F1: «Renault» - pasaules čempioni! 1

 
31.oktobris 2006 11:13

Kā zināms, 22. oktobrī Brazīlijas F1 Grand Prix Renault parādīja perfektu sniegumu un kļuva par 2006. gada FIA (Federation Internationale de L’Automobile) Pasaules Konstruktoru kausa čempiona titula ieguvēju, savukārt pilots Fernando Alonso (Fernando Alonso) kļuva par jauno F1 pasaules čempionu!

Šī gada aizraujošā F1 čempionāta sezonā Renault komanda pierādīja savas sportiskās, tehniskās un izcilas radošās spējas. Izveidojot ātro un izturīgo R26 formulas modeli, Renault F1 komanda vēlreiz ir atkārtojusi 2005. gada panākumus un pierādījusi savu spēku!

Karloss Gosns (Carlos Ghosn) komentē: „Renault panākumi, iegūstot abus čempiontitulus jau otro gadu pēc kārtas, ir milzīgs sasniegums. Tā ir Renault zīmola uzvara - entuziastiska, inovatīva un uz jaunākās paaudzes tehnoloģijām orientēta zīmola uzvara. Renault triumfēja par spīti tam, ka sākotnēji mūsu budžets bija tikai piektais lielākais pēc apjoma.”

Aizraujoša un galējībām pilna sezona no Bahreinas līdz Brazīlijai
Fernando Alonso aizvadīto sezonu uzsāka lieliski – ar sešām uzvarām un trim otrajām vietām. Līdz jūnijam ar 84 punktiem no 90 iespējamiem viņš atradās pārliecinošā sacīkšu vadībā.

Hokenheimā (Vācijā) Ferrari piloti ieguva pirmo un otro vietu. Savukārt, Turcijā pēc titāniskās cīņas starp Fernando Alonso un Mihaelu Šūmaheru (Michael Schumacher), spānis finišēja otrais aiz Šūmahera. Saviļņotie skatītāji visā pasaulē sekoja līdzi šai sacīkstei, kamēr līderu komandas biedri Fisikella (Fischella) un Massa (Massa) cīnījās par trešo un ceturto vietu.

Renault - Michelin kombinācija bija dominējošā arī Ķīnā, taču Alonso nācās samierināties ar otro vietu aiz Šūmahera. Pēc Ķīnas posma abiem pretendentiem uz čempiona titulu bija pilnīgi vienāds punktu skaits, bet Renault atradās vadībā Konstruktoru kausa čempionātā. Japānas Grand Prix posmā veiksme novērsās no Ferrari, un abi Renault F1 komandas braucēji jau ceturto reizi šajā sezonā finišēja pirmajā trijniekā. Brazīlijas Grand Prix noslēgums, līdzīgi kā visa aizvadītā sezona, bija ļoti azartisks - Renault piloti ieņēma otro un sesto vietu. Tas bija pilnīgi pietiekami, lai svinētu zīmola dubultu uzvaru.

Perfekta kombinācija, lai sasniegtu vislabāko rezultātu

Šī dubultā uzvara ir starptautiskas komandas darba rezultāts, kad Alēna Dasa (Alain Dassas) un Flavio Briatores (Flavio Briatore) uzraudzībā un vadībā vienlaikus Francijā, Viry-Chatillon, tika radīts RS26 dzinējs un Enstonā (Enstone), Lielbritānijā, izveidota R26 šasija. Šī gada lielie panākumi balstās uz divu pilotu talantu, Renault inženieru komandas prasmēm, kā arī perfekti izveidotu šasijas – dzinēja kombināciju.

Kvalitāte un uzticamība – galvenie balsti gan Renault  F1, gan sērijveida modeļos

Renault dubultais čempiontituls vēlreiz pasvītro zīmola tehnoloģisko izcilību un uzticamību, kas ir ļoti nozīmīga F1 sacensībās.

Tās pašas augstās kvalitātes un uzticamības prasības ir spēkā arī ražojot Renault sērijveida modeļus. Renault „Uzticamības plānā līdz 2009. gadam” ražotājs ir apņēmies ierindot Laguna modeli pirmajā trijniekā attiecīgajā segmentā. Šis mērķis kļūst arvien reālāks līdz ar katru uzvaru F1 sacensībās. Lai arī apstākļi ir dažādi, tā ir tā pati pieeja un tā pati prasība pēc perfektuma, kas vada Renault komandu gan radot F1 auto, gan ražojot sērijveida modeļus.

Renault komandai F1 dod unikālas tehnoloģisko un organizatorisko risinājumu testa iespējas. Tā var veiksmīgi testēt un attīstīt 3 dimensiju prototipu izstrādes tehnoloģijas, programmnodrošinājumu un detaļu izstrādi, kā arī projektu komandu vadības organizāciju. Pēc testiem F1 komandas sistēmā, šādi risinājumi tiek ieviesti Renault auto inženieru struktūrās. Paralēli F1 sistēmu ieviešanai zīmola ikdienas darbā, notiek arī pretējais process – 2002. gadā F1 komandai pievienojās 15 aerodinamikas, inženieru un informācijas tehnoloģiju eksperti no Renault Technocentra. Šo speciālistu pieredze darba vidē, kur izstrādes un attīstības cikls ir īss – viens gads – dod iespēju mācīties kā optimizēt attīstības vadības komandas auto industrijā.

Tieši Renault Clio Sport no zīmola jauno modeļu saimes var kalpot kā labs piemērs tam, kā sērijveida ražošanā ir ieviestas F1 izmantotās sistēmas.


Uzvara F1 sacensībās – labs virzītājspēks visai Renault grupai

Renault F1 starptautiskā komanda, triumfēdama piecos kontinentos, ir kļuvusi par labāko piemēru, īpaši valstīs, kur Renault zīmola grupa palielina savu ietekmi un nostiprina reputāciju. Renault pārstāv un parāda kvalitāti, entuziasmu un panākumus, kas bruģē ceļu zīmola automobiļiem starptautiskajā tirgū. Klientu aptaujas rāda, ka panākumi F1 sacensībās dod būtisku ieguldījumu Renault zīmola tēla veidošanā. 63% no aptaujātajiem uzskata, ka Renault apbalvojumi pierāda zīmola uzticamību, kvalitāti un tehnoloģiskās iespējas.

F1 uzvaras radījušas arī lielu rezonansi Renault darbinieku vidū, kas ļoti lepojas, ka strādā kompānijā, kas kļuvusi par dubultu pasaules čempionu. 
 
Visi komentāri
 
215899. viesis 31.oktobris 2006 15:04
0 0 Atbildēt

Njā, cik tās franču mašīnas ir sūūdīgas, rallijā arī...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti