Par LAF prezidentu ievēlēts Dainars Dambergs 1

 
20.marts 2006 9:09

Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) konferencē par organizācijas prezidentu uz jau trešo termiņu pēc kārtas ievēlēts Dainars Dambergs. Arī viceprezidenti vismaz uz tuvākajiem četriem gadiem paliks tie paši - Andris Zvingevics un Andris Štāls.

Jāpiebilst, ka balsojumā par LAF vadību valdīja līdz šim neredzēta vienprātība. Dainaru Dambergu visu autosporta veidu komisijas bija izvirzījušas kā vienīgo kandidātu prezidenta amatam un no 99 klātesošajiem LAF biedriem 98 nobalsoja par atkārtotu Damberga kunga apstiprināšanu amatā, bet viens atturējās. Vienbalsīgi tika ievēlēti LAF viceprezidenti - par tiem atkārtoti tika apstiprināti Andris Zvingevics un Andris Štāls.

Vienbalsīgi tika ievēlēts arī LAF prezidijs, kurā bez jau minētajiem Damberga, Zvingevica un Stāla ir arī LAF ģenerālsekretārs Mārtiņš Kalniņš, krosa komisijas vadītāja Inta Ulme, standartauto komisijas vadītājs Juris Mūrnieks, treka komisijas vadītājs Raivis Ragainis, rallija komisijas vadītāja Irēna Krastiņa, šosejas komisijas vadītājs Uldis Pastnieks, 4x4 komisijas vadītājs Romāns Ērkulis, trofireidu komisijas vadītājs Jānis Lazdāns un kartinga komisijas vadītājs Reinis Pozņaks.

Dainars Dambergs ir Latvijas Automobiļu federācijas vadītājs jau astoņus gadus un šajā laikā ne tikai sakārtojis LAF struktūru, bet panācis arī pamatīgu organizācijas budžeta pieaugumu. Kā vēl vienu no lielākajiem sasniegumiem Damberga kungs min autosporta popularitātes celšanu - pēc pētījumu datiem, 2005. gadā autosports bijis Latvijā trešais populārākais sporta veids aiz hokeja un futbola. Tāpat pēdējos gados LAF pulkam pievienojušās divas jaunas - radiovadāmo modeļu un trofireidu - komisijas, kā arī jūtami palielinājies juridisko biedru skaits. LAF joprojām ir pilntiesīga Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) locekle un vienīgā organizācija Latvijas teritorijā, kura ir tiesīga organizēt autosporta sacīkstes.

"Man ir prieks, ka Latvijas Automobiļu federācija ir atzīta par vienu no sakārtotākajām sporta veidu federācijām Latvijā un biedru atbalsts man laikam apliecina, ka ejam pareizo ceļu," uzrunā sacīja atkārtoti ievēlētais LAF prezidents Dambergs.

"Pēdējos gados daudz strādāts pie sacīkšu un sportistu drošības pasākumu uzlabošanas un pilnveidošanas, un šī noteikti arī nākotnē būs LAF prioritāte numur viens. Jau septiņus gadus pēc kārtas esam bijuši spējīgi sarīkot prominentu pasākumu "Čempions", kurā tiek sumināti aizvadītās sezonas labākie. Tāpat jau vairākus gadus sportisti cīnās par autosporta meistara nosaukumu, atzīstot, ka tas ir nozīmīgs apbalvojums viņu sportiskajā karjerā. Šogad ir izveidota arī LAF tehnisko sporta veidu skola, kuras mērķis ir apmācīt jaunos autosportistus. Mēs atbalstām tos savus sportistus, kuri vēlas cīnīties par augstiem sasniegumiem ārvalstu trasēs, bet tajā pat laikā atzīstam, ka tam pamatā ir jābūt labai un spēcīgai autosporta bāzei šeit pat, Latvijā."

Mārtiņš Dzenītis
Latvijas Automobiļu federācijas preses sekretārs
 
Visi komentāri
 
195518. viesis 20.marts 2006 10:09
0 0 Atbildēt

liepajnieks

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti