumposms sporta kompleksā «333» atcelts 1

 
1.oktobris 2003 0:29

Kad līdz rallija “Latvija 2003” sākumam atlikušas vairs tikai četras dienas, kļuvis zināms, ka nenotiks paredzētais ātrumposms sporta kompleksa “333” paralēlajā trasē. Tāpat izdots dalībnieku saraksts, kurā pirmais starta numurs piešķirts vienīgajai “WRC” mašīnai, kura startēs sacīkstēs – Matīsa Mežaka “Ford Escort WRC”.

Lai gan sporta kompleksā “333” pēdējo dienu laikā noritēja aktīva darbība, lai savestu kārtībā paralēlo trasi rallija “Latvija” ātrumposmam, līdz noteiktajam trases pieņemšanas laikam autodroms nebija pilnībā gatavs sacīkšu uzņemšanai. Lielākās bažas bija par segumu, kurš jau pēc pirmajām mašīnām varētu kļūt pārlieku mīksts un bedrains.

“Domāju, ka vienīgā loģiskā iespēja šajā situācijā bija atcelt Ropažu trasē paredzēto ātrumposmu,” saka rallija “Latvija 2003” sacensību vadītājs Jānis Krastiņš. “Mēs negribam sacīkšu maršrutā iekļaut ātrumposmu, kurš vēl līdz otrdienai nebija pilnībā savests kārtībā. Mēs ļoti augsti novērtējam sporta kompleksa “333” darbinieku ieguldīto darbu trases sagatavošanā un pēdējās dienās tiešām ir izdarīts daudz, pat ļoti daudz. Mūsu lielākās šaubas ir par trases segumu, kurš mūsuprāt nav gatavs uzņemt vairāk nekā 60 rallija “Latvija 2003” automašīnas.”

Līdz ar ātrumposma atcelšanu, par 35 minūtēm tiek pārcelts sacīkstes starts, kā arī pirmā un otrā ātrumposma starta laiki. Pēc izmaiņām rallijs no “BRC” autocentra startēs pl. 15:35, pirmais ātrumposms Mežparkā sāksies 16:25, bet otrais ātrumposms VEF stadionā sāksies pl. 17:25.

Publicēts arī rallija “Latvija 2003” dalībnieku saraksts. Ar pirmo starta numuru trasē dosies Latvijas pērnā gada čempions absolūtajā vērtējumā Matīss Mežaks, kurš vienīgais šajā rallijā startēs ar “WRC” klases automašīnu. Ar otro starta numuru trasē dosies pasaules rallija zvaigzne no Polijas Tomašs Kuhars, kurš jau rītvakar ieradīsies Latvijā, bet ceturtdien uzsāks treniņus. Trešais numurs ir šīgada Latvijas čempionam A8 grupā un galvenajam Latvijas čempiona titula pretendentam absolūtajā vērtējumā Ivaram Vasaraudzim. Divkārtējam PSRS čempionam autorallijā Aināram Eikertam, kurš “Latvijā 2003” teiks ardievas aktīvajam autosportam, piešķirts 21. starta numurs.

Atgādinām, ka rīt par godu rallijam “Latvija 2003” viesnīcas “Reval Hotel Latvija” konferenču zālē “Tau” notiks preses konference ar Latvijas vadošo autorallija braucēju un sacīkstes “Latvija 2003” rīkotāju piedalīšanos. Visa aktuālākā informācija par ralliju “Latvija 2003” – dalībnieku saraksts ar starta numuriem, maršruta karte u.c. informācija – lasāma rallija oficiālajā mājas lapā www.autorally.lv.

Rallija “Latvija 2003” preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis,
Tālr. 7037974 vai 6598888, e-mail
martins@traubergs.lv

 
Visi komentāri
 
99543. viesis 2.oktobris 2003 18:56
0 0 Atbildēt

Tas nav buut pareizi!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti