Grozīti noteikumi par transportlīdzekļu tehnisko apskati 43

 
13.aprīlis 2008 9:29

Turpmāk pusgada laikā transportlīdzeklim pagaidu atļauja 30 dienas piedalīties ceļu satiksmē valsts teritorijā tiks izsniegta ne vairāk kā divas reizes.

Ja sešu mēnešu laikā trešajā vai nākamajās pamata pārbaudēs transportlīdzeklim atkārtoti tiek konstatēti būtiski trūkumi vai bojājumi, pagaidu atļauja netiks izsniegta. Tā vietā transportlīdzekļa īpašniekam (vadītājam) tiks dota iespēja transportlīdzekli tās pašas dienas laikā nogādāt stāvvietā vai remonta vietā.

Šādu kārtību paredz otrdien, 1. aprīlī valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta 2004. gada 29. aprīļa noteikumos Nr. 466 „Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem”.

Grozījumi paredz arī iespēju turpmāk vienas dienas atļauju saņemt elektroniskā veidā un precizē, ka vienas dienas atļauja nedod tiesības ar transportlīdzekli veikt pasažieru vai kravu pārvadājumus, kā arī transportlīdzekļu vadītāju apmācību.

Vieglajiem taksometriem turpmāk netiks veikta valsts tehniskā apskate, ja nebūs derīga licence (atļauja) attiecīgās komercdarbības veikšanai.

Grozījumos iekļautas vairākas Eiropas Savienības direktīvas, kuras Latvijai ir jāietver normatīvajos aktos. Piemēram, Eiropas Parlamenta un Padomes 2007. gada 11. jūlija Direktīva 2007/38/EK par Kopienā reģistrētu smago kravas transportlīdzekļu modernizēšanu, aprīkojot tos ar spoguļiem.

Noteikumu projekta īstenošanai papildu valsts budžeta līdzekļi nav nepieciešami.
 
43 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
255026. viesis 2.aprīlis 2008 14:01
1 0 Atbildēt

richi,

Jebkurš auto pēc miljona var būt normālā stāvoklī, ja to stāvokli uztur. Cik tā stāvokļa uzturēšana izmaksā, tas ir cits jautājums.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti