Jaunā Renault Megane R.S Trophy-R: R.S. uzstāda Spā-Frankošampas trases rekordu (+ VIDEO)

 
Renault | 25.jūlijs 2019 12:39

MÉGANE R.S. TROPHY-R uzstāda jaunu rekordu priekšpiedziņas ielas automašīnu kategorijā, R.S. Days ietvaros paveicot mītisko Spā-Frankošampas trasi ar laiku 2’48’’338 (par 5 sekundēm ātrāk nekā iepriekšējā reizē), neilgi pēc rekorda uzstādīšanas slavenajā Nirburgringas trases Nordšlaifes konfigurācijā.

Turpinot Renault Sport tradīciju, par jaunās paaudzes Megane R.S. TROPHY-R veiktspējas rādītājiem lielākoties jāpateicas jaudai, jo 300 ZS dzinējs ir aizgūts no Megane R.S. Trophy modeļa, kas nāca klajā 2019. gada sākumā. MÉGANE R.S. TROPHY-R ļoti īsā laikā izstrādāja neliela, taču aizrautīga komanda, koncentrējoties uz trim galvenajiem aspektiem - maksimālu svara samazināšanu (šis auto ir līdz pat 130 kg vieglāks par Megane R.S. Trophy atkarībā no komplektācijas), uzlabotu aerodinamiku un radikālu šasijas pārveidošanu.

Nirburgringas rekords un Renault Sport aizrautība un sacīkšu gars motivēja stāties pretī jauniem izaicinājumiem, piemēram, jaunam rekordam Spā-Frankošampas trasē, kas bija prestižo Spā 24 stundu sacīkšu spilgtākais notikums. Jaunā MÉGANE R.S. TROPHY-R  oficiāli uzstādīja jaunu absolūto rekordu priekšpiedziņas ielas automašīnu kategorijā Spā-Frankošampas trasē. Beļģijas trases rekords tika labots 2019. gada 24. jūlijā pulksten 11:55, līdzjutēju priekšā R.S. Days ietvaros.

Komentāru pie savas Mégane R.S. Trophy-R stūres sniedz Lorāns Hurgons (Laurent Hurgon), vairāku rekordu īpašnieks, kas Nirburgringas trasē pilotējis dažādas paaudzes šī modeļa automobiļus: “Jau atkal es esmu patiesi lepns un priecīgs. Spā-Frankošampa ir viena no braucēju iecienītākajām trasēm Eiropā. Tā ir ļoti ātra un tehniska, un šis auto ir ideāli piemērots šādai konfigurācijai. Milzīgais darbs, kas veltīts, strādājot pie aerodinamikas, ir atmaksājies. Sajūtas Raidillon, Pouhon un Blanchimont līkumos bija lieliskas. Īsts baudījums!”

Sekot līdzi notikumiem varēja ne tikai fani klātienē, bet arī jebkurš cits interesents, jo Renault Sport translēja šo pasākumu savos sociālajos tīklos. Tā bija fantastiska iniciatīva un principā nebijis notikums autosporta industrijā.

Šis R.S. Days pasākums norisinājās līdz ar Formula Renault Eurocup sacīkstēm tā dēvētajā “Toboggan of the Ardennes”, jeb vienā no skaistākajām sacīkšu trasēm pasaulē, kas sevī ietver tādas slavenas pagriezienu sekvences kā Raidillon de l'Eau Rouge. Tā bija iespēja iepazīties ar pagātnes un mūsdienu Renault Sport modeļiem, kā arī satikties ar ekspertiem un vairāku čempionātu braucējiem. Tas ir spilgts “no trases uz ielas” piemērs, jo klientu pasākumi lieliski papildina sacīkšu nedēļas nogales. R.S. modeļu īpašniekiem divās testu sesijās bija iespēja doties trasē arī pašiem. Turklāt viņi varēja satikt Lorānu Hurgonu, kurš vienmēr ar prieku dalās savā kaislībā ar saviem faniem. Lai iemūžinātu šo pieredzi, Renault Sport šim pasākumam izveidojuši īpašu TROPHY-R apģērbu līniju, kas arī pieejama mājaslapā www.renaultsport.com

Megane R.S. un Nirburgringas rekordu stāsts ilgst vairāk nekā desmit gadus. Tas aizsākās 2008. gadā ar pirmo rekordu priekšpiedziņas ielas automašīnu kategorijā: Mégane R.S. R26.R paveica Nordšlaifes apli 8 minūtēs un 17 sekundēs. Šis rezultāts pēc 3 gadiem tika pārspēts ar otrās paaudzes Megane R.S. Trophy versiju, kuru vadīja Renault testa pilots Lorāns Hurgons (8'07''97). 2014. gadā viņam pirmo reizi izdevās iekļauties 8 minūtēs (7'54''36), pilotējot Mégane III R.S. Trophy-R versiju. Hurgons bija pie pēdējās paaudzes MEGANE R.S. TROPHY-R stūres, kad viņš 20,6 km garajā Nordšlaifes aplī uzstādīja jauno rekordu - 07'40''100 (vai 07'45''389, skaitot oficiālo pilnā apļa 20,83 km garumu), un ar katru nākamo reizi uzlabot apļa laiku kļūst krietni grūtāk. Taču Lorāns Hurgons atkal ir uzstādījis jaunu rekordu, šoreiz Spā-Frankošamps trasē.

MÉGANE R.S. TROPHY-R modelis pārdošanā nonāks 2019. gada beigās un būs pieejams ierobežotā skaitā - 500 eksemplāros. Cena: sākot no €55 000 (cena norādīta Francijā, citās valstīs tā var atšķirties).

MEGANE R.S. TROPHY-R pirmo reizi plašākai publikai bija skatāmi 2019. gada 24. maijā MONACO FORMULA ONE GRAND PRIX posma atklāšanā, un pie stūres šiem auto bija F1 komandas braucēji Daniels Rikjardo un Niko Hilkenbergs.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti