«VW Golf» kabriolets ar stikla jumtu 10

 
5.februāris 2004 7:01

Visi gaida pavasari. Kā izrādās – arī VW. 2006. gadā, pēc četru gadu pārtraukuma, vācu auto ražotājs plāno laist apgrozībā jaunu modeli – VW Golf kabrioletu. Šoreiz ar cieto saliekamo stikla jumtu. Koncepta auto pirmizrāde notiks martā Ženēvā

golfcabrio.jpg
Jauno kabrioletu varētu arī dēvēt par Passat kabrioletu, jo tas tiks būvēts uz vidējās klases automobiļa bāzes. Tomēr auto ražotājs nevēlas savu „Open Air” modeli pieskaitīt kādai konkrētai klasei. Dažos masu medijos pat izskanējušas baumas par atsevišķas kabrioletu klases ieviešanu. Interesanti gan... Taču VW Golf ar atvērto jumtu sevi jau pierādījis – tādēļ nosaukums nemainīsies. Un kā gan savādāk – VW pašlaik sevi dēvē par „premium” jeb augstākās klases auto ražotāju - pat Minhenes un Štutgartes kaimiņiem konkurence garantēta.

golf.gif
Pašlaik VW cenšas meklēt veidus, kā atšķirties no Audi. Tādēļ nācās izvēlēties mazāk populāru jumtu un tā salocīšanas tehnoloģiju - tā dēvēto RHT (retractable hardtop). Audi pieturējies pie atzītām un sevi pierādījušām vērtībām – gan TT, gan A4 konceptuālie pēcteči tiek aprīkoti ar auduma jumtu, kuram ir daudz priekšrocības, taču vēl vairāk trūkumu.

Tā kā marketinga stratēģija kliedza pēc četrvietīga automobiļa, tad nācās kompakto golfu mazliet pielāgot Passat izmēriem – jumts taču kaut kur jānovieto!
Ne cik nesenā pagātnē tas nebūtu iespējams, jo nāktos mainīt dzinēja izvietojumu motortelpā.

Tagad mazliet par jumtu un tā pozitīvajām īpašībām. Lai gan cietais jumts aizņem krietni vien vairāk vietas, tomēr aizmugurē sēdošie pasažieri nejutīs diskomfortu. Atcerēsimies – Passat tomēr ir lielāks nekā Golf. Arī bagāžas nodalījums piedāvā ģimenes auto cienīgu ietilpību.

Jumta konstrukciju veidojusi un projektējusi firma Oasys jeb Open Air Systems. Neko par tādu nezināt? Tas ir Webasto (ražo automobiļu jumta lūkas) un Pininfarina (bez komentāriem) kopuzņēmums ar juridisko adresi Minhenē. Webasto atbildīgs arī par tādu automobiļu kā Mini kabrioleta un Volvo S40 jumta konstrukcijām.

Golf jumts salocītā veidā tiks novietots horizontāli. Bagāžas nodalījuma tilpums svārstīsies no 250 līdz 400 litriem – atkarībā no tā, vai pārvietosimies zem klajas debess vai zem jumta.
 
Automobiļa sērijveida ražošana varētu tikt uzsākta 2006. gadā. Kobriolets iesākumā tiks aprīkots ar 150 Zs un 200 Zs jaudīgiem benzīna dzinējiem. Vēlāk Golf kabriolets būs pieejams arī ar 2,0 TDI dīzeļdzinēju, kura jauda sasniegs 140 Zs, kā arī R32 FSI 250 Zs jaudīgo benzīna dzinēju. Mazāk jaudīgā versija ar 1,6 litru FSI dzinēju un 115 Zs būs pieejama tikai 2007. gadā.

Par to, cik automobiļi varētu tikt saražoti gada laikā, VW vēl konkrētas ziņas nesniedz. Klīst baumas, ka 50000 braucamrīki gadā pie klientiem tomēr nonāks. 150 Zs versija varētu maksāt aptuveni 30000 eiro. Automobilis būs laba alternatīva starp Opel Astra, Ford Focus, Peugeot 307 CC un Audi A4, BMW 3XX un Mercedes CLK.

Shearer, speciāli iauto

 
Visi komentāri
 
113727. viesis 5.februāris 2004 9:10
0 0 Atbildēt

Ar jumtu sis autins mazliet atgaadina 90.gadu populaaros coupe modeljus. Nu kaut vai taa pati Opel Calibra...

Bet labs dizains tiks pirkts vienmeer. Un sis Golfs savu auditoriju iekaros, arii Latvijaaa.

113732. viesis 5.februāris 2004 9:38
0 0 Atbildēt

Bet bildes ta nav īstās....

113741. viesis 5.februāris 2004 10:46
0 0 Atbildēt

interesanti, kur šitādu jumtu esmu redzējis? :)

113787. viesis 5.februāris 2004 17:44
0 0 Atbildēt

Kamer tas autinsh saks razoties,tad jav vinsh nebus jav aktuals..... KROT

113789. viesis 5.februāris 2004 17:50
0 0 Atbildēt

zolīds dāmu un studentu auto

113794. viesis 5.februāris 2004 18:23
0 0 Atbildēt

Tai jaunaa golfa bildei jaanoliek blakus megane coupe un kljuust skaidrs kaa diena - bremzeetie vaacieshi atkal klibo pakalj franchiem.

113798. viesis 5.februāris 2004 19:41
0 0 Atbildēt

Jaa jaa Lipsa, klibo pakalj un nomin vinjus ar visiem vinju nolaadeetajiem gliemezhiem un varzhu kaajinjaam ******.

113804. viesis 5.februāris 2004 21:31
0 0 Atbildēt

Izskatās nošpikots no jaunās Tigras.....

Dexter Lab.

113817. viesis 6.februāris 2004 6:59
0 0 Atbildēt

Shii vareetu but kaa otraa mashina brivdienaam

113860. viesis 6.februāris 2004 11:16
0 0 Atbildēt

Perfectyon

Vai neesi neko dzirdeejis par golfa finansiaalajaam neveiksmeem (tas taa "maigi" izsakoties). Tas modelis ir moraali novecojis jau gadus 6. Ideju frichiem nav, vot i kope. Nu lai jau vinjiem veicas to materiaalu zinjaa leeto, bet cenas zinjaa nepamatoti daargo mashiinu razjoshanaa. Mums jau Latvijaa ir taa: njemiet nost tos airbagus, mums vajag leetaak, nafik droshiiibu!

Un kaapeec pashi frichi savus " super" autinjus faaterlandee nepeerk? Esi vinju statistiku redzeejis?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti