2006. gada automobiļu pārdošanas apjomi Eiropā 1

 
18.janvāris 2007 11:32

Pēc EuroNews ziņām- pagājušajā gadā automobiļu pārdošanas apjomi Eiropā palielinājās, jo Fiat, Volkswagen un Toyota palielināja savu tirgus daļu ar jauniem modeļiem.

Eiropas Automobiļu ražotāju asociācija (European Automobile Manufacturers Association) paziņoja, ka visvairāk automobiļu iegādājās vācieši, pārdošanas apjomi pieauga par 3,8 %. Šāda tendence bija vērojama arī Itālijā. Pārdošanas apjomi samazinājās Lielbritānijā, Francijā un Spānijā.



Kopā tika reģistrēti 15,36 miljoni automobiļu. Tas ir par 0,7 % vairāk kā iepriekšējā gadā. Visvairāk pārdošanas apjomi palielinājās Fiat par 16,9 %, VW par 5,3 % un Toyota, un tās luksus markas automobiļu ražotāja Lexus – par 9.7 %. Gada lielākie zaudētāji bija franču Renault ar 11 % apjoma samazinājumu un Āzijas automobiļu ražotāji Nissan un Kia, kuru abu pārdošanas apjomi samazinājās par 12,3 %.

Automobiļu ražošanas industrijas analītiķi apgalvo, ka augstās degvielas un procentu likmes izraisīja mērenu pārdošanas apjomu palielināšanos, tomēr tas neietekmēja visus tirgus dalībniekus.
 
Visi komentāri
 
223300. viesis 18.janvāris 2007 15:43
0 0 Atbildēt

a gde kompot??? :O ( cipari... sadalijums pa markam... tipiem...)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti