«Balta» sāk OCTA polišu pārdošanu internetā 5

 
18.februāris 2008 9:11

611 000 latu – tāda ir summa, ko 2006. gadā un pagājušā gada desmit mēnešos sodos par sēšanos pie stūres bez derīgas OCTA polises kopā bija jāsamaksā gandrīz 11 000 autovadītāju.

Lai ļautu izvairīties no šiem nevajadzīgajiem izdevumiem un sniegtu autoīpašniekiem papildus ērtības, apdrošināšanas akciju sabiedrība „Balta” sākusi piedāvāt obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas (OCTA) iegādi internetā, kuru var noformēt, neizejot no mājas vai darba vietas jebkurā diennakts laikā.

AAS „Balta” OCTA produkta vadītāja Inga Bāliņa: „Mūsu pieredze liecina, ka lielākā daļa autovadītāju, kas samaksājuši sodu par braukšanu bez derīgas OCTA polises, nav bijuši ļaunprātīgi, bet vienkārši piemirsuši polises termiņa beigu datumu. Lai gan Latvijā apdrošināšanas iegāde internetā ir jauna lieta gan pašiem apdrošinātājiem, veidojot interneta tirdzniecības kanālus, gan arī klientiem, mainot pirkšanas paradumus, es ceru, ka internetā slēgtie apdrošināšanas līgumi drīz vien kļūs par ierastu lietu Latvijas iedzīvotājiem. 

Jāatceras, ka risks braukšanai bez OCTA polises ir ne tikai ceļu policijas piespriestais sods, bet gan autovadītāja izraisītā negadījuma rezultātā radušies zaudējumi, kas jāsedz pašam transportlīdzekļa vadītājam vai īpašniekam, ja OCTA līgums ar apdrošinātāju nav noslēgts. Zaudējumi, kurus sedz apdrošinātājs vai transportlīdzekļa īpašnieks, ja viņam nav OCTA polises, attiecas gan uz visiem cietušajiem transportlīdzekļiem, gan cietušajām personām un īpašumu (ēkām, ceļa būvēm – norobežojumu margām, uzbērumiem u.c.). Šobrīd maksimālais atbildības limits, kuru nosaka likums, ir 2.6 miljoni eiro par negadījumu.”

AAS „Balta” piedāvā iegādāties OCTA polisi tiešsaistes režīmā mājaslapā www.baltaonline.lv, tādējādi autovadītājiem nodrošinot iespēju taupīt polises iegādes laiku. Internetā noslēgtais līgums stājas spēkā stundas laikā pēc tā apmaksas un klientam tiks nogādāts pa pastu, taču no šā gada 1.jūnija, kā to paredz pagājušā gada septembrī Saeimas pieņemtie grozījumi likumdošanā, standarta veidlapas izdrukas vairs nebūs nepieciešamas.

„Baltas” klientiem, kuriem tuvojas OCTA termiņa beigas, tiek sūtīts jau iepriekš sagatavots jauns līgums, kas stājas spēkā pēc tā apmaksas. Arī tagad, vienlaikus ar iespēju iegādāties OCTA polisi elektroniski, „Balta” saglabās ierasto klientu apkalpošanas kārtību.
 
Visi komentāri
 
251960. viesis 18.februāris 2008 13:32
0 0 Atbildēt

typa reklama , vai??? internetā daudzi kantori piedava OCTAs, un krietni lētāk nekā Balta.

251969. viesis 18.februāris 2008 14:59
0 0 Atbildēt

Nu, izskatās, ka pēc 1.jūnija tas varētu būt izdevīgi - kad būs iespēja polisi izdrukāt no sava datora. Šobrīd gan vēl nekādu izdevīgumu kaut kā nemanu.

252001. viesis 19.februāris 2008 0:40
0 0 Atbildēt

Nu gan šiem ceņņiks.... nu jau x2 dārgāks nekā nesen iegadājos.... Es palaidu garām kārtējo cenu kāpumu???

252002. viesis 19.februāris 2008 1:40
0 0 Atbildēt

gudri cilveki izmanto brokerus..

252003. viesis 19.februāris 2008 6:00
0 0 Atbildēt

Vai tad latvijā nevar paņemt nākamo polisi vēl esošās darbības laikā? :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti