Pēdējais tūkstotis: Dodge Charger Super Bee (+ FOTO)

 

Foto: Dodge

iAuto | 4.septembris 2022 8:32

Atvadoties no muskuļauto Charger, Dodge sagatavojis īpašo versiju Super Bee no 500 standarta eksemplāriem un 500 aerodinamiski pārveidotiem Widebody automobiļiem.

2023.gadā Dodge Charger un Challenger ražošana beigsies, lai dotu vietu vienam pilnībā elektriskam modelim, kura pamatā ir nesen prezentētais Charger Daytona SRT Concept.

Lai godinātu abu modeļu ilgo karjeru, amerikāņu ražotājs laidīs klajā ierobežota skaita īpašo sēriju Challenger Shakedown un Charger Super Bee.

Super Bee tiek piegādāts kopā ar Scat Pack apdares līmeni, un to var atpazīt pēc uzrakstiem uz radiatora režģa un priekšējo riteņu arkām, kā arī īpašas grafikas uz motora pārsega un durvīm. Komplektu papildina SRT motora pārsegs ar papildu gaisa ieplūdes atverēm, melni izpūtēja izvadi un Brembo bremžu sistēma ar sarkaniem suportiem. Salonā Super Bees atpazīst pēc atbilstoša logotipa, kas redzams uz ādas un Alcantara sēdekļu atzveltnēm, kā arī uz instrumentu paneļa.

Pircējs varēs izvēlēties standarta versiju vai Widebody variantu ar citu aerodinamisko elementu komplektu un 9 cm platāku riteņu bāzi. Standarta versijai ir 20 collu aizmugurējie riteņi ar 275 mm riepām, bet Widebody tiek izmantoti 18 collu aizmugurējie riteņi ar 315 mm riepām. Abos gadījumos Dodge ir aprīkots ar Pirelli P Zero semi-slick riepām, kas būtiski uzlabo paātrinājumu no starta pozīcijas.

Motortelpā izmaiņu nav – tur joprojām Dodge astoņu cilindru agregāts ar 496 ZS un 644 Nm, kas ar 8 pakāpju automātiskās pārnesumkārbas palīdzību novada vilkmi aizmugures riteņiem. No 0 līdz 100 km/h Charger Super Bee ieskrienas 4,3 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 282 km/h.

 Charger Super Bee būs pieejams tikai Amerikas tirgū ar kopējo tirāžu 1000 vienības. 500 no tiem būs aprīkoti ar standarta virsbūvi un zilo B5 krāsu apdari, pārējie 500 ar Widebody komplektu un Plum Crazy apdari.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti