Notiks starptautiskais seno motociklu salidojums 1

 
10.jūlijs 2006 14:08

Nu jau 4.to gadu pēc kārtas jūlija vidū, t.i. no 14. – 16. jūlijam 7 valstu 43 dalībnieku un 23 marku senie motocikli, kas izgatavoti līdz 1979.gadam, mēros ceļu uz Tukumu, lai piedalītos Starptautiskajā seno motociklu salidojumā „Kurzemes Riņķis”.

Šogad pieteikušies 23 ārzemnieki no Somijas, Zviedrijas, Vācijas, Lielbritānijas, ASV un pat no Austrālijas. Gandrīz tikpat daudz motociklu būs no Latvijas.

Salidojumu rīko Latvijas AAK Seno motociklu sekcijas aktīvistu grupa. Šī pasākuma iniciators un galvenais organizators ir ilggadējais seno motociklu kolekcionārs un restaurators Juris Ramba. Salidojuma dalībnieku eskortēšanu tradicionāli veiks motociklistu biedrības „MC OPPOZITORS” biedri ar modernajiem motocikliem.



Salidojums veltīts vācu izcelsmes inženiera, kurzemnieka Aleksandra Leitnera piemiņai. Leitners dibinājis velosipēdu manufaktūru Rīgā jau 1886. gadā un bijis liels spēkratu lietpratējs un entuziasts, ražojis velosipēdus, motociklus, triciklus, automobiļus, motorlaivas, ieročus. u.c. tehniskas lietas. Leitners draudzējies ar Gotlību Daimleru, slaveno vācu automobiļu izgudrotāju.

Ārzemju dalībnieki pulcēsies pie Rīgas Motormuzeja piektdien, 14. jūlijā plkst.13.00, lai pēc reģistrācijas un tehnikas pārbaudes nelielās grupās dotos uz Tukumu, kur viņiem pievienosies vairums Latvijas dalībnieku.

Šī unikālā salidojuma dalībnieki sacentīsies kalnā braukšanas regularitātes sacensībās Tukumā, Pasta ielas kalnā jau piektdien no plkst. 18iem. Sestdienas rītā plkst. 8.00 senie motocikli startēs rallijā no Tukuma (caur Saldu) uz Kuldīgu un finišēs pie Ventas Rumbas līdz plkst. 11iem.

Pēcpusdien motociklisti no Kuldīgas dosies caur Kurzemes Šveici atpakaļ uz Tukumu un pa ceļam apskatīs Kurzemes skaistākās vietas.

Šajā jaukajā kokteilī savu smeķi ienes arī salidojuma mājas lapa WWW.KURLANDROUND.LV, rūpīgi noslīpētā salidojuma programma un daudz kas cits, kas viss kopā veido tradicionālu seno motociklu pasākumu, ar kuru Latvija var lepoties. Starptautiskais seno motociklu salidojums „Kurzemes Riņķis” nu jau kļuvis par seno spēkratu salidojuma etalonu Baltijā. Atsevišķas tā daļas jau nokopējuši gan norvēģi, gan igauņi...
 
Visi komentāri
 
206127. viesis 10.jūlijs 2006 16:47
0 0 Atbildēt

Labi, ka Oppozitoriem tagad ir moderni motocikli :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti