«Autostils Rally Team» sezonu sāk ar kausiem

 
5.februāris 2008 9:36

Par spīti laika apstākļiem, ko grūti būtu nodēvēt par ziemīgiem, pagājušajā nedēļas nogalē Gulbenē viss notika – „Autostils Rally Team” sezonas pirmajā rallijā uzreiz tika pie diviem kausiem, kas, ņemot vērā komandas vadītāja Aināra Igaveņa uzstādīto mērķi visām ekipāžam – nobraukt līdz galam, ir vairāk kā apsveicams rezultāts.


Foto: Artūrs Tinte

Par lielāko pārsteigumu gan komandai, gan, domājams, arī daudziem konkurentiem parūpējās Mareks Švarcs – Švampāns / Didzis Putniņš, kuri pirmajā rallijā ar savu jauno mašīnu Subaru Impreza 2,5 RS, kas, nenoliedzami ir stiprāka par ekipāžas iepriekšējo kaujas zirgu Audi, ierindojās 4WD klases pirmajā vietā. Pēc rallija Mareks izteicās, ka gonka sanāca necerēti veiksmīga, jo, lai arī laikapstākļi bija neprognozējami, uzdotais mērķis - nobraukt līdz galam, bez liekām skādēm - tika izpildīts par 200%. Pilots arī atzīst, ka daudz palīdzējusi prasme braukt pa ledu, jo tas šajā rallija uz ceļiem bija sastopams ik uz soļa. Taisnības labad gan jāatzīst, ka ekipāžai šī sacīkste arī ne bez piedzīvojumiem, jo pēc pēdējā dopa auto vienkārši vairs nevilka. Atraduši vainu, proti, elektrības padeves trūkums, sportisti tomēr spēja tikt līdz pēdējai laika kontrolei, pēc kuras auto tad arī nobira.

Arī komandas otrajai pilnpiedziņas ekipāžai Edgaram Piļkam / Igoram Sidorovam rallijs izrādījās vairāk kā veiksmīgs un nu abi braucēji sāk apzināties savus spēkus. Lai arī sestdienas vakarā ekipāžas Mitsubishi EVO tehniskajā komisijā, radžu augstuma dēļ, netika pielaists pie sacensībām, kļūda ātri tika labota (uzliekot iepriekšējā sezonā brauktās riepas ar īsākām radzēm) un svētdien sniegu un ledu trases kilometros slīpēja arī Edgars. Pilots par ralliju izteicās šādi: „Trase bija forša, lai arī mazliet par slidenu. Mēs taupījāmies un braucām ar rezervi, lai tiktu līdz galam. Tagad saprotu, ka varu braukt vēl ātrāk un uz vasaru tiks piestrādāts gan pie treniņiem, gan mašīnas, katrā ziņā – temps tiks kāpināts.” Svarīgi arī piebilst, ka sportistus šoreiz, atšķirībā no daudzām iepriekšējām reizēm, nevajāja tehniskas ķibeles, kas arī ļāva īstenot uzstādītos mērķus.

„Autostils Rally Team 1” trešajai ekipāžai Andrim Lūsim / Ilzei Aperānei (piedalās klasē ROAD) šoreiz tikai 12. vietā klasē, taču braucēji ir kaujinieciski noskaņoti uz nākamo rallijsprinta posmu „Ķekavas ziema 08”.

Gandarījumu sagādāja arī trešā vieta komandu ieskaitē, kas ļauj prognozēt - cīņa šogad šajā lauciņā būs nopietna, jo spēcīgi braucēji ir apvienojušies arī pirmās vietas ieguvēju - „B&K Ralllija” - komandā.

„Autostils Rally Team 2” šīs sacensības varētu nosaukt par amerikāņu kalniņiem – no vienas virsotnes - kritumā. Pēc pārtraukuma rallijsprintā atgriezies Andris Berķis ar stūrmani Itaru Siliņu, kas nu savus spēkus izmēģina ar Renault Clio automašīnu. Šoreiz gan tikai devītā vieta klasē (1.6+)...

Pietiekami vētraina sacensība izvērtās komandas otrajai ekipāžai Arnim Alksnim / Armandam Pārupem. Pēc pirmajiem trim ātrumposmiem braucēji ierindojās augstajā trešajā vietā savā ieskaites grupā (1.6). Tas deva cerības uz godalgotu vietu un tika pieņemts lēmums par stabilu sniegumu arī nākamajos trīs ātrumposmos, lai saglabātu esošo pozīciju. Diemžēl visi labie nodomi izgaisa piektajā dopā, kur tika nolidots no ceļa. Rezultātā – sestā vieta klasē. Nu sportistiem ir trīs nedēļas laiks, lai atgūtu formu uz nākamo rallijsprinta posmu Ķekavā, kur atkal  uzstādīts mērķis – trijnieks.

Daudz apmierinātāki ar ralliju ir Gunārs Bebrišs / Alda Palmbaha (klase – 1.6+). „Trase bija ļoti interesanta, bet praktiski visu laiku bija jābrauc pa trajektorijām, lai noturētos uz ceļa. Uzskatu, ka daudz no rezultāta mums atņēma riepas. Ir jāļauj uzmantot kaut vai sporta treniņriepas, kas dod lielākas iespējas auto noturēt uz ceļa, neļaut tai spolēt.” Ekipāžas nolūki uz ziemas rallijiem ir punktu krāšana, kā pamats uz vasaras posmiem.

Rezultātā „Autostils Rally Team 2” astotajā vietā komandu ieskaitē.

Jāpiemin arī Zigurda Kalniņa dalība šajā rallijsprintā kā nulles ekipāžai. Ar visu to, Zigis kārtējo reizi pierādīja savu braukšanas prasmi, pēc ātrumposmu laikiem ierindojoties absolūti ceturtajā vietā... Nu sportists ir uzsācis cītīgu gatavošanos nākamajā nedēļas nogalē gaidāmajam rallijam „Sarma 2008”, kur zem „Autostils Rally Team” karoga dalību ņems arī Ainārs Igaveņš / Gatis Cimdiņš ar bijušo Artūra Priednieka Mitsubishi EVO.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti