Ieviesīs elektronisko pavadzīmi starptautiskajiem pārvadājumiem 5

 
1.februāris 2008 10:11

Ceturtdien, 30.janvārī Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts likumprojekts „Par Latvijas Republikas pievienošanas Konvencijas par kravu starptautisko autopārvadājumu līgumu (CMR) papildprotokolam par elektronisko pavadzīmi”.

Likumprojekta mērķis ir nodrošināt tiesisku pamatu Konvencijā noteiktās elektroniskās pavadzīmes izmantošanai kravas starptautiskajiem pārvadājumiem.

Atbilstoši šai Konvencijai pārvadājumu līgums tiek apstiprināts, noformējot pavadzīmi. Līdz šim šo pavadzīmi varēja noformēt papīra formā, taču tagad ir iespējama tās elektroniska noformēšana. Tādējādi tiks sekmēta Latvijas kravas pārvadātāju operatīvāka darbība.

Šī Konvencija tiek piemērota katram līgumam par starptautiskajiem kravu pārvadājumiem ar autotransportu par atlīdzību, ja līgumā norādītās kravas nosūtīšanas un saņemšanas vietas atrodas divās dažādās valstīs.

Izstrādājot šo normatīvo aktu, Satiksmes ministrija konsultējās ar biedrību „Autopārvadātāju asociācija „Latvijas auto”” un „Latvijas Transporta savienība”. Abas nevalstiskās organizācijas atbalsta šāda likumprojekta izstrādi un īstenošanu.

Latvija minētajai Konvencijai pievienojās 1993.gadā.

Šā likumprojekta īstenošanā papildu līdzekļi no budžeta nav nepieciešami un tas vēl ir jāapstiprina valdībā un Saeimā.
 
Visi komentāri
 
251239. viesis 1.februāris 2008 12:16
0 0 Atbildēt

Ja to neievieš kā obligātu nosacījumu un atstāj CMR ka alternatīvu, tad labi, jo ne vienmēr naktī ir kads kas aizpilda CMR vai pa jaunam to izdara elektronisku , nu un vadītājs tad to pats no rokas aizpilda CMR, lai būtu operitivitāte :)

251269. viesis 1.februāris 2008 17:57
0 0 Atbildēt

Neizprotu jēgu pasākumam. Ko man dos elektroniski aizpildīts CMR, ja nav nosūtītāja/saņēmēja zīmogs. Musu VID nekceptē kravas piegādi tikai ar parakstu.

Un šoferim nav grūti aizpildīt 4 ailes.

251285. viesis 2.februāris 2008 18:25
0 0 Atbildēt

"markss [?] 01.02.2008 17:57

Neizprotu jēgu pasākumam. Ko man dos elektroniski aizpildīts CMR, ja nav nosūtītāja/saņēmēja zīmogs."

Neizprast nav nekas nāvējošs! ;) No tā nemirst. Gan ar laiku sapratīsi! ;)

Par tēmu....

Izskatās, ka ziņa ir visai nepilnīga! Būtība ir tāda, ka visas lietas, kas saistītas ar pārvadājumiem, pamazām pāriet uz loģisku bezpapīra formu. Tas jau sen notiek tranzīta pārvadājumos, plānots ieviest e-AAD, e-eksportu, e-importu, utt. Galu galā, ir tak 21.gadsimts! Zīmogs? Par to jau arī ir runa, ka nekas nebūs jāzīmogo, jo notiks elektroniska datu apmaiņa nosūtītājs > viņa VID > saņēmēja VID > saņēmējs. Darījumos iesaistītajiem tas tiešām nemaksās neko, jo visa sistēmas ieviešana ir valsts pārziņā un lietotājiiem būs nepieciešams tikai pieslēgums i-netam. Protams, neviena elektroniska sistēma nav ideāla, var gadīties problēmas, bet šādos gadījumos tiek paredzēts lietot atkāpes (avārijas situāciju) risinājumus, kas tiešām būs papīra formā (nebūs jāzīmogo!), kamēr atjaunosies sistēmas darbība un datus varēs ievadīt elektroniski.

251286. viesis 2.februāris 2008 18:29
0 0 Atbildēt

Nu jā.... Aizmirsu piebilst, ka dati nav no aģentūras VTT (viena tante teica), bet pats darbojos viena šāda projekta ieviešanā. Pagaidām... ;)

251291. viesis 3.februāris 2008 14:08
0 0 Atbildēt

tādā gadījumā šis teksts:

"Šā likumprojekta īstenošanā papildu līdzekļi no budžeta nav nepieciešami un tas vēl ir jāapstiprina valdībā un Saeimā"

ir zem katras kritikas...

tāpēc, ka kontrolējošajām iestādēm arī būs nepieciešamas piekļuve datu bāzēm...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti