Red Bull X-Fighters motokrosa frīstaila tiešraide Latvijā 3

 
25.jūlijs 2006 8:57

Šogad, 14. septembrī pirmo reizi Latvijā notiks motokrosa frīstaila sacensību „Red Bull X-Fighters” tiešraide no Madrides vecākās vēršu cīņu arēnas „Las Ventas”, ko sadarbībā ar TV3 Latvija organizē Red Bull Latvijas pārstāvniecība.



„Red Bull X-Fighters” ir pasākums, kas sevi apvieno kaut ko mūsdienīgu, traku, azartisku – motokrosa frīstailu – un, no otras puses, kaut ko klasisku, gadiem pārbaudītu un tradīciju bagātu – vēršu cīņas.



Šo unikālo sacensību dalībnieki ir pasaules top 10 frīstaila motobraucēji, kas personīgi uzaicināti piedalīties šajās sacensībās. Viņi ierobežotā laikā izpilda galvu reibinošus trikus, kurus novērtē profesionālā žūrija 5 tiesnešu sastāvā. Par „Red Bull X-Fighters” uzvarētāju kļūst tas braucējs, kas ar nebijušiem bīstamiem trikiem vai ar jau zināmu lēcienu jaunām, neredzētām kombinācijām spēj pārsteigt pieredzējušos tiesnešus un 23 tūkstošus skatītājus tribīnēs.



Sacensību formāts ir diezgan vienkāršs – atlases kārtā braucēji ar izlozes palīdzību tiek sadalīti pāros. Katram braucējam tiek dots ierobežots laiks (120 sekundes), kuru laikā viņam jāparāda visa sava meistarība – jāizpilda tādi triki, ar kuriem viņš pārspētu savu sāncensi. Triku un rampas izvēle ir pilnībā katra braucēja ziņā.



Labākais no katra pāra nokļūst finālā, veidojot fināla piecinieku. Finālā katra braucēja rīcība ir tikai 90 sekundes. Trikus var atkārtot, bet tiesnešiem tas nepatīk, tāpēc finālam visbiežāk sportisti sagatavo īpašu triku programmu.

Runājot par tiesnešiem – tie ir pieci pieredzējuši, aktīvi sportojoši frīstaila motobraucēji. Katrs ir atbildīgs par motobraucēja uzstāšanās atsevišķa aspekta vērtēšanu: sarežģītība, tehniskais izpildījums, triku dažādība, kopējais iespaids un skatītāju pūļa reakcija u.c.



Jāatzīmē, ka reti kurš sporta veids attīstās tik strauji kā frīstaila motokross. Motobraucēji gandrīz katrās sacīkstēs atklāj jaunus trikus un jau labi zināmu lēcienu nebijušas kombinācijas. Lēcieni, kas vēl pagājušajā gadā tika uzskatīti par neiespējamajiem, tagad ir iekļauti standarta programmā. Tā piemēram 2003. gadā pirmo reizi tika izpildīts „Backflip” (pagrieziens gaisā par 360 grādiem), taču jau nākamajā gadā to spēja izpildīt praktiski jebkurš sevi cienošs motokrosa frīstaila sportists. Pasaules mēdiji, sporta žurnālisti un motokrosa fani ar nepacietību sagaida kurš būs pirmais cilvēks uz šīs planētas, kas sacensībās veiks dubulto „backflip” un ir ļoti iespējams, ka šī intriga tiks atklāta tieši Madridē!



Tiešraides sākums: TV3 plkst. 22.20; TV3+ plkst. 22.00.
Info:
http://www.redbullxfighters.com
http://www.tv3.lv
 
Visi komentāri
 
206861. viesis 25.jūlijs 2006 16:19
0 0 Atbildēt

Sanak ka TV3 skatitaji pirmas 20 minutes neredzes?

Event start: 21:00 (local time)

206875. viesis 25.jūlijs 2006 22:16
0 0 Atbildēt

nu briinishkjiigi vienkaarshi...

211964. viesis 21.septembris 2006 9:53
0 0 Atbildēt

šovs bija vienkārši fantastisks, kaut kas neatkārtojams!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti