Pirmie trofi reida čempioni noskaidroti! (+ foto) 1

 
16.oktobris 2006 10:57

Sestdien un svētdien Olaines pagasta izstrādātajos kūdras purvos notika Latvijas čempionāta trofi reidos priekšpēdējais 5. posms.

Fotogalerija ir šeit »»
Šoreiz 62 ekipāžām trijās apvidus auto klasēs un ATV bija jāveic 24 stundu orientēšanās pa pašiem sliktākajiem ceļiem, kādus vien organizatori varēja sameklēt 100 kvadrātkilometru plašā teritorijā un papildsacensības skatītājiem par prieku – neliels džipu sprintiņš dabīgi šķēršļotā apvidū. Priecīgā ziņa ir tāda, ka no purva visi tika ārā vēl svētdien pa dienu, un gandrīz visi saviem spēkiem! Vēl priecīgāka ziņa ir tā, ka kļuvuši zināmi paši, paši pirmie Latvijas čempioni trofi reidos! Kaut arī pa bezceļu ar džipiem ļaudis brauca jau pagājušajā tūkstošgadē, tikai no šī gada sacensībām ir oficiāls Latvijas čempionāta statuss.

Un tā Open klasē 12 ekipāžu konkurencē uzvarēja Arnis Ziemelis, Miks Užulis un Gints Zalmanis. Viņi bija vienīgie savā klasē, kas otrā rītā, pēc smagas purvā pavadītas nakts spēja veikt papildsacensības pažuvuša dīķa gultnē. Anis Pušs, Arnis Romislovs un Inese Cirīte izcīnija „tikai” trešo vietu, bet pateicoties galveno konkurentu neveiksmei, kļuva pārējiem neaizsniedzami kopvērtējumā. Divas uzvaras posmos, otrā un divas trešās vietas — tāda ir pirmo Latvijas čempionu recepte. Stabili un pārliecinoši.

Kā parasti visvairāk dalībnieku — 32 bija Tr1 klasē. Šeit uzvarēja Ints Freibergs, Gints Kalniņš, Aldis Berķis un Andris Gulbis. Viņu veikums bija vienkārši fantastisks. Pilnīgi visi punkti orientēšanās zonā! Vienīgi tehniski daudz pārākās Tr2 klases uzvarētāji to bija spējuši! Bet te puiši to paveic ar tik pat kā no konveijera nākušu standarta auto! Diemžēl viņi nepiedalījās pirmajos divos posmos, tāpēc cīņā par medaļām tā īsti neiesaistās. Toties piecas citas ekipāžas saglabā cerības uz čempionu lauriem.

Joprojām sīva cīņa rit Tr2 klasē. Četriem kopvērtējuma līderiem ir pievienojies arī pērnā gada kausa ieguvējs Andris Kuzņecovs. Kopā ar Aigaru Renci un Mareku Pugacēviču viņš šoreiz neatstāja nekādas cerības pārējām astoņām ekipāžām. Absolūts rezultāts orientēšanās zonā un vienīgie savā klasē, kas spēja veikt visai sarežģītās papildsacensības. Pēdējā posmā viņi pavisam reāli turpinās cīņu par čempionu titulu. Tiesa gan, tikai ar pašu uzvaru vien nepietiks, būs vajadzīga zināma apstākļu sakritība. Šī posma otrās vietas ieguvējiem Vladislavam Bergmanim, Sergejam Treļudovam un Dmitrijam Savickim jāpaliek vismaz ceturtajiem. Tas nozīmē vienīgi to, ka pēdējā posmā Ādažos, mūs gaida patiesi aizraujošas sacīkstes!

Strauji aug dalībnieku skaits kvadraciklu klasē. Šoreiz jau 9 „mazie brāļi” lodāja starp liftētajiem monstriem, par kādiem kļūst apvidus auto, kad tos pielāgo trofi reidu vajadzībām. Tomēr, patiesībā, tieši mazajiem ir visgrūtāk. Daudzus simtus kilogramu smagais aparāts, bieži vien jānēsā gandrīz vai uz rokām, krūmi un koku zari sit tiešā tēmējumā un dubļi lien katrā apģērba spraugā. Īstas vīru spēles benzīna dūmos. Pamēģiniet 24 stundas braukt kaut vai ar velosipēdu! Tomēr daži šajā procesā spēj saskatīt skaisto! Skaisti ir izcīnīt uzvaru pašam pār sevi un tikt līdz finišam un skaisti ir būt pirmajam! Jādomā, ka milzu gandarījumu guva uzvarētājs Kaspars Rozītis, tāpat kā Gatis Gulbis par otro un Māris Kanderāns par trešo vietu.

Ar nepacietību gaidam 11.novembri, kad Ādažos risināsies noslēdzošais un izšķirošais Latvijas čempionāta posms.

Indulis Vīdušs
www.mazozoli.lv
 
Visi komentāri
 
214210. viesis 16.oktobris 2006 19:21
0 0 Atbildēt

Varen jau labi bija! Paldies, Induli, par trasi - sagatavošanā ir bijis ieguldīts liels darbs, & domāju, ka visi dalībnieki apliecinās (Krams ir izņēmums, kas tikai apstiprina likumu!), ka viss bija 'uz ūsiņu'.

Tik nākamreiz neaizmirsti reportāžā posma sponsorus pieminēt, lai citu gadu nav problēmas ar piesaistīšanu! :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti