Rallijs “Vidzeme 2006” viltīgais un slidenais 2

 
17.janvāris 2006 8:20

Rallijam “Vidzeme 2006”, kas pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē notiks ziemā, starts tiks dots 21. janvāra agrā rītā, Siguldā pie tirdzniecības centra “Raibais Suns”.

Šis starts nebūs tikai aizraujoša rallija starts, tas vienlaikus būs LMT un Siemens 2006. gada Latvijas autorallija čempionāta sākums.

Rallija “Vidzeme 2006” trases kopējais garums ir 223,88 km, un tā vijas pa Siguldas un Nītaures apkaimes sniegotajiem ceļiem. Šajā distancē ir iekļauti četri ātrumposmi, ko rallija automašīnām un to ekipāžām nāksies izbraukt divas reizes. Ātrumposmu kopējā distance ir 95,96 km, kas ir pietiekoši, lai jau tās pašas dienas vēlā pēcpusdienā noskaidrotu rallija uzvarētājus.

Šī rallija visgarākais (22,61 km) ātrumposms ir “LMT”, kas atklās šīs sezonas rallija ātrumsacensības Latvijā. Šajā ātrumposmā ir ļoti daudz interesantu un skatāmu vietu – vairāki metoši tramplīni, viltīgas līkumu sērijas un ceļu krustojumi. Diemžēl lielākajai daļai no šīm vietām nav iespējams piebraukt, bet ņemot vērā, ka šis ātrumposms atkārtosies divas reizes pēc kārtas, iespējams izmantot izdevību iebraukt ātrumposmā pirms tā slēgšanas, kas notiks plkst. 8:30. Pirmā ekipāža šajā ātrumposmā startēs plkst. 9:33 un 11:21.

Rallija trešais un sestais ātrumposms “VW” ir rallija “Vidzeme” klasika, tikai šoreiz ziemā un pretējā virzienā. Tā garums ir 13,18 km, un jau pārsimts metrus no starta ir pirmais tramplīns ar tam sekojošu līkumu. Vietā, kurai skatītājiem grūti piekļūt, 2,4 km no starta slēpjas tramplīns ar tam sekojošām S veida līkumu kaskādēm, kas pie šī ātrumposma lielā vidējā ātruma dažām ekipāžām var radīt grūtības. Sarežģīta vieta ir pie Asaru kroga, kur sportistiem jāmēģina trāpīt atpakaļejošā līkumā. Šai vietai viegli iespējams piebraukt no Ieriķu puses. Tramplīnu cienītājiem noteikti patiks tramplīnu sērija pie kempinga “Zemturi”, šeit gan nepieciešams ierasties pirms ātrumposma slēgšanas plkst. 12:30. Pirmā ekipāža šajā ātrumposmā startēs plkst. 13:49 un 16:08.

Kompānijas “Siemens” vārdā nosauktais ātrumposms arī pieder pie klasikas, tā garums ir 6,3 km. Šajā ātrumposmā, 3,7 km no starta, atrodas vieta, ko organizatori iesaukuši par “Rallija Pērli”  – tramplīns ar tam sekojošu, gravā ejošu S veida līkumu. Šai vietai viegli piekļūt braucot no Siguldas pa Vildogas ceļu, bet jārēķinās, ka šeit būs ļoti daudz skatītāju. 5,2 km no starta atrodas interesanta līkumu sērija, kas sasniedzama no Augšlīgatnes. Pirmās ekipāžas starts plkst. 14:17 un 16:36.

Rallija organizatori par šī rallija galveno un skatāmāko uzskata, rallija “Vidzeme 2006” galvaspilsētas Siguldas vārdā nosaukto, 5,28 km garo ātrumposmu, kurā iekļauta skijoringa trase. Pirmajā reizē starts tiks dots plkst. 14:45 un vēl būs gaišs, bet braucot šo ātrumposmu otro reizi pēc starta plkst. 17:04 būs jau tumšs. Ātrumposma sākumdaļā ir divas skatāmas vietas - 1 km no starta atrodas tramplīns ar tam sekojošu S veida līkumu, pārsimts metrus tālāk atrodas šaurs un straujš T veida līkums. Šīm vietām iespējams piebraukt no Vidzemes šosejas. Lai samazinātu lielo ātrumu, 3,2 km no starta izveidots ātruma slāpētājs, kam seko tramplīns un S veida līkuma sērija. Šai vietai iespējams piebraukt no Vidzemes šosejas, nogriežoties pie pieturas “Ozoli”. Visskatāmākā un īpašā vieta izvietota 4,9 km no starta, šeit iekļauta daļa no jau pieminētā skijoringa trase ar saviem līkumiem un tramplīniem. Tur būs izvietota arī tirdzniecības vieta. Šai vietai iespējams piekļūt no ātrumposma finiša vai no Vidzemes šosejas pa ceļu, kas ir nākamais aiz pieturas “Ozoli”, pabraucot aptuveni 3 km Līgatnes virzienā.

Rallijs “Vidzeme 2006” noslēgsies ar finišu pie tirdzniecības centra “Raibais Suns” plkst. 17:30 un uzvarētāju apbalvošanas balli Siguldas 1. pamatskolā. Siguldā, Pulkveža Brieža ielā 105. Apbalvošanā uzstāsies grupa "Credo" un ansamblis "Janglbenk". Ar skatītāju kartēm ieeja apbalvošanas ballē būs bez maksas.

Plašāka informācija par ralliju un dalībniekiem būs atrodama internetā www.vidzeme2006.lv un www.autorally.lv, kā arī žurnālā “RallyLV”.

 
Visi komentāri
 
190924. viesis 17.janvāris 2006 9:44
0 0 Atbildēt

bus ok

191089. viesis 18.janvāris 2006 23:01
0 0 Atbildēt

bus baigi aukats!!!!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti