Vāc parakstus par atļauju mopēdiem un motocikliem pilsētās izmantot sabiedriskā transporta joslas 6

 

Foto: ekrānšāviņš no Google.com/maps

Nozare.lv | 4.oktobris 2018 12:41

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par atļauju mopēdiem un motocikliem pilsētās izmantot sabiedriskā transporta joslas.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Arnis Balodis, kurš uzskata, ka šādas pārmaiņas veicinātu drošāku, ērtāku, ekoloģiskāku un "mazāk stresainu" transporta plūsmu pilsētā, kā arī atslogotu ceļu infrastruktūru.

Balodis skaidroja, ka Latvijas Motoklubu asociācija vēršas pie Latvijas iedzīvotājiem ar iniciatīvu un piedāvājumu veikt grozījumus Ceļu satiksmes noteikumos, paredzot tajos divriteņu mopēdiem un motocikliem pārvietošanās iespējas satiksmē joslā, kas paredzēta pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem.

Iniciatīva balstās un ir saistīta ar praksi, kas piemērota daudzās Eiropas valstu pilsētās un kas ievērojami palielina mopēdu un motociklu kā mazāko un dinamiskāko satiksmē izmantojamo transportlīdzekļu vadītāju drošību, tai skaitā samazina vides piesārņojuma risku gan to, kuru motocikli un mopēdi rada, gan arī tās emisijas, kuras stāvot sastrēgumos mopēdu un motociklu vadītājiem diemžēl nākas arī ieelpot, zināja stāstīt iniciatīvas iesniedzējs.

 
Visi komentāri
 
Pļurkt 5.oktobris 2018 15:08
9 2 Atbildēt

Itkā tie lohi jau tagad viņas neizmantotu!

Varbūt vajag savāk parakstus arī par legālu braukšanu pa pretējo joslu, pa joslu sadalošām līnijām, ietvēm, gājēju tuneļiem u.t.t.?

msh 6.oktobris 2018 8:34
2 1 Atbildēt

Tas jau ir cepistu darbības + sabiedrības audzināšanas jautājums. Tā salīdzinājumam - ja es pie kāda šitāda raksta uzrakstu ka ačgārnajā salā motociklisti piedalās sastrēgumos [nevis pohujā zigzagā izbrauc visiem cauri un aizbrauc], tad man parasti liek mīnusus un/vai kāds vēl ar komentāru uzdirš...

6810 5.oktobris 2018 20:24
2 1 Atbildēt

Tas tik vēl trūka!Autobuss pagaidīs kamēr šie izbrauks!Sabiedriskā transporta vadītājiem arī būs šausmās gandrīz nepārtraukti jālūr labajā spogulī un jāgaida kad šie pa labo pusi jās garām.Domājat ar galvu pirms parakstat!

650 6.oktobris 2018 0:55
2 0 Atbildēt

Vajag gan.Elektromabīļi, mopēdi,super/baiki, mega/lohi,-lai tik viņi visi tur tajā čupā mauc.Ja kādam sab transp vadītājam vai pasažierim kādi iebildumi- to tūliņ aiz matiem ārā un gar zemi un uttt.

J.S. 6.oktobris 2018 10:59
1 2 Atbildēt

Tas būtu drošāk,nekā spraukties starp joslām.

Pļurkt 8.oktobris 2018 8:38
0 1 Atbildēt

Ja dīvānāpirdēji jēgtu CSN izlasīt un tos lasot nepieliktu klāt sev tīkamāko redakciju, tādējādi neuzskatot, ka visa josla ir domāta TIKAI vieglajam auto un nebrauktu tai tieši pa vidu, tad nekāda spraukšanās nemaz nebūtu vajadzīga, bet gan ar garantēti drošu atstarpi pabrauktu garām, tā nevairojot sastrēgumus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti