Pirmais starta numurs Ivaram Vasaraudzim 4

 
15.jūnijs 2006 10:25

Publicēts LMT un Siemens Latvijas autorallija čempionāta ceturtā posma – rallija „Cēsis 2006” – dalībnieku saraksts. Sacensībās piedalīsies 66 ekipāžas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.

Pirmais starta numurs piešķirts N4 grupas Latvijas čempionāta līderiem Ivaram Vasaraudzim/Valdim Spredzim (Skandi Auto Rallija komanda), kuri uz starta izbrauks ar Mitsubishi Lancer Evo 8 automobili. Viņi šogad Latvijas čempionāta posmos izcīnījuši pa vienai pirmajai, otrajai un trešajai vietai, atrodoties trīs punktus priekšā Jāņa Vorobjova/Gunta Ervalda (Falck Rally Team, Mitsubishi Lancer Evo 8) duetam, kurš „Cēsu” rallija trasē dosies ar otro starta numuru. Objektīvi Vorobjova ekipāža šobrīd ir ātrākā Latvijā, tomēr vismaz pieci citi dueti Cēsīs centīsies šo pieņēmumu apgāzt.



Vēl pie galvenajiem pretendentiem uz uzvaru prestižākajā N4 kategorijā pieskaitāmi ar ceturto numuru startējošie Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons (Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda) un ar sesto starta numuru braucošie Aivis Egle/Normunds Aizkalns (RAMI R-Evolution Racing). Abas šīs ekipāžas startēs ar Mitsubishi Lancer Evo 9 un bija reāli uzvaras pretendenti arī pirms trīs nedēļām notikušajā „Talsu” rallijā, taču tad gan Neikšāns, gan Egle piedzīvoja kūleņus.

Trešais starta numurs būs uz Jāna Moldera/Urmasa Rosimā Mitsubishi Lancer Evo 6 sāniem. Šī ekipāža pērn izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas godalgas N4 klasē, bet šogad Latvijas čempionātā startēs pirmoreiz, pie tam A8 kategorijā. Viņa lielākie konkurenti uz uzvaru A8 grupā būs Latvijas čempionāta līderi no Skandi Auto Rallija komandas Raimonds Kisiels/Gatis Panavs (septītais starta numurs, Mitsubishi Lancer Evo 4), kā arī ar piekto numuru startējošie igauņi Slava Popovs/Talis Perosti (Mitsubishi Lancer Evo 6).

Vēl no pilnpiedziņas auto pilotiem pieminēšanas vērti ir igauņi Prīts Saluri/Indreks Leps (astotais starta numurs), kuri uz starta izripinās pavisam jaunu Mitsubishi Lancer Evo 9, kā arī Alda Pīlēna/Jāņa Beļakova ekipāža, kuri ar savu Subaru Impreza centīsies noturēt trešo vietu Latvijas čempionāta kopvērtējumā. Labus rezultātus varam gaidīt ari no Liepājas Rallija komandas pārstāvjiem Viktora Ļebedeva/Jāņa Jēkabsona (Mitsubishi Lancer Evo 9) un Mārtiņa Būčiņa/Gunāra Franča (Mitsubishi Lancer Evo 6), kā arī Mārtiņa Sviļa/Jura Vilmaņa (SEB Unilīzings Rallija komanda, Mitsubishi Lancer Evo 8) un Matīsa Mežaka/Miķeļa Mežaka (RAMI R-Evolution Racing, Mitsubishi Lancer Evo 7). Ja nenotiek nekas supernegaidīts, pirmo trijnieku būtu jāaizņem tieši trim no augstāk minētajām ekipāžām. Der arī atcerēties, ka pirmais trijnieks saņems vērtīgas balvas no Hewlett-Packard.

Aizraujoša cīkstēšanās sagaidāma arī N3 kategorijā, kur favorītam Andim Neikšānam (Renault Clio, Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda) Cēsu sacīkstes allaž bijušas neveiksmīgas un viņš izstājies katru reizi, kad piedalījies. Ne tikai izmantot Anda neveiksmes, bet arī cīnīties ar viņu trasē noteikti būs pa spēkam arī čempionāta līderiem Danam Leščam/Jānim Vīksnam (Liepājas Rallija komanda, Honda Civic Type-R), kuri šogad rallijos izcīnījuši pa vienai pirmajai, otrajai un trešajai vietai. Tikpat ātri varētu būt arī Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs (Apvienotā Rallija komanda, Renault Clio) un abi „Bensons Honda Racing” dueti ar Honda Civic Type-R – Kaspars Šimkus/Armands Šimkus un Jānis Kārkliņš/Uldis Gauja.

Tomēr kā jau visu šo gadu, cīņu vēl aizraujošāku padara fakts, ka N3 klases braucēji cīnās ne tikai par uzvaru savā klasē. Principiāla cīņa gaidāma arī par uzvaru vienas ass piedziņas auto vērtējumā, kur N3 grupas braucējiem pretī stāsies AR2000 klases vadošās ekipāžas Arvis Vecvagars/Ainārs Kalniņš (Ford Focus, RAMI R-Evolution Racing), Egils Īle/Māris Īle (VW Golf, SEB Unilīzings rallija komanda) un Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds (Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda, Citroen Xsara Kit-Car). Gluži tāpat kā pilnpiedziņas auto ekipāžas, arī vienas ass piedziņas kategorijas dalībnieki cīnīsies par vērtīgām balvām no Hewlett-Packard, kuras saņems ātrākais trijnieks.

Vēl pāris ekipāžas, kurām vērts pievērst uzmanību rallijā „Cēsis 2006”. Ar 15. numuru startēs lietuvieši Vilius Rožukas/Audrius Šošas (Mitsubishi Lancer Evo 7), kuri kļūst ātrāki ar katru ralliju un ir spējīgi sagādāt kādu pārsteigumu. Tāpat pārsteigumus varam gaidīt no Raimonda Strokša/Anrija Jesses (Apvienotā Rallija komanda, Mitsubishi Lancer Evo 8), kuri ir aizmirsuši neveiksmīgo Talsu ralliju un Cēsīm trenējās, uzvarot rallijsprintā „Rietumi 2006”. 23. starta numurs ir Andim Grīnbergam/Ralfam Salmiņam, kuri uz starta izripinās pavisam jaunu N4 kategorijas Subaru Impreza automobili, kurš profesionāli sagatavots sacensībām pazīstamajā Prodrive rūpnīcā Anglijā.

Rallijs „Cēsis 2006” notiks 17. un 18. jūnijā. Plašāku informāciju iespējams saņemt žurnālā „Rally.LV” kā arī pirms rallija Cēsu pilsētas centrā, kur būs speciāls rallijam veltīts paviljons.

 
Visi komentāri
 
204104. viesis 15.jūnijs 2006 10:37
0 0 Atbildēt

vispār jau Pīlēns šoreiz nav pieteikts kopā ar Pavelu www.autorally.lv/?pid=4&lng=lv&id=6

204115. viesis 15.jūnijs 2006 10:45
0 0 Atbildēt

hmm, liekas ka Bensoniem startees veel arii treshaa ekipaazha.

204199. viesis 15.jūnijs 2006 17:55
0 0 Atbildēt

Bet, diemžēl, Krišjāni neviens nepiemin pie favorītiem - laimam jānotiek lielam brīnumam un sakritību virknei, lai Krišjānis novinnētu N3 klasi. 3-jniekā jau nu gan viņš var tikt, tik lēns jau nav, kā arī Honda tak zvēra auto. Autoallijā viss iespējams - kurš pirms sezonas domāja, ka atnāks Leščs ar veco Šimkus hondu un brauks pa priekšu, kā arī, kurš no malas varēja paredzēt Štrausa panākumus ? Es domāju, ka N3 klasē pilnīgi neko nevar zināt.

204225. viesis 16.jūnijs 2006 0:06
0 0 Atbildēt

Domaaju, ka Krishu paaragri norakstiit. Gan jau faateris iemaaciis visu kaa vajag. Kad buus rociiba un laiks prieksh treninjiem, tad buus arii rezultaati.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti