Autokross: Jānis Boks – otrais Bauskā! 5

 
5.jūnijs 2006 14:07

Jau tradicionāli, ka katru nedēļas nogali ar augstiem sasniegumiem starptautiskajā arēnā iepriecina Latvijas autosportisti. Izņēmums nebija arī šī nedēļa, kad Bauskā notika Eiropas autokrosa čempionāta posms, bet Mostas trasē Čehijā risinājās Austrijas Formula 3 meistarsacīkšu etaps.

Lai gan Bauskā vislielākie panākumi tika gaidīti no Latvijas Divīzija 1 klases braucējiem, pārsteidza bagists Jānis Boks, kurš palika otrais bagiju grupā Divīzija 3A. Šī bija pirmā reize Latvijas vēsturē, kad kāds Latvijas bagists šajā klasē stājas uz goda pjedestāla Eiropas autokrosa čempionāta posmā. Finišā Jānis tikai nedaudz piekāpās pērnā gada Eiropas čempionāta sudraba medaļniekam Ladislavam Hanākam. Labi nostartēja arī Oskars Justaments un Armands Hohfelds, kuri finišu sasniedza attiecīgi septītais un astotais.

„Finišēt pirms pērnā gada Eiropas čempiona Petra Tureka savu fanu priekšā – tā ir fantastika!,” pēc finiša sacīja Boks. „Ja godīgi, varbūt cerēju uz vietu pieciniekā, bet par pjedestālu nesapņoju. Paldies visai komandai un visiem, kuri man ticēja. Esmu ļoti laimīgs.”

Diemžēl pārējiem Latvijas sportistiem tik gludi negāja. Finālos netika Aldis Zēbergs (Divīzija 1), Aleksejs Jalūņins (Divīzija 3) un Guntis Kļaviņš (Divīzija 3A). Savukārt Jānis Bogdanovičs (Divīzija 1) finālā iekļuva, taču tajā nestartēja dzinēja defekta dēļ.

Uzvaras Bauskā, gavilējot vairāk nekā 5000 cilvēku lielajam līdzjutēju pūlim, izcīnīja vācietis Helmuts Vilds (Divīzija 1), viņa tautietis Deniss Engels (Divīzija 3) un jau pieminētais čehs Ladislavs Hanāks (Divīzija 3A). Nacionālajā klasē, kur sportisti cīnījās par Rīgas Brīvostas kausu, finiša līniju pirmais sasniedza latvietis Rolands Jaunzems.

„Liels paldies visai organizatoru komandai, kura noorganizēja šo lielisko sacensību. Paldies skatītājiem, kuri tik lielā skaitā bija atnākuši. Tāpat milzīgu pateicību esmu parādā sponsoriem, jo īpaši SEB Unilīzings un Balta. Tomēr laika priecāties par aizvadītajām sacīkstēm nav – jāorganizē Eiropas rallijkrosa čempionāta pārbaudes sacensības, kuras notiks augustā šeit pat Mūsā. Ja viss izdosies, jau nākamgad Latvijā redzēsim arī Eiropas rallijkrosa čempionātu!,” stāsta sacensību organizētājs Mūsas trasē Edgars Maišelis.

Ar Formula 3 automašīnu spoži turpina startēt Latvijas labākais auto šosejnieks Haralds Šlēgelmilhs. Čehijā, Mostas trasē, viņš startēja Austrijas čempionāta posmā. Haralds pārliecinoši uzvarēja gan kvalifikācijā, gan abos braucienos un patlaban ar 155 punktiem ir Austrijas čempionāta līderis. Tuvākajam sekotājam ir par 40 punktiem mazāk. Turklāt sacensību laikā Haralds arī uzrādīja Mostas autotrases apļa rekordu – tik ātri vienu apli nekad nebija nobraucis neviens sportists.

Latvijas Automobiļu federācijas preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis

 
Visi komentāri
 
202778. viesis 5.jūnijs 2006 16:12
0 0 Atbildēt

super

202826. viesis 6.jūnijs 2006 0:24
0 0 Atbildēt

prieks par J.Boku

bet par Maišeļa naudaskāri FUI!!!

202827. viesis 6.jūnijs 2006 7:54
0 0 Atbildēt

uz maishelja bauskaa un krossaa wiss tik turaas, winjam vaidzeetu bauskas centraa uzstaadiit bronzas krushuteelu kaa leninam, vish ari ments esot bijis labu labais...

202842. viesis 6.jūnijs 2006 8:53
0 0 Atbildēt

Visas pasaules autokross turas uz maišeļiem :)

God 6.jūnijs 2022 6:50
0 0 Atbildēt

varbūt tev draud naudas atgūšana? uz kuru firmu kur biji? www.atgustinaudu.lv/paradu-piedzina

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti