Veic pastiprinātu taksometru kontroli 6

 
23.oktobris 2006 0:01

Lai mazinātu pasažieru krāpšanu vieglajos taksometros, Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienests turpmāk veiks vieglo taksometru kontroles reidus kopā ar Valsts Ieņēmumu dienestu un Patērētāju tiesību aizsardzības centru.

Pirmie šādi kopīgie reidi jau veikti . Vienas dienas laikā vien par pasažieru krāpšanu un skaitītāja bojājumiem tika sodītas sešas vieglo taksometru firmas.

Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas priekšsēdētājs Juris Zvirbulis: „Bieži nākas dzirdēt, ka vieglo taksometru vadītāji iedzīvotājiem un pilsētas viesiem pieprasa nepamatoti augstu maksu par braucienu. Tāpēc Rīgā šo problēmu risināt ir īpaši svarīgi. Ir pozitīvi, ka pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta iniciatīvas veidojas cieša pašvaldības un valsts iestāžu sadarbība kopīga mērķa sasniegšanai. Un mēs ceram uz jūtamiem pozitīviem rezultātiem.”

Saskaņā ar Autopārvadājumu likumu Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienestam nav tiesību veikt taksometru pārbaudi braucošā transportlīdzeklī. Tā rezultātā konstatēt, vai taksometra vadītājs nav pieprasījis pasažierim lielāku maksu par braucienu nekā to paredz pašvaldībā apstiprinātie konkrētās taksometru firmas tarifi, ir neiespējami. Taču šādas tiesības veikt kontroli braucošā transportlīdzeklī ir Valsts Ieņēmumu dienestam.
Tāpēc, lai pastiprināti kontrolētu tieši šo pārkāpumu, RD Satiksmes departamenta Kontroles dienests turpmāk arvien biežāk vieglo taksometru kontroles reidus veiks kopā ar Valsts Ieņēmumu dienestu un Patērētāju tiesību aizsardzības centru.

Kopumā RD Satiksmes departamenta Kontroles dienests līdz šā gada oktobrim ir veicis 11 675 vieglo taksometru kontroles reidus. To laikā pārkāpumi ir konstatēti 493 reizes, un par tiem ir piemērots sods.

Lai novērstu krāpšanu, RD Satiksmes departaments iesaka pasažieriem pieprasīt čeku par braucienu ar vieglo taksometru.

Jau ziņots, lai uzlabotu vieglo taksometru pakalpojumu kvalitāti Rīgā un novērstu pasažieru krāpšanu, Rīgas domes Satiksmes departaments ir nosūtījis arī LR Satiksmes ministrijai vairākus priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem valsts likumdošanā, kas regulē vieglo taksometru pārvadājumu jomu.
 
Visi komentāri
 
214931. viesis 23.oktobris 2006 2:16
0 0 Atbildēt

Beidzot tos kāds arī nedaudz padzenās! Diez cik ilgi>?

214932. viesis 23.oktobris 2006 8:05
0 0 Atbildēt

akcija,akcija.

tas jaadara sistemaatiski un bez atlaideem.

214942. viesis 23.oktobris 2006 9:28
0 0 Atbildēt

vo, vo. savādāk jau besī, ka taxists naglo pasaka, ka skaitītāju iekšā neslēgs - vai nu 7ls par 3km vai nekustēs.

214943. viesis 23.oktobris 2006 9:37
0 0 Atbildēt

Bus pavisam 'neuzkritoshi; kad tads batrinsh no RD, PTAC un VID vienlaicigi meginas kontrolet taxus. Ha haaa.

214959. viesis 23.oktobris 2006 10:50
0 0 Atbildēt

njaa

214974. viesis 23.oktobris 2006 12:29
0 0 Atbildēt

>Bench

Tad jau labāk ka tā - uzreiz paprasa cik grib - gribi brauc gribi nebrauc, nekāda nagļaka tur nav. Sliktāk ir tad, kad sagroza tos skaitītājus x2 un tad galamērķī ir liels brīnums, kur tāds cipars uzgriezies.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti