Bujāni uzvar paralēlajā autoslalomā Auciemā 1

 
10.janvāris 2006 0:00

Auciema trasē pie Cēsīm noticis Latvijas ziemas čempionāta daudzcīņā standarta automobiļiem otrais posms.

Priekšpiedziņas un pilnpiedziņas klasē uzvaras izcīnīja cēsnieki Bujānu ģimenes pārstāvji, attiecīgi, Ulvis (“VAZ 2108”) un Gints (“VW Golf Synchro”), aizmugures piedziņas klasē pirmajā vietā rīdzinieks Mareks Kairis (“VAZ 21013”). Komandu vērtējumā labākā “V.P.L.T.” (U. Bujāns, Nauris Bruņinieks). Nākamais daudzcīņas posms paredzēts 15. janvārī „Jaunnikšu” trasē netālu no Alojas.

Vairāk nekā 100 dalībnieku svētdienas rītā pulcējās Auciema paralēlā slaloma trasē, lai aizvadītu Latvijas autodaudzcīņas čempionāta otrā posma sacensības. Jau ierasti šajā specifiskajā trasē par galvenajiem favorītiem tika uzskatīti vietējie sportisti un izņēmums nebija arī vakardienas sacīkste. Priekšpiedziņas klasē sacensību, kas notika pēc izslēgšanas formulas, laikā divkārt krustojās sīvāko konkurentu Ulvja Bujāna (“VAZ 2108”) un Mareka Štolcermaņa (“VW Golf”) ceļi. Gan astotdaļfinālā, gan arī finālā pārāks izrādījās U. Bujāns, neraugoties uz tehniskajām problēmām, kas zilibalto žigulīti vajāja jau no sestdienas treniņbraucieniem (vairākkārt nolūza priekšējais ritenis). Braucienā par trešo vietu Raivo Pikke (“VW Golf”) pārspēja Kristapu Gasparoviču (“VW Golf”).

Pilnpiedziņas klases dalībniekus pēc reģistrācijas sagaidīja pārsteigums – savu dalību šajā klasē bija pieteikuši arī Gints un Ulvis Bujāns ar “VW Golf Synchro”, sarežģījot dzīvi pārējiem sportistiem. Labāk ar pilnpiedziņas auto vadīšanu galā tika pieredzējušais krosists Gints, kurš savulaik krosā startējis ar visu riteņu piedziņas “Lancia Delta” un “VW Golf”. Finālā G. Bujāna sāncensis bija Mareks Matvejevs, kurš brauc ar “Subaru Impreza”, kas aprīkota ar mazo 1,6 litru motoru. Pārāks izrādījās Bujāns, kuru, iespējams, drīzumā atkal varēsim redzēt startējot Eiropas krosa trasēs ar „Škoda” markas automobili. Mazajā fināla uzvaru izcīnīja vietējās publikas mīlulis Artis Upītis (“Audi 80 Quattro”), pārspējot Raimondu Dūci (“Audi 80 Quattro”).

Aizmugures piedziņas klasē jau otro posmu pēc kārtas neuzvarams izrādījās valdošais čempions Mareks Kairis (“VAZ 21013”), kurš finālbraucienā pārspēja cēsnieku Mairi Kārkliņu („Toyota MR2”). Finālā par trešo vietu Maira dēls Jānis Gustāns („Toyota MR2”) uzvarēja Almantu Faušteinu („VAZ 2105”). Šajā klasē startē šo sacensību jaunākais dalībnieks, 10 gadus vecais Reinis Nitišs („VAZ 21013”). Šīgada treka čempiona Aigara Nitiša dēls Auciemā spēja izcīnīt 18. vietu, apsteidzot piecus sāncenšus.

Komandu vērtējumā pirmajā vietā „V.P.L.T.” (U. Bujāns, Nauris Bruņinieks). Nākamās pozīcijas ieņēma “Ice MEN” (Mareks Kairis, Elmārs Aukšmuksts, Normunds Orlovs) un “Autosporta Centrs” (Mareks Štolcermanis, Kristaps Gasparovičs).

Nākamais autodaudzcīņas čempionāta posms paredzēts 15. janvārī “Jaunnikšu” trasē Alojā.

Latvijas čempionāts ziemas autodaudzcīņā
2. posms, Auciems

Priekšpiedziņa
Ulvis Bujāns („VAZ 2108”), Mareks Štolcermanis („VW Golf”), Raivo Pikke („VW Golf”), Kristaps Gasparovičs („VW Golf”).
Pilnpiedziņa
Gints Bujāns (“VW Golf Synchro”), Mareks Matvejevs („Subaru Impreza”), Artis Upītis („Audi 80 Quattro”), Raimonds Dūcis („Audi 90 Quattro”).
Aizmugures piedziņa
Mareks Kairis („VAZ 21013”), Mairis Kārkliņš („Toyota MR2”), Jānis Gustāns („Toyota MR2”), Almants Faušteins („VAZ 2105”).
Komandas
“V.P.L.T.”, “Ice MEN”, “Autosporta Centrs”.


Kopvērtējums
Priekšpiedziņa
Ulvis Bujāns 137, Mareks Štolcermanis 120, Normunds Kārkliņš 102, Kristaps Gasparovičs 102.
Pilnpiedziņa
Mareks Matvejevs 120, Mareks Štolcermanis 119, Lauris Vidžis 109, Raimonds Dūcis 105.
Aizmugures piedziņa
Mareks Kairis 133, Mairis Kārkliņš 124, Jānis Gustāns 121, Almants Faušteins 111.
Komandas
“Ice MEN” 337, “Autosporta Centrs” 323, „Marsel Auto” 288.

LAF Standartauto komisijas preses dienests

 
Visi komentāri
 
190712. viesis 14.janvāris 2006 1:17
0 0 Atbildēt

f

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti