Amerikā sāk ražot «Mini» ar elektromotoru 6

 
17.jūlijs 2007 0:00

Ziemeļkarolīnas štatā bāzētā kompānija "Hybrid Technologies" sākusi masveidā izlaist "Mini Cooper" automobiļus, kam tradicionālā iekšdedzes dzinēja vietā uzstādīts elektromotors un akumulatori.



Kompānijas speciālisti "Mini" apgādājuši ar litija akumulatoru paketi, pašu izstrādātu akumulatoru vadības bloku un elektromotoru. Akumulatoru minimālais kalpošanas ilgums ir 1500 atkārtotas lādēšanas reizes, savukārt motora jauda – 78 kilovati, kas atbilst 106 zirgspēkiem.

Pateicoties elektromotora specifikai – augstam griezes momentam un nepārtrauktai vilkmei – elektriskā "Mini Cooper" paātrinājums līdz 100 km/h ilgst tikai nedaudz vairāk kā 6 sekundes. Tai pašā laikā maksimālais ātrums ir visnotaļ pieticīgs – 130 kilometri stundā.



Saskaņā ar oficiālajiem datiem, ar pilnībā uzlādētām baterijām auto spēj nobraukt aptuveni 200 kilometrus, bet pats lādēšanas process vidēji ilgst 8 līdz 10 stundas, pieslēdzot akumulatorus elektrotīklam.

Tātad atliek vien vakarā pirms gulētiešanas automobili pieslēgt rozetei, un no rīta tas atkal būs gatavs veikt 200 kilometrus ceļa.

"Hybrid Technologies" arīdzan norāda, ka sistēmas izstrādes un pielāgošanas process ildzis divus gadus, tā piesaistījusi plašu pasaules mediju interesi, ar automobili jau paspējis iepazīties mūziķis Džeimss Blānts, taču par to, cik "Mini Cooper" ar elektromotoru maksās, pagaidām klusē.

Sagatavots pēc www.atverts.lv materiāliem
 
Visi komentāri
 
238595. viesis 17.jūlijs 2007 12:41
0 0 Atbildēt

Cik labi no rīta pamosties un saķert galvu - "Bļin, vakarā aizmirsu uzlikt mašīnu lādēties". Diena izčakarēta.

238606. viesis 17.jūlijs 2007 14:15
0 0 Atbildēt

vai nebūs kā vecajiem telefoniem, kad pirms nākamās lādēšanas vajadzēja pagaidīt, kamēr ir tukša batareja?.. :P bet nu kopumā forši, tikai cik elektrības tiks patērēts lādējot?

238613. viesis 17.jūlijs 2007 16:28
0 0 Atbildēt

nekam nederiigs auto. ar vienu uzlaadi nevar aizbraukt pat liidz Ventspilij un atpakalj.

238616. viesis 17.jūlijs 2007 17:35
0 0 Atbildēt

Prieks ASV plasumiem un attālumu standartiem tiešām 200 km ir visai vājš rādītājs. Cik var spries no nostāstiem, tad lielākā daļa amerikāņu līdz darbam un atpakaļ ar tādu netiktu. :)

Bet varbūt dzīvē viss ir savādāk.

238617. viesis 17.jūlijs 2007 17:37
0 0 Atbildēt

Jauks pasaakums prieksh sievas, nebuus jaauztraucas par paarlieku paarsniegtu aatrumu, bet paatrinaajums liidz 100km/h ir pietiekams, lai nejustos seene kopeejaa pluusmaa+vinjai shis auto dikti patiik. Protams 200km ir dikti maz, ja ir doma divataa bik' paceljot...Vajdzeetu apriikot kaut ar 0.4l benziina shmirgjeli no mocha ;)

238618. viesis 17.jūlijs 2007 18:19
0 0 Atbildēt

:D toties naf bensīna kapsēta... :D Paskat tik, Amerikā ražo superduperekonomistiskos auto! :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti