Novērsta Dakaras rallija dalībnieku nolaupīšana 4

 
29.janvāris 2004 22:06

Francijas slepenā dienesta aģenti novērsa islāmistu kaujinieku mēģinājumu agrāk janvārī Sahāras tuksnesī nolaupīt Dakaras rallija dalībniekus, ceturtdien paziņoja Francijas aizsardzības ministrija.

Mali teritorijā paredzētās cilvēku nolaupīšanas novēršanā izšķirošs bija ārzemju izlūkdienesta DGSE veikums, norādīja ministrijas pārstāvis.

Aptuveni 100 kaujinieku liela bruņota grupa bija plānojusi uzbrukumu rallija norises laikā, ceturtdien rakstīja nedēļas izdevums "Le Point". Dakaras rallija 10. un 11.posms nenotika drošības apsvērumu dēļ.

Pēc "Le Point" informācijas, ko ministrijā atteicās apstiprināt vai noliegt, Francijas atbalstītā operācija ļāva franču pilotam Stefanam Pteranselam un Spānijas motosportistam Nani Romam izvairīties no krišanas kaujinieku gūstā.

Nolaupīšana bija plānota 10.janvārī Mali dienvidu daļā. Kad kaujinieki atskārta, ka viņu uzbrukuma plāns ir atklāts, bruņotie vīri devās uz Mali ziemeļiem, rakstīja "Le Point".

Dakaras rallijā piedalījās arī vairākas Latvijas autobraucēju ekipāžas un motosportists Jānis Vinters.

PARĪZE, JAN 29, BNS/REUTERS

 
Visi komentāri
 
113001. viesis 29.janvāris 2004 23:10
0 0 Atbildēt

kursh gan sunim luncinaas asti, ja ne pats...loti veiksmiiga operaacija, ja jau teroristiem bija info par operaaciju. jautaajums cik no viniem nokeera?

113002. viesis 30.janvāris 2004 0:14
0 0 Atbildēt

Ja es būtu Mali vadība, par tādieām ziņām prasītu bargu kompensāciju!

Tankists

113088. viesis 30.janvāris 2004 20:18
0 0 Atbildēt

Dēļ šitajiem pasākumiem arī tika attcelti divi Dakāras posmi caur Mali.

113093. viesis 30.janvāris 2004 21:09
0 0 Atbildēt

Tu gan esi attapigs:-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti