Tiešraides dienā atklāti “Latvijas Gada auto 2016” nominācijas finālistu TOP 3 auto (+ video) 6

 

„Lielais Septītnieks” jeb "Latvijas Gada auto 2016" septiņi finālisti pie viesnīcas "Avalon Hotel" Foto: iAuto.lv

Latvijas Gada Auto | 5.decembris 2015 14:22

Atlikušas vien pāris stundas līdz brīdim, kad televīzijas un interneta tiešraidē no viesnīcas „Avalon Hotel”, uzzināsim, kurš no septiņiem, finālā iebalsotajiem automobiļiem, iegūs prestižo "Latvijas Gada auto 2016" titulu. Taču, neaizmirsīsim arī to, ka arī kopvērtējuma laureātos neiekļuvušie pretendenti saglabā izredzes uz balvām vismaz 10 konkursa „Latvijas Gada auto 2016” papildnominācijās.

Jau šovakar, plkst. 19:00, viesnīcā „Avalon Hotel” norisināsies „Latvijas Gada auto 2016” titula ieguvēja paziņošana, papildnomināciju ieguvēju godināšana un svinīgā apbalvošanas ceremonija. Visi interesenti un automobiļu entuziasti to varēs vērot televīzijas tiešraidē bezmaksas apraides Rīga24 TV kanālā, TV kanālā Sportacentrs.com un interneta tiešraidē portālos Delfi, iAuto.lv un TVNET. Vai arī mobilajos telefonos ar LMT straume palīdzību.

Skaties tiešraidi no konkursa „Latvijas Gada auto 2016” apbalvošanas ceremonijas plkst 19:00 šeit:

Šis gads ir īpašs ar to, ka nu jau esošajām papildnominācijām tika izvirzītas divas jaunas nominācijas, uz kurām pretendēja konkursa dalībnieki. Šogad tās ir „Latvijas Premium Apvidus auto 2016” un „Latvijas Ģimenes auto 2016”. Jaunās nominācijas tika rūpīgi izvērtētas pēc tirgus segmenta pieprasījuma, kā arī saskaņā ar nolikumu katrā nominācijā ir jābūt vismaz 3 pretendentiem.

Konkursa „Latvijas Gada auto” un iAuto.lv vadītājs Māris Ozoliņš uzskata, ka visinteresantākie rezultāti šogad ir gaidāmi „Gada auto 2016” nominācijā un jaunizveidotajā „Latvijas Premium Apvidus auto 2016” nominācijā. Šīs nominācijas TOP 3 veido trīs, izteikti, stipri Premiuim klases līderi „Audi”, „BMW” un „Mercedes-Benz”.”

Saistībā ar "Latvijas Gada auto 2016" titula prognozēšanuMāris Ozoliņš uzsver: „Vadlīnijas, pēc kurām tiek izvēlēts „Latvijas Gada auto” ir publicētas konkursa mājas lapā gadaauto.lv – „Vērtēšanas kritēriji”. Būtiskākās pamatkritēriju sadaļas ir četras: braukšana (līdz 350 punkti), izmaksas (līdz 300 punktiem), virsbūve (līdz 250 punktiem) un atbilstība Latvijai (līdz 100 punktiem).”

Visu konkursa „Latvijas Gada auto 2016” papildnomināciju pretendentu TOP finālisti:

„Latvijas Mazais auto 2016”: Hyundai i20; Mazda2; Opel Corsa

 

„Latvijas Apvidus auto 2016”: Jeep Renegade; Subaru Forester; Suzuki Vitara 

 

„Latvijas Premium Apvidus auto 2016”:  Audi Q7; BMW X6; Mercedes-Benz GLE Coupe   

 

„Latvijas Premium auto 2016”: Audi A4; Audi Q7; Mercedes-Benz GLE Coupe    

 

„Latvijas Komercauto 2016”:  Mercedes-Benz Vito; Volkswagen Caddy; Volkswagen T6  

 

„Latvijas Eko auto 2016”: Opel Corsa; Peugeot 208; Volkswagen Golf GTE   

 

„Latvijas Sportiskākais auto 2016”: Honda Civic Type R; Subaru Levorg; Volkswagen Golf GTE

 

„Latvijas Skaistākais auto 2016”:  Audi A4; Mazda CX-3; Mercedes-Benz GLE Coupe 

 

„Latvijas Ģimenes auto 2016”: Ford S-Max; Renault Espace; Škoda Superb / Combi  

 

„Latvijas Gada auto Tautas simpātija 2016”: Audi A4; Audi Q7; BMW X6; Mercedes-Benz GLE Coupe; Škoda Superb / Combi; Volvo V60 Cross Country

 

 „Lielais Septītnieks” jeb "Latvijas Gada auto 2016" septiņi finālisti,  (alfabēta secībā): “Audi A4”; “Ford S-Max”; “Hyundai i20”; “Mazda CX-3”; “Opel Corsa”; “Subaru Outback"; “Škoda Superb/Combi”

Audi A4 Foto: iAuto.lv

Ford S-Max Foto: iAuto.lv

Hyundai i20 Foto: iAuto.lv

Mazda CX-3 Foto: iAuto.lv

Opel Corsa Foto: iAuto.lv

Subaru Outback Foto: iAuto.lv

Škoda Superb/Superb Combi Foto: iAuto.lv

Konkursā "Latvijas Gada auto 2016" ir pieteikti 34 jaunākie automobiļi, kuri pārstāv 21 autoražotāja zīmolu: “Fiat 500X", “Fiat 500”, “Jeep Renegade”, “Škoda Superb”, “Škoda Superb Combi”, “Subaru Outback”, “Subaru Forester”, “Subaru Levorg”, “Honda HR-V”, “Honda Civic Type – R”, “Honda Jazz”, “Renault Kadjar”, “Renault Espace”, “Opel Corsa”, “Suzuki Vitara”, “Mazda2”, “Mazda CX-3”, “Mercedes-Benz GLE Coupe”, “Mercedes-Benz Vito” “BMW X6”, “Ford S-Max”, “Ssang Yong Tivoli”, “Hyundai Tucson”, “Hyundai i20”, “Nissan e-NV200”, “KIA Sorento”, “Audi A4”, “Audi Q7”, “Volkswagen Golf GTE”, “Volkswagen Caddy”, “Volkswagen T6” “Peugeot 208”, “Mitsubishi Outlander”, “Volvo V60 Cross Country”.

Konkursā drīkstēja piedalīties tikai paši jaunākie automobiļi, proti, pirmreizējai reģistrācijai Latvijā jābūt pēc 1. oktobra 2014. gada. „Gada auto” konkursi ir populāri visā Pasaulē un „Latvijas Gada auto” notiek jau septiņpadsmito reizi kopš 1998. gada.

Sponsori: Bosch Car Service, Bridgestone un Statoil

Informatīvi atbalsta: Delfi, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Tvnet, jauniauto.lv, Auto ziņas, Zebra, garaza.lv, 10minutes.lv, dzivoklis.lv. Atbalsta: Viesnīca Avalon Hotel, t/c Mols, LAMB, KPMS & Partneri, Linearis, V4 motors.

Vairāk par konkursa mājaslapā http://www.gadaauto.lv

"Latvijas Gada auto 2016" septiņi finālisti pie viesnīcas "Avalon Hotel" Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jānis 6.decembris 2015 21:51
9 1 Atbildēt

Ģimenes auto domāts ģimenei bez bērniem?

Varbūt nākošreiz tad izvirzīt vēl vienu nomināciju - gada minivens. Jo kā saprotu ģimenes auto kategorijā tos neliek....

86 6.decembris 2015 18:23
4 1 Atbildēt

Ļoti adekvāts fināla septītnieks un arī uzvaretājs. Tautas balsojums .... bez komentāriem

wolmar 6.decembris 2015 19:39
2 0 Atbildēt

Prieks, ka ari zurijas balsojuma uzvareja tiesi tas auto, par kuru tika dzirdetas vispozitivakas atsauksmes lielaja testu pasakuma, tatad dzentlmeni i runas, i riciba. Sorry, ari vien dama tacu balsoja! Jaaaa, Latvijas tauta joprojam tiecas preti BMW, un tas jau pec 750 gadu "kopdzives" ar vaciesiem ir diagnozes cienigi...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 19

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti