Jaunais "Fiat Tipo" jau Latvijā (+ foto)

 
Autobrava | 8.aprīlis 2016 10:28

Latviju ir sasniedzis jaunais “Fiat” sedans "Tipo", kas tirgū izceļas ar stilīgu izskatu, modernu interjeru, salīdzinoši plašu salonu un mazu degvielas patēriņu.

Jaunajam “Fiat Tipo”, pateicoties tā praktiskumam, ir izdevies iegūt starptautisko "Autobest" novērtējumu. “Fiat Tipo” gan privātpersonām, gan korporatīvajiem klientiem piedāvā vienu no labākajiem un kompaktajiem sedaniem apvienojot labu cenu un augstu kvalitāti.

Nosaukums „Fiat Tipo” daudzos tirgos jau ir pazīstams, jo itāļu ražotājs laikā no 1988. līdz 1995. gadam ražoja hečbeku ar tādu pašu nosaukumu, un tas bija ļoti populārs šīs markas modelis, arī Latvijā. „Fiat” ir gatavs radīt jaunu veiksmes stāstu ar jauno un stilīgo „Tipo”.

„Šodien tirgū tas ir ekskluzīvs automobilis, ražotāja vārdiem sakot, „dzimis būt par sedanu”. Jau no rasējumiem tas tika radīts kā četrdurvju sedans, kas atspoguļojas tā sabalansētajā formā. Šis automobilis būs ļoti praktiska izvēle daudzām ģimenēm — tam ir īpašs stils, plašums salonā un kompaktums ārpusē, ekonomiski, uzticami dzinēji un mūsdienīgam automobilim nepieciešamais tehnoloģiskais aprīkojums — no klimata kontroles sistēmas vai atpakaļskata kameras līdz „Bluetooth” brīvroku iekārtai un „TomTom” navigācijai.”, sacīja „Fiat” pilnvarotā pārstāvja Latvijā „Autobrava” direktors Andris Sivickis.

Jauno „Fiat Tipo” it ļoti funkcionāls automobilis, kas piedāvā maksimālu vērtību par savu cenu. „Tipo” pēc izvēles var tikt komplektēts ar vienu no diviem „MulitJet II” turbodīzeļdzinējiem vai diviem benzīna dzinējiem, kuru jauda sasniedz 95–120 ZS. Šie dzinēji būs efektīvi — kā ziņots jau iepriekš, degvielas patēriņš vienam no dīzeļautomobiļiem nesasniegs pat 4 l uz 100 km. Turklāt automobiļu pircēji varēs izvēlēties mehānisko vai automātisko pārnesumkārbu.

Modernā izskata stilīgajam un elegantajam „Tipo” ir kompakti izmēri. Tas atšķiras ar plašu 520 litru bagāžas nodalījumu un nelieliem virsbūves izmēriem (garums — 4,54 m, platums — 1,79 m, augstums — 1,49 m). Automobiļa riteņu bāzes garums sasniedz 2,64 m, tāpēc pasažieriem tiek nodrošināta komfortabla telpa. Pozitīvu iespaidu gan automobiļa ārpusē, gan salonā rada izteikta dizaina sajūta, kas šo modeli padara vēl ekskluzīvāku savā segmentā.

„Fiat Tipo” ir aprīkots ar daudziem lietderīgiem risinājumiem, to vidū — plašs standartaprīkojuma saraksts un „Uconnect” sistēma ar 5 collu diagonāles skārienjutīgu ekrānu, „Bluetooth” brīvroku iekārtu, skaņas pārraidi, teksta ieskaņošanu un balss atpazīšanu, audio un USB savienojumiem, daudzfunkcionālu stūri. Kā papildaprīkojumu automobilī var iebūvēt atpakaļskata kameru un jauno navigācijas sistēmu „TomTom 3D Touch”.

Jātzīmē, ka pagājušajā gadā Starptautiskā žurnāla “Autobest” žūrija jaunajam sedanam “Fiat Tipo” piešķīra vispraktiskākā auto balvu. Pēc žūrijas viedokļa, "Fiat Tipo ir ekskluzīvs modelis, ar izsmalcinātu izskatu, komfortu, daudzpusību un labu cenas un kvalitātes attiecību, kas ir īpaši svarīga mūsdienu pircējiem.

Jaunais „Fiat” sedans tapis „FCA Style Center” Itālijā un „Tofaş” pētījumu centrā Turcijā. Jaunais modelis tiek izgatavots vienā no pasaulē labākajām autorūpnīcām — „Tofaş” rūpnīcā Bursā, Turcijā —, kas tika apbalvota ar „World Class Manufacturing” zelta medaļu.

Nosaukums „Fiat Tipo”, ko šopavasar iepazinām kā „Fiat Ægea” projektu, daudzos tirgos ir zināms jau sen. „Fiat” koncerns hečbeku ar tādu pašu nosaukumu ražoja laikā no 1988. līdz 1995. gadam, par universālumu, ietilpību un kompaktumu 1989. gadā tas ieguva Gada automobiļa titulu. Tāpēc jaunais „Fiat Tipo” sekmīgi turpina šo tradīciju vairāku desmitu gadu garumā, aizvien piedāvājot labāko cenas un kvalitātes attiecību automobiļu pircējiem. Fiat Tipo sedans cena Latvijā sākas no 10 990 eiro.

SIA „Autobrava” ir „Fiat”, „Alfa Romeo”, „Jeep”, “Hyundai”, “Isuzu”, “Suzuki”, “SsangYong” un “Seat” pilnvarotais pārstāvis Latvijā. Uzņēmums nodarbojas ar jaunu „„Fiat”, „Alfa Romeo”, „Jeep”, “Hyundai”, “Isuzu”, “Suzuki”, “SsangYong” un “Seat” automobiļu tirdzniecību, veic šo, kā arī „Chrysler” un „Dodge” automobiļu remontu, rezerves daļu un aksesuāru tirdzniecību. „Autobrava” pieder starptautiskajai uzņēmumu grupai „Modus group”.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti