Notikušas motošosejas klasikas sacensības Zviedrijā 2

 
7.augusts 2006 8:00

Augusta sākumā, jau 41. reizi Linčopingas trasē Zviedrijā notika klasisko motociklu sacensības. Gandrīz 600(!) motobraucēju no visas Eiropas mērojās spēkiem motošosejā, krosā, spīdvejā un triālā.

Patīkami, ka motošosejas sacensībās atkal plīvoja Latvijas karogs – dalībnieku vidū bija LaMSF Motošosejas komisijas vadītājs Tāls Meļķis, kurš ņēma dalību 175 ccm motociklu klasē.



Klasisko motociklu sacensības ir ļoti populāras Eiropā. Tas izskaidrojams ar īpašo auru, kuru izstaro ne tikai vecie motocikli, bet arī to braucēji, kuru vecums bieži pārsniedz sesto gadu desmitu. Vecums netiek ierobežots un tas nozīmē, ka līdzās savu laiku slavenībām varam ieraudzīt arī jaunus puišus, kuri apgūst sacensību iemaņas, lai turpmāk pārsēstos uz modernākiem un jaudīgākiem braucamajiem.

Savukārt veterāni, kuri vairs nebrauc sacīkšu režīmā var piedalīties tā saucamajā parādes klasē bez laika kontroles. Sacīkstei tiek pielaisti klasiskie sporta motocikli no 1930. līdz 1979. gadam. Sacensību programma motošosejā ietvēra 14 dažādu klašu ieskaites un divus sacīkšu braucienus.



Tāla Meļķa komentārs: ’’Piedalīšanos šajās sacensībās gandrīz izjauca negaidīta pleca trauma, tāpēc kaujiniecisko noskaņu nomainīja viegla piesardzība. Uz starta izbraucu ar kādreizējā braucēja Valērija Borodina sagatavoto 1967. gada Kovrovec motošosejas motociklu. Jāatzīst, ka motocikla potenciāls ļauj cīnīties par godalgotām vietām, bet pievīla nepietiekamā adaptācija pie 60. gadu motocikla ergonomikas un pirmajā braucienā finišēju septītais. Otrais brauciens sākās daudzsološi, bet pēc aizraujošas cīņas ar zviedru braucēju par ceturto vietu, pievīla dzinējs un nācās izstāties. Jebkurā gadījumā, tā ir fantastiska sajūta trasē cīnīties ar Honda, Bultaco, Norton un BMW – motobūves leģendām, kuri vienkopus trasē tiekas vairs tikai klasisko motociklu sacensībās.

Lai arī klasiskie motošosejas motocikli Latvijā senāk epizodiski ir startējuši, šis brauciens liks vēlreiz aizdomāties par iespēju līdzīgam pasākumam kādā no mūsu trasēm.’’

Motošosejas komisija
 
Visi komentāri
 
207948. viesis 8.augusts 2006 14:44
0 0 Atbildēt

Tūlīt jau būs retro vāģu salidojums. Vai šī pasākima ietvaros nevar arī retro motosacīkstes organizēt?

208061. viesis 8.augusts 2006 22:24
0 0 Atbildēt

ir starpiiba starp saciiksti un retro salidojumu

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 12

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti