Latvijas autotreka čempionāts atguvis otro elpu 1

 
1.jūnijs 2006 15:30

Neskatoties uz skeptiķu paredzējumiem, ka Latvijas autotreka čempionātā pēc līderu Viļņa Buholca, Aigara Nitiša, Riharda Eigima un Valērija Šidlovska aiziešanas iestājies panīkums, šo sestdien Jēkabpilī, Daugavsalas trekā, gaidāmi vieni no pēdējo gadu visvairāk apmeklētajiem un interesantākajiem autotreka mačiem. Sacensību sākums – pl. 14.00.

Jau tagad dalību sacensībās pieteicis 21 sportists, kuru vidū ir gan autotreka veterāni, gan debitanti un sen gaidītas atgriešanās. Visinteresantākie uzvārdi dalībnieku sarakstā ir Gints Bujāns, Jānis Ikers, Reinis Safonovs un Aivars Laipnieks. Ikers un Safonovs ir starp līderiem Latvijas autokrosa čempionātā un nebūs pārsteigums, ja viņi spēs cīnīties par vietām uz goda pjedestāla arī Jēkabpilī. Grūtāk to izdarīt būs Ikeram, kurš autotrekā debitēs un parasti sportistiem tomēr nepieciešams laiks, lai adaptētos sacensību specifikai.

Gints Bujāns, savukārt, ticis pie jauna automobiļa – Seat Ibiza, kuru pērn līdz Ziemeļeiropas rallikrosa čempiona godam aizveda Uģis Pauriņš. Automašīna pie Bujāna tikusi pārbūvēta un ļoti ticams, ka ja ne šajā posmā, tad kaut kad tuvākajā nākotnē spēs cīnīties arī par uzvarām autotrekā. Cits autosporta veterāns – Aivars Laipnieks – pēc kūleņa pirmajā posmā pamatīgi pārbūvējis savu VW Golf automobili, atvieglinot to un mainot svaru sadalījumu starp asīm.

Pirmā posma pārsteigumu autori Māris Trofimovičs, Aigars Zadināns un Kaspars Skrūzmans, kuri patlaban ir čempionāta pirmajās vietās, noteikti vēlēsies savas pozīcijas nostiprināt, lai gan tas būs grūti izdarāms. Ne tikai jau pieminētie Ikers, Safonovs, Bujāns un Laipnieks būs viņu lielākie konkurenti. Par neveiksmi pirmajā posmā noteikti centīsies reabilitēties iepriekšējo gadu čempioni Sergejs Blažēvičs, Vladmiris Ribņikovs un Aldis Kasparovičs. Tāpat labus rezultātus un pat cīņu par uzvaru varam sagaidīt no šīgada autotreka jaudīgākās automašīnas īpašnieka Leonarda Teņa. Nebūs pārsteigums, ja labāko trijniekā sacīkšu finišā būs Kristaps Kasparovičs vai Vladimirs Calko, kurš lieliski sevi pierādīja čempionāta pirmajā posmā. Tātad uz vietu finālā ir 11 spēkos līdzīgi pretendenti! Kurš teica, ka trekā iestājies pagrimums?

Jāpiemin, ka interesi apmeklēt Latvijas autotreka čempionāta otro posmu izrādījuši arī Lietuvas sportisti. Pagaidām vēl nav informācijas, cik kaimiņvalsts sportistu Jēkabpilī būs un vai būs vispār, tomēr interese par šīm sacīkstēm no ārvalstnieku puses ir laba ziņa.

Un vēl. Interesanta ziņa skatītājiem. Nopērkot ieejas biļeti uz Latvijas autotreka čempionāta posmu Jēkabpilī, būs iespējams laimēt automašīnu. Sīkāka informācija internetā – www.autotreks.lv.

Latvijas čempionāta kopvērtējums pēc pirmā posma
1. Māris Trofimovičs (Jēkabpils, VW Golf) 17 punkti
2. Aigars Zadināns (Jēkabpils, VW Golf) 14 punkti
3. Kaspars Skrūzmans (Intrac Latvija, Jēkabpils, VW Golf) 12 punkti
4. Aldis Kasparovičs (Optimus Racing, Jēkabpils, VW Golf) 10 punkti
5. Vladimirs Calko (Weis Motorsport, Daugavpils, Opel Kadett) 8 punkti
6. Leonards Tenis (Latgale, Daugavpils, VW Golf) 7 punkti
7. Kristaps Kasparovičs (Optimus Racing, Jēkabpils, VW Golf) 6 punkti
8. Gints Bujāns (Intrac Latvija, Cēsis, VW Golf) 5 punkti
9. Andris Priedītis (Rīga, VW Golf) 4 punkti
10. Jolands Dišlers (Jēkabpils, VW Golf) 3 punkti
11. Guntis Rupeiks (Saulkrasti, VW Golf) 2 punkti
12. Sergejs Blažēvičs (Autosporta klubs Daugavpils, Daugavpils, VW Golf) 1 punkts

Latvijas čempionāta kopvērtējums komandām pēc pirmā posma
1. Intrac Latvija (Kaspars Skrūzmans, Gints Bujāns) 17 punkti
2. Optimus Racing (Aldis Kasparovičs, Kristaps Kasparovičs) 16 punkti
3. Weis Motorsport (Vladimirs Calko, Stepans Calko) 8 punkti
4. Latgale (Leonards Tenis, Aivars Laipnieks) 7 punkti
5. Autosporta klubs “Daugavpils” (Vladimirs Ribņikovs, Sergejs Blažēvičs) 1 punkts
6. Krustpils (Kaspars Ģirģens, Aivars Ģirģens) 0 punkti

Latvijas Automobiļu federācijas treka
komisijas preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Visi komentāri
 
202407. viesis 2.jūnijs 2006 10:22
0 0 Atbildēt

A, bildes???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti