Igaunijā ierodas pirmie divi Tesla automobiļi, latvieši pirms tam veic testa braucienu (+ video) 7

 

Tesla model S Foto: Publicitātes foto

Kurbads un Ko | 16.decembris 2013 16:31

Pagājušajā nedēļā transporta un loģistikas kompānija KURBADS nogādāja pirmos jaunās paaudzes elektromobiļus Tesla model S no tās ražotnes Nīderlandē to jaunajiem saimniekiem Igaunijā, pa ceļam piestājot arī Rīgā un veicot auto testa braucienus. Šajā braucienā piedalījās auto žurnālists Normunds Avotiņš.

Ameriķāņu auto ražotāja Tesla motors radītais hibrīd-auto Tesla model S pirmo reizi Eiropā tika ievests 2009. gadā Frankfurtes auto šovā, bet automašīnas pārdošana tika uzsākta šī gada augustā, pirmajiem modeļiem aizejot uz Šveici, Norvēģiju un Nīderlandi.

Testa braucienā Normunds Avotiņš atzīst, ka šis ir liels solis hibrīdauto attīstībā, jo līdz šim elektromobīļi nav bijuši pievilcīgi ne dizaina, ne arī veiktspējas ziņā. Tesla S dizains ir pārdomāts un aerodinamisks. Auto darbojas bez skaņas un jebkādiem izmešiem gaisā- automašīnas grīda faktiski ir litija jonu akumulators, kas sastāv no 7 tūkstoši atsevišķām sekcijām un nodrošina līdz pat 500 km sniedzamību ar vienu uzlādi. "Cilvēki šo automašīnu nepērk tāpēc, ka viņi gribētu ietaupīt uz degvielu. Šajā gadījumā tā ir nākotnes tehnoloģija un ieguldījums tās attīstībā. Šajā gadījumā cilvēks, nopirkdams Teslu, savā ziņā ir pionieris," atzīst Normunds Avotiņš.

Nav pārsteigums, ka tieši Igaunija ir otrā no Baltijas valstīm (iAuto.lv atgādina, ka par Latvijas ceļiem jau sen ripo jauns Tesla automobilis), kurā parādās šāda tipa elektromašīnas, jo pašlaik Igaunijā ir visvairāk elektriskās uzlādes stacijas pasaulē, aprēķinot elektromašīnas uzlādes punktu blīvumu attiecībā pret valsts teritoriju. Kā arī vēl viens no dzinuļiem ir Igaunijas valdības atbalsts jauno tehnoloģiju iegādei, kas ir vērstas uz alternatīvu enerģijas avotu izmantošanas veidiem. Šajā gadījumā atbalsts no Igaunijas valdības jaunajiem auto īpašniekiem sniedzas 18 tūkstošu eiro apmērā.

Tesla model S ražo Frimontā, Kalifornijā un Eiropai līdz šim piegādātas ne vairāk par tūkstoš automašīnām. Taču Tilburgā, Nīderlandē šogad uzsākta automašīnu montāža īpaši Eiropas tirgum. Igaunija ir pirmā no Baltijas valstīm, kurā šis Nīderlandē gatavotais futūristiskais auto brauc pa valsts ceļiem. Jāpiebilst, ka Latvijā arī ir reģistrēta viena Tesla S automašīna, kuru saimnieks pats transportējis no okeāna otra krasta, taču šis auto teorētiski nav paredzēts lietošanai Eiropā.

Tesla model S Foto: Publicitātes foto

Tesla model S Foto: Publicitātes foto

Tesla model S Foto: Publicitātes foto

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 17.decembris 2013 18:04
2 0 Atbildēt

Retais Avotiņa apskats ko noskatījos ar interesi. Derētu vēlāk paturpināt paintervējot jaunos igauņu īpašniekus, kā tad ir mūsu apstākļos.

Kanibaals 17.decembris 2013 17:50
1 0 Atbildēt

Litijs lētāks nekļūst no kurienes tev tādas aizdomas ka cena neatbilstoša. Pie tam ja Tesla saražos tiešām tik daudz modeļu S cik plānots, tad izlietos 40% Li-ion cilindrisko elementu, kas vispār tiek gadā pasaulē saražoti. Īsti piemērotas tehnoloģijas elektroauto akumulatoriem joprojām nav, ir tikai labrotoriski radīti pāris daudzsološi akumulatoru elementi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti