Autorallija balvas aizceļo uz Liepāju 2

 
11.decembris 2006 9:19

Rallija sezonas noslēguma ceremonijā Liepājas Rallija Komanda un tās braucēji saņēma iespaidīgu skaitu balvu. Dans Leščs/ Jānis Vīksna ieguva savu otro Latvijas čempiona titulu rallijā, savukārt Liepājas Rallija Komanda – trešo vietu komandu ieskaitē.

Cerības, ka Lešča/ Vīksnas ekipāža (Honda Civic Type-R) šogad varētu izcīnīt čempiona titulu, radās jau pirmajā posmā rallijā „Vidzeme” pēc pārliecinošas liepājnieku uzvaras. Turklāt Danam Leščam šajā sacīkstē tika piešķirta arī Siemens un LMT balvu „Rallija zvaigzne”. Īpaši jāatzīmē fakts, ka ekipāža šajā sezonā ir finišējusi visos čempionāta posmos, turklāt augstās vietās – tas liecina gan par labu tehnikas sagatavotību, gan par pašas ekipāžas profesionalitāti. Ar šo sasniegumu Leščs un Vīksna ir kļuvuši par divkārtējiem Latvijas čempioniem rallijā – iepriekšējo reizi lauri tika plūkti 2003. gadā, kad tika iegūs tituls R2000 grupā, startējot ar Opel Kadett.

Lešča/ Vīksnas ekipāža bija arī lielākie punktu vācēji komandu ieskaitē. „Liepājas Rallija Komandas 1” sastāvā startēja arī Mārtiņš Būčiņš/ Renārs Francis un Viktors Lebedevs/ Jānis Jēkabsons. Komandu ieskaitē punktus varēja iegūt, izcīnot vietu astoņniekā atsevišķi starp pilnpiedziņas un priekšpiedziņas mašīnām. Kopumā 2006. gada sezonā Liepājas Rallija Komandā startējušas 11 dažādas ekipāžas.

Papildus jau nosauktajiem tituliem Leščs/Vīksna saņēma kausu par izcīnīto trešo vietu Baltijas rallija kausa ieskaitē, kurā tiek ņemtas vērā četros Latvijā, Lietuvā un Igaunijā notiekošos rallijos iegūtās vietas (ralliji „Cēsis”, „Kurzeme”, „Louna Esti” un „Aukštaitija”).

Liepājnieki atzīmējās arī Silverstone kausa ieskaitē – Normunds Verbelis/ Igors Bartaščenoks izcīnīja ceturto vietu un saņēma balvā divas šīs markas rallija riepas, bet Leščs/ Vīksna bija trešie, attiecīgi nopelnot sev 3 riepas.

Liepājas Rallija Komanda pateicas visiem, kas šosezon palīdzējuši šos panākumus sasniegt – sponsoriem, atbalstītājiem, ģimenes locekļiem, mehāniķiem un, protams, saviem faniem un līdzjutējiem.

Šobrīd Liepājas Rallija Komandas ekipāžas aktīvi gatavojas 2007. gada sezonai. Mērķis nākamgad ir atkārtot šī gada sasniegumus un pakāpties vēl augstāk.
 
Visi komentāri
 
220417. viesis 11.decembris 2006 9:32
0 0 Atbildēt

ja jau chempioni... tad tak augstaak vairs nav kur kaapt! :o

220431. viesis 11.decembris 2006 11:40
0 0 Atbildēt

liepaja ierullee

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti