Sākas kampaņa vecākiem – «Māmiņ, pasargā mani» 1

 
21.aprīlis 2008 13:48

No šī gada 21. līdz 30. aprīlim SIA „Kotryna” kopā ar ceļu policijas darbiniekiem Rīgā veiks informatīvu kampaņu pie skolām un bērnudārziem – „Māmiņ, pasargā mani”, kuras laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta bērnu drošai pārvadāšanai pa autoceļiem.

Pie bērnudārziem, skolām un citās vietās, kur ir intensīva satiksme ceļu policijas darbinieki dalīs informatīvus bukletus un informēs vadītājus par īpašajiem  bērnu pārvadāšanas noteikumiem un  kā izvairīties no nelaimes uz ceļa.  Bukleti tiks izvietoti arī Narvesen kioskos, kas ir kopā ar Neste DUS.
                                                                                                                      

Kā saka Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš: „ Mūsu mērķis ir panākt, lai drošības jostas, bērnu sēdeklīšus un paliktņus lietotu visi vecāki, tādejādi pasargājot savus bērnus no iespējamās nelaimes. Vienmēr atcerieties, ka bērnu sēdeklīša izmantošana prasa tikai dažus mirkļus, bet šie mirkļi var izglābt Jūsu bērna dzīvību un pasargāt viņu no traumas.“

Lai gan par nepiesprādzēšanos, kas prasa dažas sekundes laika, paredzētais sods – brīdinājums vai naudas sods transportlīdzekļu vadītājam 20 latu apmērā, vienmēr atradīsies kāds, kurš šos noteikumus neievēros. Pētījumi citās valstīs rāda, ka bērna vešana autokrēslā ir vienīgā iespēja izvairīties  no nopietnām sekām ceļu satiksmes negadījumos.

2007.gada laikā par nepiesprādzēšanos sodīti gandrīz 8000 cilvēki. Ceļu satiksmes negadījumos 2007.gadā bojā ir gājuši 28 bērni, laika periodā līdz 2008.gada 20. martam vēl 7 bērni. Mēs varam izvairīties no nelaimes uz ceļa, ja ievērotu „Ceļu satiksmes noteikumus“ par pasažieru pārvadāšanu, kuros teikts, ka: „ Ja transportlīdzekļos, kuru sēdvietas aprīkotas ar drošības jostām, ved bērnus, kuru augums nepārsniedz 150 cm, jālieto viens no šādiem drošības līdzekļiem:
•    Bērnam ir jāatrodas viņa vecumam un svaram atbilstošā bērnu sēdeklītī, kas ar drošības jostu piesprādzets pie pasažieru sēdekļa;
•    Bērnam ir jāsēž uz viņa vecumam un svaram atbilstoša paliktņa un jābūt piesprādzetam ar drošības jostu.“

Bērnu drošībai uz ceļa ir jāseko līdzi  ne tikai ceļu policijas darbiniekiem, bet arī pašiem vecākiem. Pieaugušajiem ir izvēle, piesprādzeties vai nē. Tomēr Jūsu mazulis vēl nevar pats izvēleties. Vai uzņemsieties atbildību, ja ar to notiks nelaime? Vai saprotat, ka jutīsieties vainīgi zinot, ka varējat to pasargāt, bet to neizdarījāt? Tieši tāpēc mūsu pienākums ir rūpēties par mazuļa drošību brauciena laikā.

Informatīvie bukleti tiks izplatīti ar ceļu policijas ekipāžu palīdzību, kā arī „Narvesen” kioskos, kas ir kopā ar Nestes DUS. Lielu paldies sakām interneta portālam www.mansmazais.lv  un www.Calis.lv  par informatīvo atbalstu šīs akcijas laikā, kā arī Valsts policijai par palīdzību šī bukleta tapšanā.

Par sabiedrību „Kotryna“
Lietuvas kapitāla uzņēmums „Kotryna” Latvijā pārvalda nu jau četrus „Cipollino” un vienu „Coccodrillo” zīmola bērnu preču veikalus, kuri atrodas lielākajos Rīgas  tirdzniecības centros. Sabiedrība nodarbojas arī ar bērnu preču vairumtirdzniecību Latvijā un Igaunijā.
 
Visi komentāri
 
255764. viesis 21.aprīlis 2008 14:36
0 0 Atbildēt

Māmiņ, pasargā mani, nekrāsojies braucot !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti