Latvijas rallija čempionāts sasniedzis jaunu līmeni 2

 
17.janvāris 2006 8:21

Latvijas Automobiļu Federācijas Rallija komisija 16. janvārī Hotel Bergs apliecināja savstarpēju sadarbību ar Latvijā ievērojamām kompānijām “Latvijas Mobilais Telefons” un “Siemens”, vienojoties par sadarbību LMT un Siemens 2006. gada Latvijas atklātā čempionāta un kausa izcīņas autorallijā rīkošanā.

Sadarbības apliecinājumu svinīgi parakstīja kompānijas “Latvijas Mobilais Telefons” prezidents Juris Binde, “Siemens” izpilddirektors Martti Kohtanens un Latvijas Automobiļu Federācijas Rallija komisijas vadītāja Irēna Krastiņa. Šīs sadarbības lielo nozīmi Latvijas rallija un autosporta attīstībai apstiprināja Latvijas Automobiļu Federācijas prezidents Dainars Dambergs. Par godu šai sadarbībai izmainīts Latvijas rallija čempionāta nosaukums, tajā iekļaujot abus sadarbības partnerus.

LMT un Siemens 2006. gada Latvijas atklātajā čempionātā un kausa izcīņā autorallijā tituli izšķirsies sešos rallijos. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad čempiona tituls tiks izcīnīts divās starptautiski atzītās automašīnu klasēs - N4 un N3. Tieši šajās klasēs šogad paredzama visspraigākā cīņa. Šāds lēmums pieņemts, lai Latvijā stimulētu rallija attīstību un konkurenci divās starptautiski pazīstamās klasēs. Pārējo klašu sportistiem ir iespēja sacensties par Latvijas Kausu “A plus” un “A,R līdz 2000” ieskaitēs. Paralēli čempionu titulu un Latvijas Kausa izcīņai jau trešo sezonu notiks junioru kausa izcīņa starp 16 līdz 25 gadus veciem rallija pilotiem. Lai noskaidrotu čempiona titula vai kausa ieguvēju, vērtēšana tiks veikta piešķirot punktus pirmajām astoņām vietām (11, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1) katrā ieskaites grupā.

Izmaiņas skārušas arī komandu vērtējumu. Katrā LMT un Siemens 2006. gada Latvijas čempionāta etapā komandu vērtējumā ieskaitīs komandas divu labāko ekipāžu izcīnītos kopvērtējuma punktus starp pilnpiedziņas (N4, A8 un R13 klases) vai vienas ass piedziņas (N3 un A, R līdz 2000) automašīnām. Punktu sadalījums ir līdzīgs punktu sadalījumam individuālajā vērtējumā.

LMT un Siemens 2006. gada Latvijas čempionātu autorallijā informatīvi atbalsta TV5 un radio SWH. Katra rallija čempionāta posma apskatu 2006. gadā būs iespējams noskatīties TV5 ēterā nākamajā ceturtdienā pēc sacensību norises dienas pulksten 23:30.

LMT un Siemens 2006. gada Latvijas atklātajā čempionāta un kausa izcīņa autorallijā kalendārs:

• rallijs “VIDZEME 2006” Sigulda 21. janvāris
• rallijs "SARMA 2006” Gulbene 4. - 05. februāris
• rallijs "TALSI 2006” Talsi 26. - 28. maijs
• rallijs ”CĒSIS 2006” Cēsis 16. - 18. jūnijs
• rallijs "KURZEME 2006” Liepāja 8. - 09. jūlijs
• rallijs “LATVIJA 2006” Rīga 29.09. - 01. oktobris
 
Visi komentāri
 
190986. viesis 17.janvāris 2006 22:03
0 0 Atbildēt

Mjā, nafig nomainīja no vnk "Latvijas rallija 2006.gada čempionāts" uz "LMT un Siemens 2006. gada Latvijas atklātā čempionāta un kausa izcīņa autorallijā"?

191184. viesis 19.janvāris 2006 14:58
0 0 Atbildēt

viss par ralliju siikaak - www.4rati.lv un www.autorally.lv

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti