Moto frīstaila čempionāta turpinājums Rīgā 2

 
27.septembris 2007 9:58

Pirmo reizi Baltijā, pirmo reizi Latvijā 27. un 28. oktobrī "Arēna Rīga" notiks moto frīstaila pasaules čempionāta posms, kurā piedalīsies vieni no labākajiem moto frīstaila profesionāļiem, kuri Rīgā turpinās cīņu par vērtīgiem čempionāta punktiem.

Starptautiskās motobraukšanas federācijas (FIM) moto frīstaila MX pasaules čempionāts ir pavisam jauns. Šī ir čempionāta otrā sezona, jo tikai 2006.gada sezonā "Night of the Jumps" sacensību sērija, kas radās 2000.gadā, ieguva pasaules čempionāta statusu.

Moto frīstails radās pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu vidū Amerikas Savienotajās Valstīs, kur to sāka attīstīt vairāki pieredzējuši motokrosa speciālisti. Gadsimta mijā moto frīstaila kustība izplatījās pa visu pasauli, paverot iespēju sarīkot pirmās starptautiskās sacensības un piesaistīt tām cilvēku uzmanību visā pasaulē.

Šis sporta veids tiek uzskatīts par vienu no ekstremālākajiem un modernākajiem sporta veidiem pasaulē, un tajā piedalās tikai profesionāli motobraucēji. Tas ik gadus piesaista vairāk nekā 500 tūkstošus skatītājus un vairākus miljonus TV skatītāju.

Pagājušajā sezonā FIM moto frīstaila MX pasaules čempionāts norisinājās roku rokā ar "Night of the Jumps" sacensībām četrpadsmit dažādās pasaules pilsētās. Divdesmit četru posmu laikā sevi vislabāk izdevās pierādīt šveicietim Metam Rebaudam, kurš Latvijā vairāk pazīstams kā viens no galvenajiem "Red Bull X-Fighters" sacensību dalībniekiem. Viņam 2006.gada sezonas laikā izdevās apsteigt čehu Liboru Podmolu un norvēģi Andrē Villa. Savukārt konstruktoru titulu ieguva "Honda", kas apsteidza gan "Suzuki", gan "KTM".

Šīs sezonas līderis ir norvēģis Ailo Gaups, kas par divdesmit punktiem apsteidz francūzi Remī Bizuardu, kurš savukārt par astoņiem punktiem apsteidz čehu Liboru Padmolu. Konstruktoru vērtējumā "Honda" arī šosezon ieņem līderu pozīcijas, bet tai uz papēžiem kāpj "Yamaha" un "Suzuki".

Vairāk par FIM moto frīstaila MX pasaules čempionātu iespējams atrast oficiālajā mājas lapā: www.ifmxf.com, kā arī www.fmxlatvia.lv. Biļetes uz abām pasaules čempionāta dienām iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs.
 
Visi komentāri
 
243861. viesis 27.septembris 2007 11:10
0 0 Atbildēt

No sākuma šo pasākumu reklamēja, kā Red Bull X-Fighters, bet tagad jau kā pasaules čempionāta posmu

243910. viesis 27.septembris 2007 17:12
0 0 Atbildēt

CIK MAKSā BIļETES????

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti