Sods svētkos jeb nestāviet «svešos» pagalmos! 74

 
8.maijs 2006 10:36

Lasītājs raksta: 2006.gada 4.maijā, tieši Latvijas neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanas 16. gadadienā devos uz pasākumu krastmalā, atstājot savu VW kādā Avotu ielas pagalmā, vietā, kur regulāri tiek novietotas automašīnas.

Atnākot atpakaļ, konstatēju dzelteno plāksteri, apjautājos par šādu praksi šajā pagalmā - pirmā dzirdēšana, nekad nekas tamlīdzīgs nav gadījies. Protokols sastādīts par traucēšanu gājējiem.



Sāku jau domāt, vai tiešām kādam traucēju, bet gan starp blakus novietotajām mašīnām (kas stāvēja zaļajā zonā), gan tām pa priekšu un aizmuguri gājēji var netraucēti pūļiem vien doties katrs kur vēlas.



Kā izrādījās vēlāk gājēju traucēšana izpaudās pavisam citādākā un gaužām prozaiskākā veidā, proti. Pagalmā ir ļoti maz auto stāvvietas, jo nesen vienas no pagalmā esošo māju īpašnieks uzcēlis "sētu" (betona stabus, kas neļauj pārvietoties auto un iebraukt “aizliegtajā zonā”, bet gājējiem netraucē). Tādēļ par palikušajām stāvvietām cīņa notiek ar zobiem un nagiem. Esot dzirdēts par nolaistām riepām, par mašīnām priekšā speciāli noliktām citām mašīnām u.t.t. Izrādījās, ka biju ieņēmis kāda vietējā autoīpašnieka “personisko” stāvvietu tieši zem viņa loga (viņa auto acīmredzot gājējiem netraucē!).



Protams, tas krietni parīvēja kantes aizskartā autobraucēja “godam”.



Tas nebūtu nekas īpašs, ja vien tieši šis autobraucējs nebūtu izsaucis pašvaldības ceļu policijas nodaļas darbinieku, kas laipni atsaucās, atbrauca un sastādīja protokolu. Jūs domāsiet, kas tur īpašs? It kā jau nekas, vienīgi interesanta situācija: svētku diena, visi atpūšas, vai nu izbraukuši uz laukiem vai citur laukā no mājas, laiks ir labs, krastmalā notiek valsts svētki, Rīga gatavojas Hokeja čempionātam, kā arī uzņem daudzos pilsētas viesus, visa policija mobilizēta. Bet vai visa? Dažs labs policists ir ar mieru doties speciālā izbraukumā, lai sastādītu protokolu par pārkāpumu, kas acīmredzami “būtiski” apdraud satiksmes drošību, traucē gājējiem.

Kā Jūs domājat, vai gadījumā ja kāds no mums piezvanītu šādā situācijā uz Rīgas pašvaldības policiju un palūgtu, lai svētku dienā (!) konstatē pārkāpumu par kādā Rīgas pagalmā nepareizi novietotu auto, policija atbrauktu? Domāju, ka nē (varat veikt eksperimentu)! Ja vien būtu pazīšanās policijā, tad gan... Bet protams! Aizskartais autoīpašnieks taču ir policists (kā es varēju piemirst tādu “niansi”)!!! Kas nekait piezvanīt draugiem uz policiju (PO-PO-DRA... tas nekas, ka cita struktūra, cita pakļautība, svētki un tā...), lai atbrauc un kārtīgi pāraudzina nepieklājīgos ciemiņus (uzlikts sods 20 Ls), kas traucē gājējiem, gājējam, autobraucējam...?

Tajā pašā laikā pašvaldības ceļu policijas darbinieks, redzēdams, ka blakus esošās mašīnas atrodas zaļajā zonā, par šo pārkāpumu protokolus nesastādīja, jo ... tie taču ir kaimiņi, tā teikt, vai tad nu kaimiņiem riebsi? Kaut arī jāpiekrīt, ka nevar prasīt no policista, lai viņš ievērotu zaļo zonu tur, kur tā jau sen vairs nav nosaucama par zaļu (atļāvos to nokrāsot).



Tāpat pašvaldības policista skatam pagāja garām būvgružu kaudze, kas izveidojusies pēc nesenās kanalizācijas notekas remonta. Nevar taču konstatēt pārkāpumu pašam aizskartajam autobraucējam, kurš finansējis notekas remontu (esot samaksājis 300 Ls).



Skaidra lieta, kad remontēt, tad neviens, kad novietot automašīnu sakārtotā vietā, tad visi!

Asā vārdu pārmaiņā ar šo "pārkāpēju izskaudēju" noskaidrojās, ka nezinājis, ka tas ir kaimiņa ciemiņš (samērā regulāri VW jau 2 gadus mēdz stāvēt tieši zem šiem logiem), citādāk jau nebūtu saucis pašvaldības ceļu policiju. Tad jau sanāk, ka svešas mašīnas traucē gājējiem, bet sava un kaimiņu mašīnas – ne!

Zinu, ka daudzi varētu iebilst: nav ko likt mašīnas svešos (radinieku) pagalmos, citu autobraucēju “personiskajās” stāvvietās, “traucēt gājējiem", kas to vien dara, kā nevar izlīst starp mašīnām u.t.t. Piekrītu Jums visiem un piedodiet par nekaunību traucēt “gājējiem - policistiem” un citiem ...! Vienīgi padomājiet, vai arī jūs tas nesagaida kādā no Rīgas pagalmiem...?

P.S. Zināšanai: Rīgas pašvaldības policijas Ceļu policijas nodaļas tālrunis līdzīgu kā manējais pārkāpumu izskaušanai ir šāds: 7037238. Ja šo nevar sazvanīt, zvaniet pa šo: 7037803. Ja šo arī nevar sazvanīt, zvaniet nodaļas priekšniekam Aigaram Monahovam 7105770, kurš par to atbildīgs. Ja tas viss nedod gaidīto rezultātu, laikam Jūs neesat policists 

Cīnīsimies vienotā frontē pret pārkāpējiem!!!

Ar cieņu,
Pēteris Pētersons
Rīgā, 05.05.2006.
 
74 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
200446. viesis 8.maijs 2006 11:12
1 0 Atbildēt

n.o.c.

God. Pēteri Pēterson. Protams, ka esi pelnījis plāksteri 20 latu vērtībā, protams. Ar kādām tiesībām Tu (izskatās regulāri) atstāj savu a/m svešos pagalmos? Nu padomā taču ar galvu! Pelnīti. Un nesūdzies!

P.s. Svētkos nav ne vainas līdz centram aizbraukt arī ar sabiedrisko.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti