"Škoda Vagonka" līdz jūlija beigām apņēmusies nodrošināt atlikušo jauno elektrovilcienu piegādi 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.jūlijs 2024 8:55

Čehijas uzņēmums "Škoda Vagonka" līdz šī gada jūlija beigām ir apņēmies nodrošināt atlikušo septiņu jauno elektrovilcienu piegādi, aģentūrai LETA sacīja "Škoda Vagonka" pārstāvji.

Uzņēmumā atzīmēja, ka ražošana notiek atbilstoši plānam, papildinot, ka Latvijā "Škoda Vagonka" tuvojas piecu jaunu vilcienu montāžas pabeigšanai.

Tomēr "Škoda Vagonka" pārstāvji piebilda, ka ir norādes par dažām piegādes problēmām no uzņēmuma piegādātājiem saistībā ar dažām komponentēm, taču "Škoda Vagonka" aktīvi pārvalda situāciju, lai mazinātu iespējamos ietekmes riskus.

"Škoda Vagonka" ikdienā sazinās ar PV, kā arī uzņēmums ir apņēmies nodrošināt atlikušo vilcienu piegādi grafikā.

Savukārt PV pārstāvji aģentūrai LETA apstiprināja, ka PV no "Škoda Vagonka" līdz šim ir saņēmis 25 no paredzētajiem 32 jaunajiem elektrovilcieniem.

Līdz jūlija beigām "Škoda Vagonka" PV jānodod septiņi elektrovilcieni.

LETA jau vēstīja, ka 2023.gada decembra vidū PV sāka pasažieru pārvadājumus ar jaunajiem "Škoda Vagonka" elektrovilcieniem. Pirms tam vilcieni tika ilgstoši testēti un izmēģināti Latvijas dzelzceļa infrastruktūrā. Neraugoties uz to, jaunos vilcienus pērn decembrī un šā gada janvārī regulāri piemeklēja dažādas ķibeles.

Pirmie divi Čehijas uzņēmumā "Škoda Vagonka" ražoto jauno elektrovilcienu vagoni Rīgā tika nogādāti 2022.gada jūnijā.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām.

Visa projekta kopējās izmaksas paredzētas 257,889 miljonu eiro apmērā.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

 
Visi komentāri
 
0pis 9.jūlijs 2024 18:20
0 0 Atbildēt

Jopta, tagad atkal būs jāmin, vai vilciens ar jauno pantogrāfu vai jau ir Latvijas klimatam pielāgoto?

Kanibaals 11.jūlijs 2024 21:17
0 0 Atbildēt

Kukuli jau samaksāja?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Trīsreiz vairāk vidējo ātruma radaru, sods jau no pirmā pārsniegtā kilometra - Briškens cer saņemt deputātu atbalstu 50

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) cer saņemt deputātu atbalstu priekšlikumam par naudas sodu piemērošanu no pirmā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegtā kilometra, intervijā aģentūrai LETA atzina ministrs. Lasīt vairāk

 

Ar 55 collu ekrānu - Cadillac modernizējis Escalade (+ FOTO) 2

Kopš 2021. gada ražotā jaunākā Cadillac Escalade paaudze piedzīvojusi modernizāciju. Pircēji atjaunoto modeli varēs novērtēt jau 2024. gada beigās. Lasīt vairāk

 

Lai uzturētu ceļu kārtībā - dabu saudzējošs zāles pļāvējs (+ VIDEO) 11

Eksperti secinājuši, ka pārāk gara zāle un kupli krūmi ierobežo redzamību uz Latvijas autoceļiem. Lūk, daži piemēri, kā ar šo problēmu tiek galā citās zemēs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 34 000 eiro - Mini Cooper S no pavasara arī piecdurvju versijā (+ FOTO) 3

Mini tehnikas cienītājiem laba ziņa – no 2025. gada pavasara viņiem kļūs pieejama modeļa Cooper S piecdurvju modifikācija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti