Aicina laikus pieteikties ilglaicīgajām iebraukšanas atļaujām Jūrmalā

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.marts 2016 8:25

1.aprīlī atsāksies periods, kad par iebraukšanu Jūrmalas pilsētā būs jāmaksā nodeva, tādēļ pilsētas dome atgādina ilglaicīgo iebraukšanas caurlaižu lietotājiem par nepieciešamību laikus tām pieteikties, aģentūru LETA informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Leite.

Nodeva par iebraukšanu kūrortpilsētā ir spēkā no 1.aprīļa līdz 30.septembrim, bet rudens un ziemas periodā par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā. Automašīnu novietošana pašvaldības ierīkotās autostāvvietās kūrortpilsētā ir bez maksas visu gadu.

Iesniegumu ilglaicīgās caurlaides saņemšanai var iesniegt klātienē Jūrmalas pilsētas domes apmeklētāju apkalpošanas centros, kā arī elektroniski ar portāla "Latvija.lv" starpniecību (pakalpojums "Iesniegums iestādei") vai parakstot ar drošu elektronisko parakstu un nosūtot uz e-pastu "pasts@jpd.gov.lv". Iesnieguma veidlapa pieejama tīmekļa vietnē "www.jurmala.lv". Caurlaides varēs izņemt Jūrmalas pilsētas domes kasē, kas atrodas pirmajā stāvā.

Pašvaldība vērš uzmanību, ka atcelts transportlīdzekļu skaita ierobežojums caurlaides "Uzrādītājam" lietotājiem. Tie autobraucēji, kuri šogad iegādājušies caurlaidi "Uzrādītājam" noteiktam transportlīdzekļu skaitam, varēs lietot caurlaidi "Uzrādītājam" neierobežotam transportlīdzekļu skaitam tā, kā tas bija iepriekš.

Bez maksas iebraukt Jūrmalas pilsētā atļauts elektromobiļiem. Arī transportlīdzeklim, kas pārvadā fiziskas personas ar ārsta nosūtījumu uz Jūrmalas pilsētas ārstniecības iestādēm, par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā. Bez nodevas samaksas iebraukt Jūrmalā atļauts arī tiem transportlīdzekļiem, kuri pielāgoti vadītājam invalīdam vai kuri pārvadā pirmās grupas invalīdus, bērnus invalīdus vai invalīdus, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās.

Nodeva par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir noteikta saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 28.saistošajiem noteikumiem "Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā".

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996.gada. Nodeva par iebraukšanu rudens un ziemas periodā Jūrmalā atcelta no 2013.gada rudens, lai sekmētu pakalpojumu uzņēmumu attīstību un veicinātu tūristu skaita pieaugumu gada aukstajā periodā. Savukārt vasaras sezonā, kad Jūrmalu apmeklē liels skaits viesu, ar iebraukšanas maksu tiek regulēta tranzīta transporta plūsma pilsētā, lai saudzētu vidi, nodrošinātu dabas un kūrorta resursu aizsardzību un ilgtspējīgu apsaimniekošanu.

2015.gadā Jūrmalas pašvaldība par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā pērn ieņēmusi 2,02 miljonus eiro. Līdzekļi, ko pašvaldība iegūst no samaksātās iebraukšanas nodevas, tiek izlietoti pilsētvides labiekārtošanai, tūrisma un kūrorta attīstībai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai un citiem pilsētas attīstības pasākumiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti