Jaunā «Mazda2» iegūst titulu «Pasaules Gada auto 2008»

 
26.marts 2008 10:07

20. martā, Ņujorkas Starptautiskajā auto izstādē 39 jauno auto modeļu konkurencē par "Pasaules Gada auto 2008" tika atzīta jaunā Mazda2, apsteidzot pārējos finālistus Ford Mondeo un C klases Mercedes-Benz.

Pēc četru pasaulē plaši atzītu dizaina speciālistu grupas ieteikuma žūrija modeli Mazda2 arī iekļāva īsajā finālistu sarakstā līdz ar Audi R8 un Volvo C30.



"Pasaules Gada auto" tituls tiek piešķirts kopš 2004. gada. Konkursu organizē un rīko žurnālisti no visas pasaules, kuri ir specializējušies autobūves lietās. Žūrija, kuras sastāvā ir 47 pasaules auto žurnālisti, uzvarētāju nosaka aizklātā balsošanā, vadoties no savas pieredzes katra modeļa izmēģinājumos. Žūrijā proporcionāli ir pārstāvēti žurnālisti no Āzijas, Eiropas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un citām pasaules daļām.

Kopš 2003. gada, kad Mazda2 tika laista pārdošanā Eiropā, tā ir ieguvusi plašu popularitāti gan savu ērto izmēru, gan lielisko bagāžas pārvadāšanas iespēju un funkcionālo īpašību dēļ. Jauno otrās paaudzes Mazda2 Japānā sāka pārdot 2007. gada jūlijā, un tā drīz piesaistīja ievērību ar savu Zoom-Zoom braukšanas prieku un gaitas dinamiku, vidi saudzējošām īpašībām, augsto drošības līmeni, lielisko konstrukciju un dizainu. Jaunajā Mazda2 šīs modernās īpašības ir apvienotas ar elegantu salona dizainu, zemiem ekspluatācijas izdevumiem un teicamu degvielas ekonomiju, kas panākta, automašīnas masu samazinot apmēram par 100 kilogramiem.

"Esam ļoti priecīgi, ka "Pasaules Gada auto 2008" žūrija jauno Mazda2 izraudzījusies par Pasaules Gada auto," saka Mazda Mārketinga, pārdošanas un klientu apkalpošanas daļas vadītājs Dens Moriss (Dan Morris). "Tāda atzinība ir vienlīdz vērtīga gan Mazda2 automašīnu īpašniekiem, gan koncerna Mazda darbiniekiem visā pasaulē. Jaunā Mazda2 pārspēj mūsu pārdrošākās prognozes, apliecinot, ka var sekmīgi konkurēt ar labākajiem kompaktās klases automobiļiem visos pasaules tirgos; tā saņem dedzīgas uzslavas gan savā dzimtenē, gan citur pasaulē, iegūstot Gada auto titulu daudzās valstīs, piemēram, Austrijā, Beļģijā, Grieķijā, Jaunzēlandē, kā arī Pētnieku un žurnālistu konferences (RJC) Gada auto titulu Japānā."
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti