ASV zog Japāņu ražotos auto, bet Eiropā- Vācu 6

 
4.marts 2008 10:34

„Autonams”: ASV auto zagļi iecienījuši Japāņu auto ražotāju markas Honda un Toyota, savukārt Eiropā iecienītākās markas automašīnas ir Mercedes, VW, Audi un BMW. Turklāt Vācijas un Rumānijas auto zagļi ir izteiktāki patrioti auto izvēlē un dod priekšroku vietējā ražojuma auto.

ASV zagļu sapņu auto ir ražots Japānā

Edvīns Panders, „Autonams” pārdošanas un attīstības direktors, valdes loceklis: „Gada sākumā piedaloties lielākajā inovatīvo tehnoloģiju izstādē CES 2008 ASV, uzsākām pārrunas ar vairākiem auto aizsardzības tehnoloģiju uzņēmumiem no ASV un Kanādas. Iespējams jau tuvākā nākotnē mūsu izgudrotais un ražotais imobilaizeris SKYBRAKE ceļos arī uz Ziemeļameriku un Dienvidameriku. Tādēļ nolēmām izpētīt, ko auto zagļi iecienījuši šajā pasaules daļā. Zagto auto tendences liecina, ka auto zagļu iecienītākā auto marka ASV ir Honda. Kopumā var secināt, ka auto zagļiem ir izteikta vājība pret Japānā ražotajām automašīnām. Līdz ar to nepieciešams īpaši padomāt par šo marku automašīnām piemērotu aizsardzību.”

ASV pēdējos gadus nemainīgi līderi zagtāko auto vidū ir Honda Civic un Honda Accord, savukārt trešo vietu ieņem Toyota Camry. Ceturtajā vietā ierindojas Ford F-150 Series Pickup. Piektais iecienītākais auto ASV auto zagļu vidū ir Dodge Ram Pickup. Tāpat starp iecienītākajiem auto zagļu skatījumā ir arī Chevrolet C/K 1500 Pickup, Nissan Sentra, Dodge Caravan, Saturn SL un Honda Integra.

Eiropā nevar justies droši ar Vācu auto

Lielbritānijā auto zagļu iecienītākais auto ir Mercedes ML, savukārt otrajā vietā ierindojas Range Rover. Trešo vietu ieņem BMW 3-series, ceturto – Posrsche 911, piektajā – BW 5-series.
Vācijā zagtāko auto desmitnieku veido vietējo automašīnu ražotāju markas. Iecienītākā marka auto zagļiem ir Porsche Cayenne S. Otrajā un trešajā vietā ierindojas BMW markas auto – BMW X5 3.0d un BMW X5 4.4i. Savukārt ceturtajā un piektajā vietā ierindojas VW Golf un VW Caravelle.

E.Panders: „Pretēji ASV auto zagļu gaumei uz automašīnām, Eiropā auto zagļu iecienītākās ir Vācijā ražotas automašīnas. Lielbritānijā zagļiem tīk nolūkot ekskluzīvākus auto, savukārt Vācijas auto zagļi ir izteikti patrioti. Krievijā līdzīgi kā Latvijā zagtāko auto topa virsotni veido VW un Audi markas automašīnas. Rumānija ir otra no valstīm, kurā auto zagļiem piemīt patriotiskums, jo viņi izvēlas pašmāju ražoto Dacia.

Lai gan automašīnu markas, kuras iecienījuši auto zagļi var atšķirties dažādās valstīs, ko ietekmē to pieprasījums un peļņa, tomēr vienlīdz nozīmīgi ir parūpēties par atbilstošu auto aizsardzību.”
Bijušajās Padomju Savienības valstīs popularitāti jau vairākus gadus nav zaudējušas Vācijā ražotās automašīnas – VW un Audi. Ukrainā iecienītākais auto zagļu skatījumā ir Daewoo-Lanos. Otrajā vietā ierindojas kaimiņvalsts ražotāja VAZ-2109 markas automašīna. Trešo vietu ieņem Chevrolet-Aveo, bet ceturto – Volkswagen Passat. Piektajā vietā atkal ierindojas VAZ markas automašīna 2101.

Kā liecina, Rumānijas policijas statistika, Rumānijā zagļi izvēlas vietējā ražojuma automašīnu marku Dacia, kas ieņem pirmo vietu starp zagtākajiem auto. Otro vietu ieņem Volkswagen markas automašīnas, trešo – Mercedes, ceturto – BMW un piekto – Audi.

Spānijā auto zagļi iecienījuši apvidus automašīnas, īpaši BMW, Mercedes-Benz, Audi, Toyota un Volkswagen. Japānā pirmo trijnieku zagtāko auto vidū veido Toyota markas automašīnas. Savukārt Krievijā, lai gan pirmo vietu ieņem VW Passat B5, tomēr turpmāko piecinieku veido pašmāju ražotāja VAZ automašīnas.
 
Visi komentāri
 
253610. viesis 4.marts 2008 12:16
0 0 Atbildēt

Vienkārši var redzēt ka dažās valstīs vienkārši nav tā īsti ko zagt. :D:D:D

253665. viesis 4.marts 2008 15:48
0 0 Atbildēt

Vismaz Latvijā pagaidām korejiešu izcelsmes auto nezog - tas ir liels bonuss pērkot KASKO. Protams, zagļu gaume var mainīties.

253685. viesis 4.marts 2008 18:57
0 0 Atbildēt

Rumanija smirdigie chigani zog Dacia visvairak tikai tapec,kad pa4i parvietojas ar visadiem X5,Mer4iem..utt...............ka zinams zaglim zagli apzagt nav cienja......:):) Anglija,Vacija uzdarbojas Lietuvie4u-Krievu autobandas.................,ma4inas tiek nopakotas juras konteineros viena gabala,vai trissimts.... un uz pla4o Krievu,Austrumu tirgu-tur visadiem churkam apetite vienmer liela uz visadiem X5,jo to kautvai zagtu nopirkdami,doma kad tiku4i pie nemirstibas un aristokrata statusa sabiedriba.:):)

253688. viesis 4.marts 2008 19:07
0 0 Atbildēt

ukrainaa zog labos auto - aveo, 2109 un 2101

253696. viesis 4.marts 2008 21:35
0 0 Atbildēt

Par Ukrainu skaidrs, populārākā marka...

253703. viesis 4.marts 2008 23:32
0 0 Atbildēt

re, Brāļu Gecu auto nekur netiek zagts!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti