Iznācis laikraksta «AutoInfo» februāra numurs 2

 
7.februāris 2006 9:05

Kopš šās nedēļas sākuma CSDD nodaļās, „Statoil” degvielas uzpildes stacijās un auto dīleru salonos pieejams bezmaksas laikraksta „AutoInfo” jaunākais numurs.

Februaris_vaks_110.jpgPar tā centrālo materiālu varētu uzskatīt Mareka Ivana fundamentālo pētījumu par tēmu „Vai vērts braukt ar dabas gāzi?” Vienubrīd šī ideja bija visai populāra un tās aizstāvji sludināja, ka ikkatrs varēs savu ar dabas gāzi barojamo auto uzpildīt bezmaz vai no virtuves gāzes plīts. Kā tad ir patiesībā, kad un kam ir izdevīga dabas gāze kā alternatīvā degviela?

„Auto degustācijā” tiek salīdzināti divi diezgan atšķirīgi, kaut vienas klases, sedani, proti, VW Jetta un Mitsubishi Lancer, bet Artis Eglītis, kurš allaž „izrok” ko neparastu, šoreiz stāsta par... Ferrari vagoniem un tūninga firmu „Wiesmann” (nejaukt ar apkures katliem!).

„Ar spaini es nebraukšu...” tā sirma un lepna kundze, kas ikdienā pārvietojas ar 4,6L divdurvju Lincoln kupeju, izsakās par priekšlikumu to nomainīt pret mazāku un ekonomiskāku braucamrīku (rubrikā „Amerikāņi”, kura stāsta par Lincoln Mark VIII).
Ar februāra numuru laikrakstā startē jauna rubrika „Japāņi”, un pirmais apskatītais „japānis” ir Toyota Avensis. Jaunai rubrikai jauns autors – Juris Starostnieks.

Savukārt par 50.-70. gadu pasaules autobūves pērlēm (Ford Mustang, Jaguar XJ12C, Mercedes Benz 190 SL u.c.) stāsta Valdis Kļaviņš no Rīgas Motormuzeja.
Laikraksts turpina janvārī uzsākto akciju „Iznīcini bedri” ar aicinājumu rakstīt iesniegumus Rīgas Domes Satiksmes departamentam par slikti salabotām ielām un ietvēm.

CSDD informācijas sadaļā visnotaļ noderīga informācija par to, kā var norakstīt savu automašīnu, kā saņemt informāciju par soda punktiem un nenomaksātiem sodiem SMS veidā un ko darīt, ja no Īrijas atvests automobilis, kuram stūre, protams, atrodas labajā pusē.

 
Visi komentāri
 
192387. viesis 7.februāris 2006 14:26
0 0 Atbildēt

kad buus iauto drukaataa versija?

192559. viesis 9.februāris 2006 15:16
0 0 Atbildēt

Jātur īkšķis ,lai AutoInfo izdzīvo,būtu žēl pazaudēt tādu izdevumu,jo tā devums ir izdevīgs visiem auto interesentiem-profesionāļiem un vienkārši auto mīļiem.Nōžēloju ,ka neesmu sācis krāt šos laikrakstus,jo reizēm gribētos pārlasīt profesionāļu domas par automašīnām.Ziemas vakaros patīk pārzīmēt automašīnas no ši laikraksta savā kladē,ko neesmu rādījis nevienam savam radiniekam.Tas ir mans mazais noslēpums.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti