K.Ulmaņa gatvē uz laiku satiksmes organizācijas izmaiņas 6

 
18.aprīlis 2008 10:18

Kārļa Ulmaņa gatvē divos posmos aptuveni 200 metrus pirms krustojuma un pēc krustojuma ar Liepājas ielu virzienā uz Rīgas centru no šodienas, 17. aprīļa, vakara satiksme uz laiku tiks organizēta pa vienu braukšanas joslu.

Kā informē ielu uzturēšanas uzņēmuma A/S „Ceļu pārvalde” valdes priekšsēdētājs Jānis Zauers-Zauls, izpētot iemeslus, kādēļ pakāpeniski sēžas asfaltbetona segums šajos ielas posmos, eksperti pārbaudīja lietus ūdens kanalizācijas kolektoru zem Kārļa Ulmaņa gatves pirmās braukšanas joslas un konstatēja, ka tas ir avārijas stāvoklī. Stipra lietus un intensīvas satiksmes apstākļos ielas deformācija var strauji progresēt. Līdz pilnīgai situācijas noskaidrošanai un nepieciešamo darbu izvērtēšanai satiksmi šajos kritiskajos posmos vienā braukšanas joslā nepieciešams nekavējoties norobežot.

„Savlaicīga avārijas situācijas atklāšana un nepieciešamo darbu veikšana ir būtiska satiksmes drošībai. Tāpēc pieņēmām atbildīgu lēmumu satiksmi novirzīt no kritiskajiem posmiem, apzinoties, ka tas radīs neērtības autobraucējiem, taču novērsīs bīstama negadījuma risku,” norāda Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora vietnieks Edgars Strods.

Patlaban satiksmes organizēšanas uzņēmuma SIA „KMK Projekts” speciālisti izstrādā satiksmes organizācijas shēmu, lai nākamās nedēļas pirmajā pusē varētu novirzīt kravu transporta satiksmi šo posmu apbraukšanai pa Upesgrīvas ielu un Kantora ielu. Tas ir būtiski šī Kārļa Ulmaņa gatves posma satiksmes noslogojuma mazināšanai un gan kravu transporta vadītāju, gan vieglo automašīnu vadītāju un pasažieru drošībai. Tomēr tas būs tikai pagaidu solis,” informē E. Strods.

Strods norāda, ka, tiklīdz būs apzināts nepieciešamā finansējuma apjoms, sakarā ar ārkārtas situāciju Rīgas domes Satiksmes departaments lūgs Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejai piešķirt nepieciešamo finansējumu avārijas likvidēšanai. Aptuvenais darbu apjoms un nepieciešamais finansējums varētu būt zināms divu līdz četru dienu laikā.

Lietus ūdens kanalizācijas kolektors Kārļa Ulmaņa gatvē ir izbūvēts padomju gados.
Tas atrodas 5 metru dziļumā zem ielas brauktuves, un tā diametrs ir 1 metrs un 20 centimetri. Lietus ūdens kanalizācijas sistēmas sakārtošanai līdz šim ir veikti esošā kolektora defektu remonti, taču kapitālais remonts tam nav veikts kopš tā izbūves.
 
Visi komentāri
 
255617. viesis 18.aprīlis 2008 13:23
0 0 Atbildēt

eet gģē! u nas?

255673. viesis 18.aprīlis 2008 21:02
0 0 Atbildēt

Beidzot arī ceļu pārvalde ir pamanījusi tos kurmja rakumus.

255682. viesis 19.aprīlis 2008 3:15
0 0 Atbildēt

jautrāk ir uz Liepajas šosejas pārvada pāri jūrmalenei... tur salika kaut kādus pagaidu apļus.... šonakt vins dau_ns jau gandrīz notaranēja mani - izbraucot cauri speciālam ar ūdeni pildītam barjeram.....

255696. viesis 19.aprīlis 2008 15:52
0 0 Atbildēt

KORKIS IR KONKRETS

255702. viesis 20.aprīlis 2008 0:36
0 0 Atbildēt

3,5 kilometri sastreguma trijas joslaas ... kaut kas taadss vel sheit nebija piedziivots...

255730. viesis 21.aprīlis 2008 10:46
0 0 Atbildēt

mhmm.. un tagad visi piļī gar manu māju tādā straumē, ka es no sava pagalma pusstundu nevaru āra tikt. grrr.....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti