"Moller Auto": Divkāršojies noslēgto līgumu skaits par jaunu "Audi" iegādi 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Moller Auto | 9.septembris 2024 11:44

Auto dīleru tīkla "Moller Auto" 2024.gada pirmo 8 mēnešu dati liecina, ka Latvijā ir divkāršojies noslēgto pirkuma līgumu skaits par "Audi" automašīnu iegādi, salīdzinot ar identisku periodu pērn. Vispieprasītākais modelis šobrīd ir apvidus jeb SUV tipa modelis "Audi Q5".

Kopumā "Audi" automašīnas jau trešo mēnesi ir premium klasē reģistrētākie spēkrati Latvijā, liecina Auto Asociācijas pieejamie dati.

"Šogad pieprasījums pēc jauniem "Audi" spēkratiem ir būtiski palielinājies, sasniedzot pat rekordpārdošanas apjomus, kur darījumu skaita ziņā īpaši izceļas aprīlis. Privātpersonu vidū pieprasītākās ir "Audi Q5" modeļa automašīnas, savukārt pērn tie bija "Audi Q7" spēkrati, līdz ar to pircēju izvēlēs joprojām dominē apvidus tipa automašīnas, kas ir piemērotas gan pilsētvidei, gan lauku ceļiem. Tikmēr biznesa klientu segmentā populārākie bijuši "Audi A4" un "Audi A6" sedana tipa modeļi, kas vairāk raksturīgi pilsētas mobilitātei," stāsta Izīda Gerkena, "Moller Auto" uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā.

Kopumā līdz šim brīdim Latvijā populārākie "Audi" modeļi, ko pircēji izvēlējušies, ir "Audi Q5", "Audi Q7" un "Audi Q3". Viņa papildina, ka jauno auto reģistrāciju ziņā šogad "Audi" jau trīs mēnešus pēc kārtas ieņēmis pirmo pozīciju premium auto kategorijā Latvijā, apsteidzot citus auto zīmolus.

"Manuprāt, viens no faktoriem, kas veicinājis jaunu "Audi" automašīnu pārdošanu Latvijā, ir saistīts ar to, ka daļa pārdoto auto ir hibrīdauto vai elektroauto. Korporatīvajā segmentā šo automašīnu iegādi veicinājušas nodokļu sistēmas izmaiņas, turklāt privātpersonām - valsts līdzfinansējums. Tas, protams, iet roku rokā arī ar cilvēku vēlmi pārvietoties ilgtspējīgos un modernos spēkratos, kā arī ražotāju inovācijām, kas ik gadu iepazīstina ar jauniem elektrificētiem modeļiem," uzsver I. Gerkena.

Viņa piebilst, ka Latvijas tirgū tikko nonācis arī jaunākais flagmanis "Audi Q6 e-tron", kas piedāvā jaunākās paaudzes 100 kWh akumulatora iespējas, autovadītājiem nodrošinot sniedzamību līdz 625 kilometriem ar vienu uzlādi "Q6 e-tron quattro" modelim un līdz pat 641 kilometram "Audi Q6 e-tron performance" aizmugures piedziņas versijai. Šādam auto uzlāde no 10% līdz 80% aizņems vien aptuveni 21 minūti.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 9.septembris 2024 15:51
4 0 Atbildēt

Man tā izskatās, ka Mollrim visās publicitātes bildēs ir viena un tā pati vecā blondīne!

650 10.septembris 2024 0:51
2 0 Atbildēt

Vecā bl-diine nav ar pliku ņemama, viņa lieliski zin tirgu (bazaru).Veselus 3 varoņngadu desmitus lohiem tirgoja passaulē vis vis zaļāko Tdi tehnoloģiju,tapc tagad var pelnīti sēdēt e-Tronī.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

PAPILDINĀTS AR VIDEO 16.sep; Aktuālie piedāvājumi Amazon e-veikalā Vācijā 2024.gada rudenī (+ PRECES) 8

Tik ātra piegāde vēl.nebija bijusi, pasūtīju 12.septembrī vakarā un 16.septembrī jau atveda pie durvīm. Lasīt vairāk

 

ASV tirgum - Volkswagen modernizējis krosoveru Taos (+ FOTO)

Eiropā šī modeļa analogs ir krosovers Tiguan. Lasīt vairāk

 

Pjastri veiksmīgi aizsargājas no Leklēra un uzvar Azerbaidžānas "Grand Prix" 3

Austrālijas autosportists Oskars Pjastri svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posmā - Azerbaidžānas "Grand Prix" - un viņa pārstāvētā "McLaren" komanda kļuva par līderi Konstruktoru kausā. Lasīt vairāk

 

Lielas problēmas BMW: Dingolfingas rūpnīca uz laiku aptur ražošanu, atsaukums izmaksās miljonus 4

BMW uz laiku apturējis ražošanu savā Eiropas lielākajā rūpnīcā Vācijas pilsētā Dingolfingā. Iemesli lēmumam ir vairāki. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti