Renault Twingo Concept – auto ar pikantu izcelsmi 9

 
11.decembris 2006 13:02

Parīzes auto izstādē pirmo reizi tika demonstrēts jaunais Renault Twingo Concept modelis. Automobili, kurā tā radītāji centušies apvienot jauniešu dzīves stila, sporta, mūzikas un modes kultūru, papildinājis jauns turbokompresora 1,2 16V TCE 100 dzinējs.

Šis modelis var lepoties ar bagātīgo papildu multimediju ierīču klāstu un augsta līmeņa aprīkojumu.

Twingo jaunais modelis, kas ir tikai 3,6 metrus garš, 1,7 metrus plats un 1,4 metrus augsts, īpaši piemērots ir tiem, kuru gaumē ir pievilcīgi, sportiski pilsētas automobiļi un jaunākā sakaru tehnika.



Tā kompaktais, zemais dizains un slaikais, enerģiskais izskats piešķir tam spēcīgu raksturu, turklāt nevar nepamanīt tā sportisko izcelsmi, ko nodrošina spilgtais un izteiksmīgais priekšgala dizains. Proporcionālais buferis un sportiskā izskata radiatora režģis ļauj nojaust, ka zem pārsega atrodas pilnveidots motors, kas nodrošina lielisku braukšanu. Priekšējo lukturu moduļu indikatoru formas, kas organiski saplūst ar automobiļa perlamutra zilajām malām, liecinot par šī automobiļa ātruma potenciālu, labi saskan ar rūtaino korpusa grafiku. Jauno Renault Twingo raksturo arī ļoti zems priekšējais bampers ar liela izmēra gaisa ieplūdes atveri vidū un bremžu ventilēšanas lūkām sānos.



Twingo modelim, kas aprīkots ar 17 collu tumšiem hroma riteņiem, kontrastējošiem ar Renault dzelteno krāsu, piemīt enerģisks, dinamisks raksturs. Profilētie sliekšņi un spārnu pagarinājumi akcentē tā sportiskās līnijas un atlētiskos izliekumus.

Hromētās dubultās izplūdes gāzu caurules un gaisa ekstraktora veidotāji iedvesmojušies no Clio Renault Sport. Jaunā Renault numura zīme novietota uz platā bagāžnieka vāka, kura apakšējās daļas sānos uzstādīti progresīvo tehnoloģiju aizmugures gaismas lukturi.

Zem nelielā motora pārsega atrodas jaunais, mazais TCE 100 benzīna dzinējs, kas Twingo modeli padara īpaši spēcīgu. Šī 1,2 litru turbokompresora dzinēja maksimālā jauda ir 73kW (100hp), un maksimālais griezes moments – 145Nm, kas tiek pievadīti priekšējiem velkošajiem riteņiem caur sešu pakāpju pārnesumkārbu. Twingo automobiļa mazais degvielas patēriņš atbilst CO2 izplūdes rādītājam, kas ir mazāks nekā 140g/km – ievērojami zems rādītājs tik jaudīgam automobilim.

Twingo modeļa sarežģītais, jaunais un ar progresīvām tehnoloģijām aprīkotais salons ļoti kontrastē ar tā sportisko ārskatu un ieved pasažierus skaņas kustības pasaulē.

Tā platā panorāmas stikla lūka un divas durvis bez balstiem padara salonu gaišāku. Salona vienkāršais un no ergonomiskā viedokļa efektīvais dizains, kur viss atrodas rokas stiepiena attālumā, ir pamanāms uzreiz.



Twingo modeļa veidotāji smēlušies iedvesmu jauniešu dzīves stilā, mīlestībā pret mūziku un brīvību. Centrālajā konsolē ir ierīkots USB ports, kā arī kontaktligzdas tādām ierīcēm kā Apple iPod un Nokia Smartphone. Panelī iebūvētais mūzikas miksēšanas panelis ir ideāli piemērots izklaidēm ar draugiem.

Mūzikas svarīgā loma jūtama arī izteiksmīgajā paneļa grafikā – paneļa augšējā daļā redzami attēli, kuru pamatā ir ekvalaizera joslas, ko mūzikas mīļotāji, protams, pazīst. Durvīs iebūvēti skaļruņi, kas veiksmīgi kontrastē ar paneļa apakšējās daļas matēto apdari, nodrošina izcilu mūzikas kvalitāti.
   
Paneļa centrālajā daļā, līdzīgi kā iepriekšējiem Renault Twingo modeļiem, atrodas spidometrs, kas novietots virs 15 collu ievelkama, salokāma LCD monitora, kuru drošības apsvērumu dēļ iespējams atvērt tikai tad, kad automobilis ir apstājies. Aiz šī ekrāna slēpjas visas datora funkcijas, kas ļauj pasažieriem izmantot internetu, kā arī ekrānā ir iebūvēta interneta kamera, lai ar ārējo pasauli varētu uzturēt vizuālu kontaktu.

Atbalstot individualitāti un oriģinalitāti, Twingo modeļa salons kļūst par vietu gaismas šovam. Kad automobilis stāv uz vietas, un ir aktivizēts multimediju režīms, salonu rotā zilganas progresīvu tehnoloģiju gaismas. Kad vadītājs nospiež starta pogu, un motors iedarbojas, dominējošā nokrāsa automātiski pārslēdzas uz Renault dzelteno krāsu, piešķirot salonam enerģisku un sportisku atmosfēru.



Twingo modeļa veidotāji visiem četriem pasažieriem paredzējuši atdalītus sēdekļus ar iebūvētiem galvas atbalstiem, kas sniedz pirmklasīgu komforta un drošības sajūtu. Polsterējuma tumši zilais audums kontrastē ar sarežģītās sēdekļu uzbūves balto krāsu, kas pieskaņojas salona krāsu shēmai, izstarojot dzeltenus gaismas starus. Katrs sēdeklis ir aprīkots ar savu elektriskā savienojuma ligzdu, lai katrs pasažieris varētu klausīties savu mīļāko mūziku.



Mazā stūre ar gludu apakšējo daļu ļoti ērti pieguļ rokai. Tajā koncentrējas tehnoloģiskās iespējas, un tā ir aprīkota ar daudzām vadības ierīču mobilām sistēmām, kā arī ar mikrofonu, ko var izmantot elektroniskās konferencēs, izmantojot Bluetooth savienojumu.  Lielais, ergonomiski veidotais dzinēja apgriezienu skaitītājs atrodas uz stūres kolonnas vadītāja acu līmenī. Tā unikālais grafiskais dizains ļauj viegli nolasīt informāciju.

Twingo Concept aprīkots arī ar vairākiem glāžu turētājiem. Twingo ir moderns automobilis, kas paredzēts mūzikas baudīšanai gan atsevišķi, gan draugu lokā. Kad bagāžnieka vāks ir atvērts, tajā iebūvētie skaļruņi ir vērsti uz āru, tāpēc, kad dīdžejs sāk miksēt mūziku uz  speciāla paneļa, ballīte var turpināties visu nakti.
   
Twingo modelis – tehniskie parametri

Izmēri   
Kopējais garums            3 600mm
Platums (neskaitot ārējos spoguļus)    1 727mm
Augstums                1 411mm

Spēka piedziņa
Benzīns, četru cilindru 16 vārstu turbokompresora dzinējs
Maksimālā jauda: 73kW/100hp
Sešu pārnesumu manuālā ātrumkārba

Multimediju aprīkojums
Centrālā konsole, kurā atrodas USB, Apple iPod un Nokia Smartphone kontaktligzdas
Mūzikas miksēšanas panelis
Piekļuve internetam ar Bluetooth, interneta kamera un mikrofons

Īpašs paldies Apple, Nokia, Michelin un Montupet!
 
Visi komentāri
 
220459. viesis 11.decembris 2006 14:05
0 0 Atbildēt

afigetj. cik MegaPixeļu bildes ar šito varēs nofotografēt?

220472. viesis 11.decembris 2006 15:32
0 0 Atbildēt

Jauki, tikai kaada velna peec tika garsh raxts, nau jau tomeer ato tests, bet parasta reklaama. IMo reklaamai ir jaabuut isai un kodoliigai, un lai paareejo pastaasta bildes,

220477. viesis 11.decembris 2006 15:59
0 0 Atbildēt

Aizmugure kā C2, izpūtēji un stūre kā civic'am, nu, nu...

220479. viesis 11.decembris 2006 16:27
0 0 Atbildēt

kaa tur var saliist 4 cilveeki es nezinu. vareeja taisiit 2vietiigu un aizmuguree subi, ledusskapi, printeri un faksu ielikt. un tad veel vieta nodaliijumam prieksh gumijas sievietes vai divaam sanaaktu :)

220483. viesis 11.decembris 2006 16:39
0 0 Atbildēt

faksa un printera cietaa ieliekam multifunkcionaalo centru- buus papildus opcija kopeetaajs un skeneris, un tad arii kompresoram vieta sanaak, ledusskapi liekam ar mazo saldeetavu un tad sanaak nodaliijums arii prieksh lubrikanta :)

220487. viesis 11.decembris 2006 17:19
0 0 Atbildēt

Nu,nu,pirmo paaudzīti nevajadzētu noniecināt,paskatijos vācu internetā,šamējie tos reņus tā tūningo,ka maz neliekās.Mēs tik kaut kā esam ieciklējušies uz AUDI un BMW.

220496. viesis 11.decembris 2006 20:08
0 0 Atbildēt

Virsbūve klonēta no C2...

220504. viesis 12.decembris 2006 7:50
0 0 Atbildēt

auto ar pikantu izcelsmi

Tā arī nepamanīju autiņa izcelsmē neko pikantu. Kas vispār šajā procesā var būt pikants? Tas, ka auto galvenais konstruktors noķēra uz rasējamā dēļa triperi?

220507. viesis 12.decembris 2006 9:43
0 0 Atbildēt

"Pikanta izcelsme" tāpēc, ka "Iz Pariža". Tas ir viens no apsūnojušiem štampiem, no kā sastāv rakstelis, tāpat kā "progresīvās tehnoloģijas", "atlētiskie izliekumi", un vēl tur bija šis tas smieklīgs par priekšējo lukturu "indikatoriem" un rūtaino dizainu. Īpaši smieklīgi bija raksta beigās - par to dīdžeju, kas sāk miksēt un "ballīte var turpināties līdz rītam". Taisni kā citāts no "TV šop" idiotu šova.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti