Ceļu satiksmē var izmantot riepas ar radzēm 4

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 1.oktobris 2024 15:03

Ceļu satiksmē no šodienas līdz nākamā gada 1.maijam var piedalīties ar transportlīdzekļiem, kuriem ir riepas ar radzēm, paredz Ceļu satiksmes noteikumi.

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) gan atgādina, ka viens transportlīdzeklis vienlaikus nedrīkst būt aprīkots ar radžotām un neradžotām riepām.

Jau ziņots, ka šoziem stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu.

CSDD skaidro, ka noteiktajā ziemas periodā, no 1.decembra līdz 1.martam, ceļu satiksmē atļauts piedalīties vieglajiem transportlīdzekļiem, kas aprīkoti ar ziemas riepām, kas īpaši konstruētas izmantošanai sniega un ledus apstākļos un kas marķētas ar apzīmējumu "kalns un sniegpārsliņa".

Jaunā prasība attiecas uz transportlīdzekļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas jeb vieglajiem transportlīdzekļiem.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka riepas, kurām ir tikai "M+S" apzīmējums, bez jaunā marķējuma "kalns un sniegpārsliņa", netiks uzskatītas par ziemas periodam atbilstošām. Šādu riepu lietošana ziemas periodā nebūs atļauta.

Riepas, kas marķētas tikai ar "M+S", "M&S" vai "M.S." apzīmējumu, arī turpmāk būs atļauts izmantot ārpus ziemas sezonas - no 2.marta līdz 30.novembrim.

Minimālais ziemas riepu protektora dziļums ir 4 milimetri (mm). Tāpat ieteicams neizmantot ziemas riepas, kas vecākas par pieciem, sešiem gadiem, jo laika gaitā riepu gumija zaudē savas īpašības.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 1.oktobris 2024 15:57
1 1 Atbildēt

Radzes vajadzēja atļaut tikai no 1.decembra. Tagad šitie lohi ceļus bojā un troksni taisa lieku.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem 18

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajos un saskaņošanai iesniegtajos grozījumos likumā "Par akcīzes nodokli". Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām Škoda Kodiaq plug-in hibrīdu (+ VIDEO)

Lādējamie hibrīdi palielinātas valsts subsīdijas dēļ kļuvuši tik aktuāli, ka bez tiem neiztiek vien retais mūsdienu SUV. Škoda Kodiaq iV 1,5 litru benzīna turbodzinējs savienots ar 85 kW elektromotoru. Sistēmas summārā jauda ir 204 ZS. Uzlādes ligzda ir kreisajā spārnā, bet virs tās vīd uzraksts “SportLine”. Lasīt vairāk

 

Elektriskie kravinieki jau 2030. gadā “noliks pie vietas” dīzeļus 28

Elektrisko kravas auto drīzu uzvaras gājienu paredz jaunākais pētījums. Lasīt vairāk

 

Tagad netrafarētās Škoda fiksē arī OCTA apdrošināšanu un tehnisko apskati (+ VIDEO) 33

iAutolv apskata kā aprīkoti policijas transportlīdzekļi no ārpuses un iekšpuses, ko savās kamerās redz policisti un ko spēj fiksēt šajos transportlīdzekļos iebūvētā elektronika. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti