Autošoseja: Līdz sezonas sākumam mazāk par mēnesi 1

 
7.aprīlis 2006 9:53

Vēl mazāk par mēnesi atlicis līdz Biķerniekos pēc ziemas miega atkal dzirdēsim motoru rūkoņas – tur startēs pirmais šā gada Ziemeļeiropas čempionāta posms, kas paredzēts no 6. līdz 7. maijam.

Paralēli Ziemeļeiropas čempionātam norisināsies arī Latvijas čempionāts un „Nacionālās klases” sacensību pirmais posms. Arī somu seriāla „Honda Challenge” dalībnieki, ieskaitot vismaz divus latviešus, tieši ar Biķernieku posmu iesāks savu šī gada sezonu.

Kā jau pēdējos gados ierasts – autošosejas sezona Baltijā sākas tieši ar Rīgas posmu. Šoreiz sacensības, tāpat kā pērn, norisināsies Biķernieku kompleksās sporta bāzes moto aplī(garums – 3580 metri). Moto aplī neliela priekšrocība varētu būt vietējiem, jo lielākā daļa kaimiņu šo apli pirmo reizi mēģinājuši tikai pērn. Tieši šī iemesla dēļ jau kādu laiku pirms gaidāmā posma uz treniņu sesijām ierodas pāris igauņu un lietuviešu šosejnieku. Īpaši jau „Nacionālās klases” dalībnieki, kuru pieredze autošosejas trasē ir pavisam maza, treniņus vēlēsies pēc iespējas ātrāk.

Tomēr daudz kas būs atkarīgs no laikapstākļiem – fakts, ka sniegs Biķernieku trasē kūst ļoti lēni. Latvijas meteorologi sola, ka ievērojami siltāks kļūs tikai aprīļa vidū. Līdz ar to – optimistiskākās prognozes liecina, ka treniņi agrāk par aprīļa mēneša beigu posmu diez vai sāksies.

Līdzīgi kā vēsie laikapstākļi arī paši šosejnieki, kā allaž, formālo lietu kārtošanu atliek uz pēdējo brīdi. Par to liecina, piemēram, Latvijas automobiļu federācijas, šosejas komisijas priekšsēdētāja, Ulda Pastnieka informācija, ka tikai 4 mūsu šosejnieki līdz šim brīdim ir sekmīgi saņēmuši licenci, kas vajadzīga, lai piedalītos sacensībās – viņš aicina jau savlaicīgi domāt par formālo lietu kārtošanu.

Gaidāmais posms pulcēs grandiozi lielu dalībnieku skaitu – vien uz „Nacionālās klases” starta varētu iziet ap 25-30 automobiļu. Bez tam arī Ziemeļeiropas čempionātā šogad mūsējie, cerams, spēs izrādīt ievērojamāki sīvāku konkurenci cīņā ar leišiem un igauņiem. Sacensības arī būs pirmais ieskats, kas palīdzēs saskatīt šī gada patiesos spēku un tehnikas samērus. Par spīti vakara lielajam hokeja mačam pret Somiju, uz pirmo posmu varētu ierasties samērā daudz līdzjutēju, atbalstītāju un interesentu, jo ko redzēt Biķerniekos tiešām būs!

www.srt.lv
 
Visi komentāri
 
197642. viesis 10.aprīlis 2006 18:34
0 0 Atbildēt

Sniegs jau sen nokusis tarsē

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti