Rallijsprints «Tukums 2008» veiksmīgi finišējis

 
2.jūnijs 2008 9:11

Aizvadītās brīvdienas – 31.maijs un 1.jūnijs – Tukumā un tā apkārtnē tika aizvadītas zem rallijsprinta zīmes. Divas dienas motoru rūkoņa, skaļas ovācijas, veltītas saviem favorītiem un pāri visam – sportisks azarts, bija tas, kā dēļ šeit pulcējās 130 rallija ekipāžas un skatītāju pūļi.

Jāsaka gan, ka rallijs bija avārijām bagāts, jo no pirmajā dienā startējušajām 104 sporta automašīnām, finišu 1. jūnijā pēcpusdienā Tukumā sasniedza 74 ekipāžas.

Pirmā dienā sportisti veica vienu ātrumposmu divas reizes. Izrādījās, ka gaidītās cīņas ar konkurentiem vietā bija cīņa ar putekļiem. Ar 115 numuru, bet pirmo starta pozīciju šajā rallijā startēja Jānis Vorobjovs / Guntis Ervalds, kuriem šis rallijsprints bija treniņš pirms nākamnedēļ gaidāmā „Cēsu” rallija. Uzreiz izcīnījis līderpozīciju, Vorobjovs otro reizi veicot ātrumposmu, to atdeva Jānim Feldmanim / Jurim Vilmanim. Pēc pirmās dienas finiša Feldmanis dalījās savos iespaidos par trasi, un viņa viedoklis daudz neatšķīrās no citu sportistu sacītā, ka rallijsprinta pirmie divi ātrumposmi bija cīņa ar putekļiem. Tomēr otrā diena salika visus punktus uz "i".

Pirmā jūnija rītā startēja 124 ekipāžas, no kurām sporta auto – 96. Sešas izmantoja Superrally sistēmu, kas dod iespēju turpināt sacīksti ar soda laiku, ja ekipāža izstājusies. Sportistus sagaidīja pieci ātrumposmi, taču daudziem nebija pa spēkam pievarēt līkumu kaskādes, un, ko tur liegt – ātrumus. Par spīti visām nebūšanām, ap pulksten 14 Tukumā jau finišēja pirmās sporta automašīnas – dažas slēgtajā parkā tika iestumtas pašu sportistu spēkiem. Par rallijsprinta absolūtajiem uzvarētājiem kļuva Jānis Vorobjovs ar Gunti Ervaldu. Viņi arī pirmie A+ klasē un GE Money Bank kausa ieguvēji. Pēc sacensībām Guntis Ervalds atzina, ka ir apsveicama visu rallijsprinta dalībnieku uzņēmība piedalīties šādā autosporta disciplīnā, taču ieteikums organizatoriem uz nākamo sacensību būtu – vairāk domāt arī par kvalitatīvas sacīkstes izveidošanu, ne tikai par šovu un ārējo tēlu. Otrie A+ klasē – brāļi Kaspars Kaņeps-Kalniņš un Oskars Kaņeps-Kalniņš.

Viena no 4WD+ klases spēcīgākajām ekipāžām Jānis Feldmanis / Juris Vilmanis šoreiz startēja N4 klasē, iegūdami pirmo vietu grupā un otro – absolūti. Ekipāžas iespaidi pēc rallija bija visnotaļ pozitīvi, taču kā jau daudzi, arī viņi atzina - trase bijusi daudz par ātru. Vismaz priekš viņu Subaru. Otrie šajā grupā – Raimonds Strokšs / Anrijs Jesse, bet trešie – Rolnads Mēnesis / Māris Ziediņš.
4WD+ klasē kārtējo reizi uzvarētāja laurus plūca Jānis Dūcis / Aivars Anevics, kurus visus sacensību gan centās noķert Miks Ernstons un Arvis Arums. Un šķiet, ka Dūcis vairs nav tik nenotverams, jo finišā otrās vietas ieguvēji Miks Ernstons / Kārlis Kļaviņš viņam zaudēja tikai 3 sekundes. Stabilā trešajā pozīcijā šoreiz Arvis Arums / Ivars Grošus.

4WD klasē neveiksmes vajāja Mareku Švarcu - Švampānu, kurš pirmajā ātrumposmā uzrādīja tikai ceturto rezultātu klasē, bet to pašu dopu braucot otro reizi, avarēja un izstājās. Tas pamatīgi atviegloja Raimonda Dūča / Gunta Kampes ceļu pretī uzvarai, un lai arī trijos no otrās dienas ātrumposmiem Dūcis bija otrais klasē, tomēr pirmā vieta finišā – tieši viņam. Sevi uz nopietnu konkurenci atkal sāk pieteikt Didzis Blūms /Aigars Rencis, viņi šoreiz otrie, bet trešajā pozīcijā – Normunds Orlovs / Jānis Kollis.

Skaistu uzvaru sev un savam stūrmanim šoreiz sarūpēja Krists Kalniņš. Pēc Ulda Brieža izstāšanās trešajā ātrumposmā, Kalniņš spēja noturēt konkurentus aiz muguras. Pirms pēdējiem diviem ātrumposmiem Kalniņš / Jankovskis bija 48 sekundes priekšā saviem tuvākajiem sekotājiem Jānim Fārenhorstam / Ingaram Smaizišam, kas ļāva sportistiem bez lieka stresa nobraukt atlikušos ātrumposmus un triumfēt, atstājot Fārenhorstu otrajā, bet Raivo Pikki / Arti Dreimani – trešajā pozīcijā.

1600 klasē sacensību ar savu bijušo kaujas zirgu – Lada Samaru – atkal aizvadīja Zigurds Kalniņš, un viņš bija stabils savas grupas līderis līdz ceturtajam ātrumposmam, kad auto piedzīvoja dzinēja defektu un sportistiem nācās sacīksti beigt. Šo situāciju izmantoja Andris Andiņš ar Māri Ešmani, braucot stabili un tādējādi iegūstot pirmo vietu klasē. Otrie Tukumā Mārcis Strautiņš / Guntis Mūrnieks. Trešie, par spīti tehniskajām nebūšanām pirmajā dienās - Arnis Alksnis / Armands Pārupe.

Rallija organizatoru komanda Rally Kalve Team saka lielu paldies saviem atbalstītājiem: GE Money Bank, rallijsprinta oficiālajam apdrošinātājam kompānijai BTA, CSDD Tukuma nodaļai, Tukuma pilsētas domei, žurnālam Rally.LV un Kurzemes Radio.

Rallijs ir beidzies, visas kaujas izcīnītas, bet rallijsprints Tukumā atgriezīsies.. pēc gada.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti