Pagājušajā nedēļā konstatētas vairākas zādzības no traktoriem; aicinām lauksaimniekus būt uzmanīgiem! 10

 

Foto: iAuto.lv

VP | 25.augusts 2023 9:27

Valsts policija aicina lauksaimniekus pievērst pastiprinātu uzmanību savas lauksaimniecības tehnikas un papildtehnikas drošībai, kā arī informēt policiju par aizdomīgiem gadījumiem vai personām.

Augustā dažu dienu laikā lauksaimniekiem ir nodarīti ievērojami zaudējumi, zagļiem iekļūstot īpašumos un nozogot traktortehnikas iekārtas. Lai pasargātu sevi no zaudējumiem, kas var rasties šādas zādzības gadījumā, Valsts policija aicina ievērot drošas uzglabāšanas nosacījumus.

Pagājušajā nedēļā no 17. līdz 18. augustam kādā saimniecībā Limbažu novada Skultes pagastā, izsitot logu stiklu, zagļi iekļuva angārā, kur no trijiem traktoriem tika nozagtas GPS iekārtas. Materiālie zaudējumi nodarīti apmēram 30 tūkstošu eiro apmērā.

Tāpat kādā citā saimniecībā Limbažu pagastā 21. augustā konstatēts, ka nakts laikā no traktora ir nozagta navigācijas iekārta. Materiālie zaudējumi nodarīti apmēram 5500 eiro apmērā.

Abos gadījumos ir uzsākti kriminālprocesi un noris izmeklēšana.

Valsts policija atgādina, ka ārkārtīgi būtiska ir arī pašu saimnieku atbildība savu īpašumu nosargāšanā, tāpēc ir rūpīgi jāpiedomā par to novietošanu drošā un apsargājamā teritorijā. Arī kameru uzstādīšana var palīdzēt, taču vēlamies uzsvērt, ka ir ļoti svarīgi izvērtēt kameras uzstādīšanas leņķi. Vienā gadījumā īpašnieks bija parūpējies par īpašuma aprīkošanu ar kameru, bet šajā gadījumā kamera diemžēl nav bijusi spējīga fiksēt nozieguma brīdi. Videonovērošanas kameras apskates leņķim ir jābūt tādam, kas aptver lielu daļu teritorijas. Tāpat kameras kvalitātei jābūt labai, lai videomateriāls var palīdzēt gadījumā, ja rodas tāda nepieciešamība.

Valsts policija aicina informēt arī līdzcilvēkus, ja traktortehnikas, lauka vai saimniecības tuvumā pamanītas aizdomīgas personas vai svešas automašīnas, vēlams piefiksēt automašīnas numurzīmi un nekavējoties ziņot par to policijai, zvanot pa tālruni 110. Būtiski nepalikt vienaldzīgiem un pieskatīt ne tikai savu saimniecību, bet pievērst uzmanību arī kaimiņos notiekošajam.

 

 

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Apkaime 25.augusts 2023 14:00
6 1 Atbildēt

Mums apkaimē ir Whatsapp grupa, kur operatīvi ziņojam par katru aizdomīgo gadījumu! Tur arī var ātri pasaukt palīgā, jo kamēr atbrauc poliči, figuranti jau sen gabalā! Katru vakaru ir brīvprātīgie  4-5 dežuranti, kas operatīvi reaģē. 

2 zaglēnu grupas jau šogad esam aizturējuši un nodevuši policijai.

ZZZZ 25.augusts 2023 14:49
3 0 Atbildēt

Malači, ar nakts tēmekli pa km var šitos ieraudzīt un klusi sagaidīt.

Laikam 25.augusts 2023 13:51
2 0 Atbildēt

ir laiks veidot kaut kādas pašaizsardzības biedrības,  un rīkot pa vakariem reidus,  vismaz mūsdienu feminisma diktatūras apstākļos , veciem būs kur izpausties un komunikācija būs   

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 3

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

"Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi 26

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti