Nepārreģistrēti transportlīdzekļi sagādā galvas sāpes 11

 
4.oktobris 2006 0:02

Joprojām CSDD praksē sastopami gadījumi, kad transportlīdzekļi ir pārdoti, atdāvināti vai tml., bet nav veikta to pārreģistrācija CSDD. Šādā gadījumā CSDD transportlīdzekļu reģistrā un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā saglabājas informācija par „veco” transportlīdzekļa īpašnieku.

Līdz ar to „vecais” īpašnieks saņem paziņojumus par nesamaksātajiem naudas sodiem par ceļu satiksmē izdarītajiem pārkāpumiem un uz viņu gulstas līdzatbildība par uzlikto naudas sodu nomaksu.

Vēl aktuālāka šī problēma kļūs līdz ar pārkāpumu fiksēšanas uzsākšanu ar tehniskajiem līdzekļiem (piemēram, foto vai video radariem). Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 43.6 pantu administratīvo sodu par šādu pārkāpumu piemēro transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā norādītajam turētājam vai, ja turētājs nav norādīts, - transportlīdzekļa īpašniekam.

Lai izvairītos no šādiem nepatīkamiem starpgadījumiem CSDD aicina transportlīdzekļu īpašniekus savlaicīgi veikt pārreģistrāciju īpašnieka vai turētāja maiņas gadījumā, kā arī veikt to transportlīdzekļu pārreģistrāciju, kuri ir atsavināti iepriekš, bet pārreģistrācija vēl nav veikta.

Ja „jaunais” transportlīdzekļa īpašnieks nav atrodams, kā vienīgā palīdzība, ko CSDD var piedāvāt šajā situācijā, ir transportlīdzeklim uzlikt īpašnieka aizliegumu darbībām ar transportlīdzekli. Ja šāds aizliegums reģistrēts, citas personas ar šo transportlīdzekli nevarēs iziet tehnisko apskati, kā arī veikt citas darbības CSDD. Šādā gadījumā, „jaunais” īpašnieks būs spiests uzmeklēt „veco” īpašnieku un veikt nepieciešamo pārreģistrāciju.

Vienlaikus vēlamies uzsvērt, ka šāda lieguma uzlikšana neatbrīvo no atbildības par īpašumā reģistrētu transportlīdzekli.

Ja transportlīdzeklis neatrodas īpašnieka valdījumā citas personas prettiesiskas rīcības dēļ, ir jāsniedz paziņojums policijas iestādēm.
 
Visi komentāri
 
212881. viesis 4.oktobris 2006 8:23
0 0 Atbildēt

Raksta ideja ir skaidra - pieder tev vai nepieder (fiziski) kāda veca pastala, maksaasi tu tik un taaa !!!

maxxim

212886. viesis 4.oktobris 2006 8:33
0 0 Atbildēt

raksta ideja ir skaidra - ja tev pieder veca pastala, bet, to paardodot, neesi veicis paarregjistraaciju, zvani mentiem un saki, ka tev taa ir nozagta.

212891. viesis 4.oktobris 2006 9:25
0 0 Atbildēt

Jautājums sekojošs: Ja auto pārdodot uzrakstīja rēķinu-uzziņu, bet jau 3 gadu laikā auto nav likts uzskaiē, ir veikti dažādi pārkāpumi ar šo auto, tajā skaitā avārijas. LTAB rēķinot BONUS-MALUS klasi ņem vērā visas šīs avārijas kā manis izraisītas. Kaut gan pēc likuma rēķins-uzziņa ir īpašuma apliecinošs dokuments, bet CSDD šīs f-cking uzziņas nereģistrē savā datu bāzē. tikkai 1 eksemplaru glabā arhīvā. Bezpriģels pilnīgs. LTAB sūta pie CSDD, CSDD saka ka neko nevar izdarīt, jo rīkojas pēc likuma.... F-ck.

212893. viesis 4.oktobris 2006 9:32
0 0 Atbildēt

nu viesi nu dumjš esi? tak reku teikts - ej un uzliec liegumu labi ātri!

212899. viesis 4.oktobris 2006 9:49
0 0 Atbildēt

To

anonimikis [?] 04.10.2006 09:32

nu viesi nu dumjš esi? tak reku teikts - ej un uzliec liegumu labi ātri!

Un pēc tavām gudrajām domām ar liegumu nevar braukāt un avārijas taisīt????? f-ck

212901. viesis 4.oktobris 2006 9:55
0 0 Atbildēt

212899. viesis

klau, vai tad sanāk, ja kāds nopērk auto veikalā (doroši vien lietotu, jo jaunam jau nebūs nr zīmes) un to nereģistrē, tad visas turpmākās neveiksmju izmaksas turpina segt veikals?

212902. viesis 4.oktobris 2006 10:02
0 0 Atbildēt

vienigais par ko reāli var ciest ir ikdienas OCTA apdrošināšanas summa, un jeb-orijs skaidrojot mentiem ka neesi vairs šīs automašīnas īpašnieks.... (kāda avārija, laupīšana, slepkavība, utt.)

212903. viesis 4.oktobris 2006 10:06
0 0 Atbildēt

klau. a nau info par to vai tās foto ietaises kaut kur jau strādā. man te pāris reizes nācies stiept pa valdemāreni i vienā un tai pašā vietā ir kaukas ala zipenes zibsnis. var jau domāt, ka tie ir paparacci. bet nu neesmu vēl tik slavens i ko viņi katru vakaru dara vienā un tai pašā vietā :D

213000. viesis 4.oktobris 2006 13:45
0 0 Atbildēt

googoo, mosh tu vienkaarshi ieskaties meteorologjiskaa laazera staraa? :)

213078. viesis 5.oktobris 2006 0:31
0 0 Atbildēt

ja,ta jau seit par maz sodu un debilisma..driz varbut saksim jat ar zirgiem,grutak vismaz bus soda kvitis piestiprinat,ta jau pec paris gadiem vairs nebus ko sodit,visa tauta jau dzivos arzemes..

213105. viesis 5.oktobris 2006 10:40
0 0 Atbildēt

googoo - kuraa vietaa aptuveni?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti