Šūmahers atņem uzvaru McLaren 4

 
11.jūlijs 2004 22:14

Mihaels Šūmahers (Ferrari) Lielbritānijas GP izcīnīja savu 80. uzvaru F1 karjerā un desmito šajā sezonā. Lai gan visas sacīkstes garumā ļoti ātrs bija arī pirmās starta vietas īpašnieks Kimi Raikonens (McLaren), vācietim ar veiksmes palīdzību izdevās jau pēc pirmā pitstopa izvirzīties vadībā.

Pēdējo vietu uz goda pjedestāla izcīnīja Rubenss Barikello (Ferrari), kuram bija jācīnās ar vietējo varoni Džensonu Batonu (BAR). Mihaelsam Šūmaheram šī bija trešā uzvara Silverstonas trasē un tādejādi viņam kopvērtējumā tagad ir apaļi 100 punkti.

Sacīkšu startā Raikonens, izmantojot Michelin riepu īpašības, ne tikai noturēja savu pirmo starta vietu, bet jau pirmā apļa beigās iekrāja 3 sekunžu pārsvaru. Somam sekoja Barikello, Batons un Šūmahers, bet interesantāko cīņu savā starpā uzsāka Huans Pablo Montoija un Takuma Sato, kas tobrīd cīnījās par septīto pozīciju. Japānim izdevās apsteigt Montoiju, tomēr nepilnu apli vēlāk kolumbietis pēc BAR pilota kļūdas savu pozīciju atguva.

Atšķirībā no iepriekšējās sacīkstes, kad Šūmahers boksos devās četras reizes, vācietim šoreiz bija ieplānoti mazāk boksu apmeklējumi, nekā vairumam braucēju. Līderis Raikonens pitstopā devās ātrāk un trasē atgriezās ļoti neizdevīgā situācijā - aiz Sato. Pagāja vairāki apļi līdz soms tika garām stūrgalvīgajam japānim un tad uzreiz iesprūda aiz veselas gūzmas atpalicēju. Šūmahers tikmēr cēlā vienatnē veica vairākus ātrus apļus un pēc savu boksu apmeklējuma atgriezās tieši priekšā Raikonenam.

Tikmēr Barikello uz pirmā boksu apmeklējuma rēķina bija zaudējis savu pozīciju arī Batonam, taču jau nākamajā reizē pēc degvielas uzpildes atguva trešo vietu. Pēc otrās boksu apmeklējumu sērijas kļuva skaidrs, ka Raikonenam un Barikello vēl vienu reizi ir jādodas trasē, kamēr Šūmahers brauks visu sacīksti līdz beigām.

41. aplī Priory līkumā ļoti smagu avāriju piedzīvoja Jarno Trulli, kurš vispirms ietriecās riepu barjerās, bet pēc tam ar savu formulu vēl apmeta divus salto. Kā izrādījās vēlāk, avāriju izraisījusi Renault formulas aizmugurējās balstiekārtas lūzums. Par laimi ar pilotu viss bija kārtībā, bet trase tikmēr bija pilna ar atlūzām un viena no Renault mašīnas riepām stāvēja braucamās daļas vidū. Trasē tika sūtīta drošības mašīna un visi piloti, kuriem bija vēl vienu reizi jādodas boksos, izmantoja šo brīdi, lai uzpildītu degvielu.

Pēkšņi Šūmahera drošā uzvara vairs nelikās tik droša, jo 15 apļus pirms beigām sacīkstes praktiski sākās no jauna un Šūmahera iekrātais pārsvars bija izgaisis. Par laimi vācietim, starp viņu un viņa sīvāko konkurentu Silverstonā Kimi Raikonenu bija iekārtojušies divi atpalicēji par apli: Da Matta un Klīns. Lai gan somam bija nepieciešams tikai pusaplis, lai tiktu galā ar atpalicējiem, Šūmahers jau bija iekrājis nelielu pārsvaru un spēja noturēties vadībā tik ilgi, lai uzsildītu savas Bridgestone riepas līdz darba temperatūrai.

Tuvojoties sacīkšu finišam Raikonens pamazām atpalika no Šūmahera, kamēr somam lēnām tuvojās Barikello. Taču pilotu kārtība līdz finišam nemainījās un Šūmahers tika pie savas desmitās uzvaras, bet Raikonens pirmo reizi šajā sezonā kāpa uz goda pjedestāla. Ar MP4-19B McLaren noteikti ir atguvuši savu ātrumu un Raikonens pārliecību par saviem spēkiem, kas nozīmē, ka atlikušajos posmos arī sudrabotās bultas iejauksies cīņā par uzvaru un godalgotajām pozīcijām.

Aldis Putniņš (www.f1.lv)
 
Visi komentāri
 
132418. viesis 11.jūlijs 2004 23:26
0 0 Atbildēt

Kimi turaas!

Ferras uzvaras reiz beigsies...

132426. viesis 12.jūlijs 2004 8:48
0 0 Atbildēt

Kimi uzvarēs tik, ja trasē atkal noriks ārkārtējs notikums, kā Trulli avarija šoreiz, visādi citādi McLaren joprojām ir krietni lēnāks. Var palīdzēt pitstop stratēģija.

Ferrari rulz joprojām. :)

132437. viesis 12.jūlijs 2004 11:43
0 0 Atbildēt

Ja nebūtu Trulli avārijas, var gadīties, ka arī Barikello būtu ticis garām Raikonenam, izmantojot sakarīgāku pitstopu stratēģiju.

132441. viesis 12.jūlijs 2004 13:04
0 0 Atbildēt

skaidra lieta, ka Ferrari der.

Raksta autors toch ir babosso, shitik tupu vaardu izveeli un tendenciozu rakstu toch nebij gadiijies lasiit. Duraks sapriecaajies ka Kimi 2. vieta, un visi vinjam tikai trauceeja vinneet.

Manupraat normaalaas komandaas taads termins kaa "veicaas" un "neveicaas" vispaar nepastaav.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti