Apstiprina rallijreidu čempionāta 2007. gada kalendāru 1

 
30.oktobris 2006 10:09

27. oktobrī Rīgā sanāca Latvijas automobiļu federācijas 4x4 (Cross Country) komisijas gadskārtējā pilnsapulce, kurā tika izvērtēti 2006. gada sezonas notikumi, pieņemts nākamā gada budžeta plāns un apstiprināts rallijreidu čempionāta jaunais Nolikums, kas paredz, ka 2007. gadā čempionātam būs septiņi posmi.

Kā jau iepriekš ir ziņots, šogad Latvijas rallijreidu čempionu tituls tiks piešķirts un medaļas tiks pasniegtas tikai nacionālās N1 grupas ieskaitē, jo apvienotajā T1 un R1 grupā vairākos posmos nepiedalījās Nolikumā paredzētais dalībnieku skaits. Pirmo Latvijas čempiona titulu pilotu ieskaitē ieguva komandas „Venta Kross” pārstāvis divdesmit vienu gadu vecais alūksnietis Raivis Zeltiņš, bet stūrmaņu ieskaitē par čempionu kļuva „Liepājas rallija komandas” pārstāvis Māris Deklaus. Māris Deklaus bija labākais stūrmanis arī rallijreidu absolūtajā vērtējumā, bet par uzvarētāju pilotu ieskaitē ļoti pārliecinoši kļuva T1 grupas braucējs Jānis Naglis no „RE Autoklubs” komandas. „RE Autoklubs” uzvarēja arī komandu ieskaitē. Čempionāta medaļu un kausu svinīgā pasniegšana Rīgā, klubā „Barons” notiks ceturtdien, 7. decembrī pulksten 20.00.

Pilnsapulci, kurā bija pārstāvēts 71 no 102 komisijas biedriem, vadīja jaunais LAF ģenerālsekretārs Andris Berķis. Sākumā tika uzklausīts komisijas vadītāja Romāna Ērkuļa atskats uz 2006. gada ievērojamākajiem notikumiem un atskaite par komisijas valdes darbu, kā arī komisijas sekretāres Maijas Saulītes ziņojums par 2006. gada budžeta izpildi. Pilnsapulce bez īpašām diskusijām pieņēma 2007. gada budžeta plānu, toties nākamā gada rallijreidu čempionāta sacensību Nolikuma apstiprināšanā vienprātības nebija.

Par domstarpību iemeslu kļuva komisijas valdes piedāvājumā ieplānotais čempionāta posms „Belarus Baja”, kam jānotiek kaimiņvalsts Baltkrievijas teritorijā. Pieci vai seši sportisti un komandu pārstāvji ar pilnvarām runāt aptuveni 30 komisijas biedru vārdā, bija pret izbraukuma posma iekļaušanu Latvijas čempionāta ieskaitē. Kā galvenie noraidījuma iemesli tika minēta apgrūtināta robežu šķērsošana un jūtami lielākas, nekā ierindas mājas sacīkstēs dalības izmaksas. Diemžēl komisijas iekšienē ir samilzušas nesaskaņas, un strīds ap „Belarus Baja” bija formāla šo nesaskaņu izpausme.

Atbalstu Baltkrievijas posmam paudušo, kuru vidū bija komisijas valde, tehniskais personāls, tiesneši un arī daļa sportistu, tomēr izrādījās vairāk nekā oponentu, un Nolikums ar septiņiem posmiem, tanī skaitā „Belarus Baja”, ar demokrātisku vairākumu tika apstiprināts. Galvenie argumenti par Baltkrievijas posma iekļaušanu bija: šo sacensību kvalitāte un atbilstība klasiskiem rallijreidu kritērijiem; sakaru paplašināšana un pieredzes apmaiņa ar kaimiņvalstu sportistiem; spēcīgāka konkurence un lielāka sportiskā intriga.

Jāatzīmē, ka LAF normatīvie dokumenti paredz, ka sacensību Nolikuma apstiprināšana ir katras komisijas valdes kompetencē, taču, kā atzīmēja ģenerālsekretārs Andris Berķis, Cross Country komisijas valde, sekojot ļoti demokrātiskiem principiem, Nolikumu apstiprināšanu joprojām deleģē pilnsapulcei.

Tāpat kā šogad, arī 2007. gadā Latvijas čempionāts rallijreidā ir atklāts un sportisti no ārzemēm var piedalīties jebkurā no posmiem. Maz gan ir izredžu, ka, izņemot starptautisko rallijreidu „Latvian Baja”, ārzemju sportisti tiešām varētu būt bieži viesi. Trīs no septiņiem posmiem tiks aizvadīti pēc karuseļrallija principa, bet četri posmi būs klasiski rallijreidi.

2007. gada Latvijas rallijreidu čempionāta kalendārs
1. posms: 24.-25. februāris – rallijreids (Alūksne)
2. posms: 17. marts – karuseļrallijs „Rugāju kauss” (Balvu raj. Rugāji)
3. posms: 12.-13. maijs – rallijreids „Sēlija Super” (Jēkabpils)
4. posms: 29. jūnijs-1.jūlijs – starptautiskais rallijreids „Latvian Baja” (Madona)
5. posms: 10.-12.augusts – starptautiskais rallijreids „Belarus Baja” (Borisova, Baltkrievija)
6. posms: 15. septembris – karuseļrallijs (Ventspils raj. Pope)
7. posms: 6. oktobrī – karuseļrallijs (Alūksnes raj. Trapene)

Ainārs Zariņš,
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs
 
Visi komentāri
 
219578. viesis 2.decembris 2006 19:52
0 0 Atbildēt

FSA

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti