Frankfurtes autoizstādē – jauni Honda modeļi

 
5.septembris 2005 11:21

„Honda” starptautiskajā Frankfurtes autoizstādē, kas notiks no 17. – 25. septembrim, gatavojas izrādīt vairākus jaunumus – jaunā, astotās paaudzes „Honda Civic” piecu un četru durvju versijas, 2006. gada „Honda Accord” modeli un atjaunināto rodsteru „Honda S2000”. Turklāt izstādē varēs apskatīt arī „Honda Legend” Eiropas modeļa prototipu.

Jaunais piecdurvju „Honda Civic”Galvenais notikums, protams, būs jaunā Eiropas „Honda Civic” pirmizrāde, kas notiks tikai sešus mēnešus pēc tam, kad Ženēvas autosalonā pavasarī tika izrādīts „Honda Civic Concept” konceptmodelis.



Jaunais „Honda Civic” pierāda kompānijas vēlmi noteikt jaunus standartus kompaktklases segmentā, kas ir populārākā Eiropā, īpaši augstākās kvalitātes sektorā. Jau Ženēvas autosalonā parādītais „Honda Civic” konceptauto norādīja uz gaidāmā modeļa sportisko, emocionālo raksturu, kas sagādā prieku braucējam.

Jaunais „Honda Civic” tiks piedāvāts ar trijiem dažādiem dzinēju modeļiem – jauno 1,8 litru i-VTEC benzīna dzinēju ar 140 ZS lielu jaudu, 1,4 litru benzīna dzinēju ar 83 ZS jaudu, kā arī 2,2 l dīzeļdzinēju ar 140 ZS jaudu. Visi modeļi tiks aprīkoti ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, līdz ar to astotās paaudzes „Honda Civic” kļūs pa pirmo auto kompaktklases segmentā, kas aprīkots ar sešpakāpju transmisiju.

Latvijas tirgū jaunais „Honda Civic” ar benzīna dzinējiem tiks piedāvāts, sākot ar 2006. gada martu, savukārt ar dīzeļdzinēju - vasaras beigās.

Jaunais „Honda Civic Hybrid”

Jaunais „Honda Civic” sedana versijā Frankfurtē tiks prezentēts kā „Honda Civic Hybrid”. Jaunais 1,3 litru trīspakāpju i-VTEC hibrīddzinējs aprīkots ar IMA („Integrated Motor Assistant”) sistēmu, kas panāk ievērojamu degvielas ekonomiju un uzlabo dzinēja sniegumu.



Hibrīda dzinējs līdz Latvijai nenonāks, toties četrdurvju „Honda Civic” ar 1,6 un 1,8 l benzīna dzinējiem mūsu tirgū tiks piedāvāts, sākot ar martu.


2006. gada „Honda Accord”

Frankfurtes autosalonā pirmoreiz būs apskatāms uzlabotais, 2006. gada „Honda Accord” modelis ar atjauninātu interjeru un eksterjeru.



Bez vizuālām izmaiņām arī tehnoloģiski jauninājumi - pirmo reizi Eiropas „Honda Accord” modelī būs izmantota ACC („Adaptive Criuse Control”) sistēma, kas regulē automašīnas braukšanas ātrumu un distanci ar priekšā braucošajiem auto.



Latvijā atjauninātā „Honda Accord” būs pieejama, sākot ar 2006. gada janvāri.


„Honda S2000”

Atjaunināšanu piedzīvojis arī „Honda” slavenais rodsters „Honda S2000”. Šā modeļa vadāmību tagad uzlabo DBW („Drive-By-Wire”) sistēma, kas optimizē dzinēja darbību. Jaunajā „Honad S2000” ir izmantota VSA („Vehicle Stability Assist”) sistēma, kā arī uzlabota pārnesumkārba.

Papildināta arī „Honda S2000” krāsu palete – nākuši klāt divi jauni virsbūves krāsu varianti: „Deep Burgundy” metāliks un perlamutra „Bermuda Blue”.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti